Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Plug-in hibrid modelleket ajánl fel oktatási célokra a BMW Group Magyarország


2021.11.16
Forrás: BMW Sajtóközlemény
A hazai autószerelő képzést támogató egyedülálló kezdeményezést hívott életre a BMW Group Magyarország.

A bajor prémiumgyártó hazai képviselete négy, hiányszakmaként számon tartott autószerelő szakképzést kínáló magyarországi intézmény számára oktatási célra használható, új plug-in hibrid BMW és MINI modelleket ajánlott fel.

Az utóbbi években hangsúlyosan a hiányszakmák közé került Magyarországon az autószerelő: csökkent a szakoktatásokon résztvevő tanulók száma és a végzettséget megszerzők közül is sokan más pályát választanak. A helyzet kezelésére több kezdeményezést indított már a BMW Group Magyarország és 2021-ben is egy új programmal jelentkezett.

A bajor prémiumgyártó hazai képviselete a márkakereskedéseivel szoros kapcsolatban álló szakiskolák számára nyitott meg egy pályázati lehetőséget. A győztes intézményeknek a BMW Group Magyarország a márkakereskedésein keresztül gyártásból visszamaradt modelleket, az oktatáshoz szükséges eszközöket, valamint a tanárok részére egy rövid képzési programot ajánlott fel. Az intézmények kifejezett kérésének megfelelően a BMW Group Magyarország a szakiskolák számára kevésbé elérhető plug-in hibrid szegmensbe tartozó modelleket vont be a programba. Az intézmények és a bajor prémiumgyártó céljai összefonódnak: a tanulókat új technológiákkal és új modellekkel szeretnék megismertetni, hogy elkötelezetté váljanak az autószerelés iránt.

Az első kedvezményezett intézmény, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium képviselői november 4-én vehették át a számukra felajánlott BMW 330e xDrive (plug-in hibrid) modellt. A programban részt vevő további szakiskolák és plug-in hibrid modellek listája:

- Bánki Donát Technikum: BMW 530e
- Fáy András Technikum: BMW 330e Touring
- Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola: MINI Cooper SE Countryman ALL4

„Ez egy újabb állomás, amivel a jövő elektromos autózására készülünk fel, ami nagyban hozzájárul a fenntartható fejlődés elősegítéséhez” – jelentette ki Rák Róbert, a BMW Group Magyarország vevőszolgálati vezetője.

„Nagy öröm számunkra, ha BMW legfrissebb plug-in hibrid modelljeivel támogathatjuk a különböző szakiskolák tanulóit, ezzel is hozzájárulva a jövő szakember-generációjának megszületéséhez” – mondta el Dombovári Éva, a BMW Group Magyarország Qualification & Retail HR key account managere.

Az autók átadásában és az intézményekkel való kapcsolattartásban a BMW hivatalos márkakereskedései, a Magisz Kft., a Schneider Autóház Kft. Pécs, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Motor Pest vesznek részt.

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;