Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

*Az összetartás és a hatékonyság a kulcs* – Interjú Jens Marquardt-tal, a BMW Motorsport igazgatójával


2015.10.26
Forrás: BMW Sajtóközlemény
Véget ért a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2015-ös idénye, amelynek kilenc hétvégéjén a BMW M4 DTM versenyautó pilótái öt futamgyőzelmet, hét pole pozíciót és tizenkilenc dobogós helyezést ünnepelhettek, a BMW-t a sorozat idei legeredményesebb gyártójává emelve ezzel.

Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója a szezon tizennyolc megmérettetéséről és a legemlékezetesebb pillanatokról mesélt, valamint arról, hogy mit jelent a BMW-nek a gyártók közötti bajnoki cím megszerzése.

A BMW lett a DTM 2015-ös versenyszezonjának legsikeresebb gyártója. Mennyire büszke a csapat teljesítményére?

„Kivétel nélkül roppant büszke vagyok a csapat tagjaira, legyen szó akár a BMW Motorsportról, akár a négy csapat bármelyikéről. Ehhez kétség sem fér. A gyártók közötti bajnoki cím rendkívül fontos számunkra. A nehéz körülmények ellenére idén ismét képesek voltunk a prémium szektorbéli riválisaink előtt végezni, amely újfent azt bizonyítja, hogy a küzdeni akarás és a csapatszellem meghozza a gyümölcsét. A szezon elején még valószínűtlennek tűnt, hogy sikeres DTM-idényt produkálunk 2015-ben, de aztán egyre-másra javítottuk meg az eredményeinket és végül beértük az élbolyt. Nagyszerű teljesítmény volt.”

Mi volt a siker kulcsa?

„Egyértelműen az összetartás és a hatékonyság. Amint lehetőségünk adódott rá, hogy megszerezzük a legjobb helyezéseket, éltünk a lehetőséggel és megragadtuk minden egyes alkalmat – és ezt nem csupán egy-egy pilótára értem, hanem az egész csapatra. Máskülönben nem élhettünk volna át olyan történelmi pillanatokat, mint például a Zandvoort-i hétszeres győzelem. És ez is volt a célunk idén: annyi pilótánkat juttatni a dobogó legfelső fokára, amennyit csak lehetséges. Összejött, és ez meg is hozta nekünk a gyártók közötti bajnoki címet.”

Öt futamgyőzelem a BMW M4 DTM versenyautóval, más-más pilótákkal. Ilyenre még nem volt példa azóta, hogy a BMW 2012-ben visszatért a DTM-be...

„Így van. És mindez azt mutatja, hogy mennyire kiváló pilótáink vannak, illetve hogy mennyire kiegyensúlyozott a csapat teljesítménye. Marco Wittmann, Timo Glock, António Félix da Costa, Maxime Martin és az újonc Tom Blomqvist egytől egyig megérdemelte a győzelmet, mert hibátlan teljesítményt nyújtottak. Bruno Spengler és Augusto Farfus számos dobogós helyezést ünnepelhetett. Martin Tomczyk több alkalommal is szerencsétlenül járt ebben az idényben, de nagyszerű küzdeni akarásával még ennek ellenére is volt jó néhány emlékezetes pillanata. Rendkívül elégedett vagyok a pilótáink ez évi teljesítményével.”

Hét bajnoki cím négy éven belül: mi ennek a kiegyensúlyozottságnak a titka?

„Való igaz, hogy amióta 2012-ben visszatértünk a DTM-be, szezononként legalább egy címet mindig elhódítottunk. Eme kiegyensúlyozottság is azt mutatja, hogy mindenki, aki benne van ebben a projektben, mennyire felkészült és mennyire keményen dolgozik. A DTM olyannyira kemény mezőny, hogy senki sem várhatja el önmagától, hogy minden egyes versenyen az élbolyban végez. Sokkal inkább a részletekre és az adódó lehetőségekre kell összpontosítani, és amint lehet, megszerezni annyi pontot, amennyit csak lehetséges. 2012 óta rendre sikeresek vagyunk e téren.”

Rengeteg vitatható versenyszituációt tartogatott a 2015-ös idény. Mi a véleménye ezekről?

„Igen, a nézők idén kivételesen eseménydús futamok szemtanúi lehettek a DTM-ben – a mérce pedig nem egy esetben túllépte a sportszerűség és a fair play határait. Boldog vagyok, amiért ezekben a szituációkban nem csupán nézőként voltunk jelen, hiszen izgalmas és fair versenyzéssel örvendeztettük meg a rajongókat. Minden egyes pilótánk a saját sikeréért harcolt, és végül ez a hozzáállás hozta meg nekünk a gyártók közötti világbajnoki címet.”

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;