Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Biztonság mindenekelőtt – Siemens vezetéstámogató rendszert tesztel a BKV


2021.11.10
Forrás: Siemens Mobility Sajtóinformáció
¤ Vezetéstámogató rendszert fejleszt a Siemens Mobility a BKV-val szoros együttműködésében
¤ A projekt újabb lépést jelent Budapest biztonságos közlekedéséhez

¤  A villamosokra specializált rendszer a járművezető munkáját segíti, valamint javítja a közlekedésbiztonság szintjét

A vezetéstámogató rendszerek hasznossága megkérdőjelezhetetlen. A BKV Zrt., mint a budapesti közösségi közlekedés legnagyobb szolgáltatója – célja
pedig nem csak a gyors és komfortos utazás biztosítása, hanem utasaink és a forgalom többi résztvevőjének védelme is. A BKV és a Siemens Mobility közös projektje jelenti az újabb lépést Budapest biztonságos közlekedéséhez.

A Siemens Mobility jelenlegi, villamosokra specializált vezetéstámogató rendszere,
az STA (Siemens Tram Assistant) a járművezető munkáját segíti azzal, hogy felismeri a kockázatos forgalmi szituációkat, ezekről pedig figyelmeztetést is ad. A technológia mérsékelheti az emberi tényezőkből fakadó események számát és mértékét, ezzel együtt pedig jelentősen hozzájárulhat a közlekedés biztonságosabbá válásához.

A mai napon a Hungária kocsiszínben megtartott sajtóeseményen a BKV és a Siemens Mobility képviselői mutatták be az alkalmazott rendszert a vendégeknek és a sajtó munkatársainak. A projekt vezetői kiemelték az együttműködés jelentőségét, válaszoltak a kérdésekre, majd az esemény zárásaként meginvitálták a résztvevőket a teszt-villamosra is, amin működés közben tekinthették meg az STA működését.

A jelenleg is zajló, úgynevezett „néma üzemmódú”, vagyis a hang-és fényjelzést nélkülöző tesztelést az egyik utasforgalomban közlekedő Combinovillamoson
végzik, az elsődleges cél pedig az adat- és tapasztalatgyűjtés, valamint ezek kiértékelése után a rendszer finomhangolása.

Borbás Péter Dániel, a BKV villamos üzemigazgatója hangsúlyozta: „a BKV folyamatosan arra törekszik, hogy a főváros közlekedését, beleértve a közösségi közlekedést is, a lehető legbiztonságosabbá tegye. Budapest legnagyobb közösségi közlekedési szolgáltatójaként pontosan tudjuk, hogy ebben a BKV-nak mekkora szerepe van. A szerepvállalásunk, és elköteleződésünk pedig abban nyilvánul meg, hogy minden olyan technológia alkalmazását megfontoljuk, ami hozzásegíthet minket ehhez a célhoz.” 

Az STA-rendszer jellegzetességét az adja, hogy a járműre telepített szenzorok a villamos haladási irányát, valamint a forgalmi közeget vizsgálják. Ráadásul a rendszer nemcsak felismeri a forgalom résztvevőit, a gyalogosokat, illetve a többi járművet, hanem azok mozgását összeveti a villamos sebességével és irányával.

A Siemens Mobilitynél elkötelezettek vagyunk az innovatív, jövőbemutató kötöttpályás megoldások fejlesztése mellett. Dinamikusan növekedő budapesti K+F központunkra alapozva a BKV-val szoros együttműködésben teszteljük a vezetéstámogató rendszert, amely hasonló elven működik, mint a három évvel ezelőtti Innotrans kiállítás alkalmával a Siemens által Potsdamban bemutatott önvezető villamos prototípusa. Kiváló lehetőség számunkra, hogy e technika élesben tesztelhető itt, ahol maga a termékfejlesztés is folyik.” emelte ki Dr. Ludvig László, a Siemens Mobility Kft. ügyvezető igazgatója.

A BKV a múltban is támogatta azokat a módszereket, amik a balesetmentes közlekedést szolgálták, így részvételünk a jelenlegi projektben sem volt kérdéses.

A Siemens Mobility innovációja nem csak a villamosvezető munkatársak tevékenységét könnyíti meg, hanem olyan technológia alkalmazását teheti lehetővé, ami az utasok és a főváros közlekedésbiztonsági szintjét is érezhetően javítja.

A Siemens vezetéstámogató rendszert bemutató videó megtekinthető az alábbin linken:
https://bit.ly/3wr4cxI   

A sajtóanyag elérhető az alábbi oldalon is:
https://sie.ag/3EU4b8g   

A Siemens Mobility Kft. a Siemens tulajdonában lévő, függetlenül működő vállalat. A
közlekedési megoldások területén több mint 160 éve vezető szerepet betöltő Siemens
Mobility folyamatosan fejleszti portfólióját a gördülő állomány, vasúti automatizálás és
villamosítás; intelligens közlekedési rendszerek, az ezekhez kapcsolódó
szervizszolgáltatások, valamint a szoftverfejlesztés területén. A digitalizáció révén a
Siemens Mobility világszerte lehetővé teszi a közlekedési szolgáltatók számára az intelligens
infrastruktúra kialakítását, a fenntartható értékteremtést a teljes termékéletciklusra, valamint
növeli az utasélményt és garantált rendelkezésre állást biztosít. 

További információ: 
www.siemens.hu/mobility  

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;