Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

3 milliárd USD értékű, kulcsrakész vasúti rendszer kiépítésére írt alá történelmi jelentőségű szerződést a Siemens Mobility Egyiptomban


2021.09.01
Forrás: Siemens Mobility Hírek
¤ 660 km hosszú modern, biztonságos és integrált vasúti rendszer a Vörös- és Földközi-tenger összekapcsolására a személy- és áruszállításban

¤  Az első nagy sebességű és villamosított vasúti fővonal Egyiptomban
    
¤  A Siemens Mobility nagy sebességű és regionális vonatokat, mozdonyokat, vasúti infrastruktúrát és kapcsolódó szolgáltatásokat biztosít
    
¤  A projekt valamennyi aspektusának megvalósítása érdekében a konzorcium több mint 15 000 helyi munkahelyet teremt
    
¤  A szerződés a tervezett 1800 km hosszúságú vasúthálózatból a kezdeti 660 km-es szakaszra vonatkozik

A Siemens Mobility megtiszteltetésnek veszi, hogy bejelentheti, hogy az egyiptomi miniszterelnök és a közlekedési miniszter, valamint az egyiptomi német nagykövet jelenlétében szerződést írt alá a Nemzeti Alagútügyi Hatósággal (NAT) egy átfogó vasúti rendszer megvalósítására, amely az első nagy sebességű, villamosított vasúti fővonalat és teherszállító vonalat foglalja magában, átalakítva az Egyiptomi Arab Köztársaság közlekedését. A Siemens Mobility az Orascom Construction S.A.E. és a The Arab Contractors partnereivel együtt a rendszerek tervezéséhez, telepítéséhez, üzembe helyezéséhez és karbantartásához 15 éven keresztül nyújtja átfogó, kulcsrakész szolgáltatásait. A szerződés teljes értéke megközelítőleg 4,5 milliárd USD, amelyből a Siemens Mobility részesedése körülbelül 3 milliárd USD. A megrendelés túlnyomó többségét várhatóan 2022-ben, a pénzügyi zárást követően könyvelik le. Ez az első szerződés, amelyet a NAT és a Siemens Mobility, az Orascom Construction és a The Arab Contractors között 2021 januárjában létrejött egyetértési megállapodás alapján írtak alá.

A ma aláírt szerződés a tervezett 1800 km-es vasúti hálózatból a kezdeti 660 km-t fedezi. Emellett megállapodtak abban, hogy a következő hónapokban megvitatják és véglegesítik a két másik nagy sebességű vasútvonalra vonatkozó megállapodásokat, beleértve a vasúti infrastruktúrát és a vonatokat, valamint a karbantartást.
Ez a nagy sebességű vonat megerősíti az általa érintett területek infrastruktúráját, és segít a városi terjeszkedés megvalósításában, emellett összeköti az új közigazgatási fővárost és az új városokat a vasúti hálózattal az utas- és áruszállítás érdekében" - mondta Kamel El-Wazir altábornagy őexcellenciája, az egyiptomi közlekedési miniszter. "A projekt a turizmus előmozdításához is hozzájárul egy olyan gyors, modern és biztonságos közlekedési eszköz révén, amelyet a legmagasabb szintű hatékonyság és biztonság jellemez, hogy megfeleljen az összes egyiptomi állampolgár igényeinek és elvárásainak az egész országban, ami jelentős ugrásnak számít a vasúti közlekedés területén. A Siemens a maga részéről a legújabb intelligens technológiai megoldásait fogja biztosítani, valamint folyamatosan támogatja a helyi készségek fejlesztését."

"Büszkén támogatjuk az egyiptomi kormány azon törekvését, hogy az első nagy sebességű elektromos vasúthálózat kiépítésével átalakítsa közlekedési ágazatát. Ez a mérföldkőnek számító projekt munkahelyeket teremt, fellendíti a gazdasági növekedést, és emberek millióinak életminőségét javítja egy hatékonyabb, biztonságosabb és fenntarthatóbb közlekedési rendszer létrehozásával" - mondta Roland Busch, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója. "Egyiptom régi partnereként elkötelezettek vagyunk a legfejlettebb technológia biztosítása és a helyi készségfejlesztés támogatása mellett."

"Megtiszteltetés és büszkeség számunkra, hogy Egyiptom partnerei lehetünk egy olyan korszerű vasúti rendszer megépítésében, amely egyiptomi emberek millióinak mindennapi utazását fogja átalakítani. Világszínvonalú vonatjaink jobb utasélményt nyújtanak majd, és a vasúti infrastruktúra terén betöltött digitális vezető szerepünkkel kombinálva biztonságos, megbízható és hatékony közlekedési rendszert fogunk biztosítani" - mondta Michael Peter, a Siemens Mobility vezérigazgatója. 
Az utasforgalom előnyei mellett az első teljesen elektromos fővonali vasúthálózat Egyiptomban több ezer helyi munkahelyet teremt, és hatalmas lehetőségeket nyit meg az áruszállítás előtt."

A Siemens Mobility a projekthez a Velaro nagy sebességű vonatokat, a Desiro regionális motorvonatokat és a Vectron tehervonatokat szállítja. A legmodernebb számítógép-alapú biztosítóberendezés technológián és az Európai Vonatbefolyásoló Rendszeren (ETCS Level 2) alapuló biztonságos és megbízható jelzőrendszer, valamint a hatékony és folyamatos energiát biztosító áramellátó rendszer is telepítésre kerül. Ezen túlmenően a Siemens biztosítja és integrálja a legújabb kommunikációs, biztonsági és védelmi rendszereket, amelyek kellemes utasélményt nyújtanak. A vonatok, valamint az összes alrendszer a legmodernebb és legjobban bevált termékeken és platformokon alapulnak. A Siemens Mobility konzorciumi partnerei építik a pályákat, míg a megrendelő építi a hidakat és előmozdítja az alépítmény létesítését.

"A Szuezi-csatorna síneken"

A 660 km hosszú vonal a Vörös-tengeri Ain Sokhna és a Földközi-tenger partján található Marsa Matrouh és Alexandria kikötővárosait köti össze, így a síneken egy Szuezi-csatorna típusú összeköttetés jön létre. Az egyiptomi kormány ambiciózus tervet készített nagy összegek befektetésére egy megbízható és fenntartható, 1800 km hosszú, korszerű, nagy sebességű vasúthálózatba, amely hatékony, biztonságos és megfizethető közlekedést biztosít majd minden egyiptomi számára és lehetővé teszi az országon belüli áruszállítást. A két további vonal összeköti majd a Nagy-Kairó régiót Október 6. Várostól a Nílus mentén Asszuánnal, valamint Luxort Hurghadán keresztül Szafagával. A teljes hálózat Egyiptom számára ismét regionális vezető szerepet biztosít a közlekedés terén. Hatással lesz a különböző gazdasági ágazatokra, a kisebb és közepes méretű vállalkozások számára egyaránt, és összességében fellendíti a gazdaságot.

Jelentős hatás a társadalomra, a környezetre és a gazdaságra

Már az első vonal is nagyon jótékony hatással lesz Egyiptom társadalmára és környezetére. A konzorcium közvetlenül több mint 15,000 munkahelyet teremt Egyiptomban, további 3,800-at az egyiptomi beszállítóknál és közvetve a szélesebb értelemben vett egyiptomi gazdaságon keresztül. Várhatóan még több munkahely jön létre, amint a többi vonal is készen áll a megvalósításra. A munkahelyek mellett a projekt egy jelentős helyi, műszaki képzési és képesítési programhoz is hozzájárul, amelyet a Siemens Mobility támogatni kíván, ez biztosítja a szükséges szakképzést a projekt megvalósításához.

A teljesen villamosított rendszer csökkenti a primer energiafelhasználást, enyhíti az általános légszennyezést, mivel 70%-kal csökkenti a karbonkibocsátást a jelenlegi személygépkocsi és busz közlekedésből származó kibocsátáshoz képest, ezáltal növeli az egyiptomiak életminőségét és védi a környezetet. A vasúti rendszer a legmodernebb technológián, bevált termékeken és európai szabványokon alapul majd. A szállítandó biztosítóberendezési rendszer megfelel a legmagasabb biztonsági követelményeknek. Ezenfelül kiterjedt tesztelés és üzembe helyezés, valamint helyi képzés biztosítja az utasok és a személyzet biztonságát.

Évente több mint 30 millió utas

Ez a vasúti hálózat évente több mint 30 millió embert szállít majd, és akár 50%-ot takarít meg az utazási időből, ami jelentősen növeli a munkaerő termelékenységét. Összeköti Kairót a kialakulóban lévő új városi közösségekkel. Kairó lakossága 1980 óta megduplázódott, és ma már mintegy 20 millió ember él a fővárosban. Ezért a zsúfoltság enyhítése érdekében jelenleg új városokat fejlesztenek a kairói metropolisz körül. A Kairó körüli kényelmes és megfizethető ingázási rendszer további előnye, hogy csökkenteni fogja a keleti és nyugati irányú utazási időt. A vonal továbbá összeköti a tengeri kikötőket a szárazföldi logisztikai központokkal, ami javítja a teherszállítás általános hatékonyságát. Konkrétan a síneken szállított belföldi áruszállítás összességében 15%-kal fog növekedni.

A Siemens Mobility a nagy sebességű vasútüzemeltetés egyik globális vezetője, és az 1960-as évek óta az egyiptomi mobilitási piac egyik vezető vállalata. A vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik a nagy sebességű vasúti projektek megvalósításában is, és számos vasúti projektet hajtott végre a közel-keleti és afrikai régióban. A Siemens Mobility a globális vasúti kulcsrakész projektek vezető szolgáltatójaként, világszerte eddig több mint 50 sikeres kulcsrakész projektet valósított meg, portfólió elemeinek integrálásával egyetlen forrásból megbízhatóan szállít teljes vasúti rendszereket.

Ez a sajtóközlemény, valamint képek és videók a következő címen érhetők el: 
https://press.siemens.com/global/en/feature/moving-egypt  

Animált vonatfelvételek a következő címen találhatók:
https://sie.ag/3tLvLyx  

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;