Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Utazás kiállítás és Budapest Boat Show 2022


2022.03.01
Forrás: HUNGEXPO, Hírek
2022. március 3-6. között, egy év kihagyás után újra megrendezi a Hungexpo az Utazás kiállítást és a Budapest Boat Show-t. Az idei rendezvény központi témája a turizmus újraindítása a járványidőszak után és a biztonság.

A kiállítás belföldi díszvendége Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa, külföldi díszvendége pedig Egyiptom. A Budapest Boat Show díszvendége a Tisza-tó.

Magyarország legjelentősebb turisztikai eseményén, az idén 44. alkalommal megrendezett Utazás kiállításon 30 ország mintegy 100 kiállítója várja az érdeklődőket. Közel 20 ország önálló standdal képviselteti magát a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az idei rendezvény a felújított H pavilonban kap helyet, míg a Karaván Szalon az F pavilonban tekinthető meg. A 30. jubileumi Budapest Boat Show-n, a legnagyobb hazai hajókiállításon pedig csaknem 100 hajót tekinthetnek meg a látogatók.

Díszvendégek

Az Utazás kiállítás belföldi Díszvendége Veszprém, amely elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa standján színes programok várják az érdeklődőket.

Idén először vesz részt díszvendégként a kiállításon Egyiptom. A közkedvelt nyaralóhely önálló standon mutatja be az ország turisztikai látványosságait és program lehetőségeit.

Szakmai programok

Az Utazás kiállításon hagyományosan nemcsak a látogatók találkoznak a kiállítókkal, hanem a turisztikai szakma képviselői is. A 44. Utazás kiállítás szakmai programjainak középpontjában a járvány utáni biztonságos újrakezdés áll. 

Március 3-án a Turizmus Kft. és a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) rendezésében az Újraindítás a minőség jegyében című szakmai fórumon szó lesz a minőség és biztonság, mint alapkövetelmény kérdéséről, a munkaerő-tartalékok hiányáról, az utánpótlás megoldási lehetőségeiről, új foglalkoztatási formákról és a belföldi turizmus erősödéséről.

Március 4-én rendezik az Egészségturizmus Konferenciát, amely fő mottója a biztonságos utazás. A témák között lesz a hazai gyógyturizmus, amelyben fontos szerepük van a gyógyfürdőknek. A konferencia szervezője és moderátora Dr. Szegedi Andrea,a Semmelweis Egyetem adjunktusa, egészségturisztikai szakértője.

Programok

Az ide Utazás kiállításon 1.500 négyzetméter területen csaknem 50 járművel és 15 kiállítóval jelentkezik a Karaván Szalon. Az érdeklődők nem csupán magukat a járműveket tekinthetik meg, de átérezhetik, hogy milyen érzés ennek a közösségnek a tagja lenni. A kiállítók nagyrésze maga is rendszeresen jár így utazni. A rutinosabbaknak ez egy éves találkozóhely, azok, pedig akik most ismerkednek ezzel az utazási formával, remek lehetőség, hogy elsőkézből szerezzenek információkat tapasztaltabb utazóktól.

Szombaton és vasárnap tizenkettedik alkalommal látható az ország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvénye, a Járatlan Utakon Fesztivál, amelyen több mint 50 vetítéses előadást és 50 kerekasztal beszélgetést szerveznek, elsősorban a független, hátizsákos utazók számára. A Blogger Corner-en népszerű bloggerek és extrém utazók történeteivel, tippjeivel, tanácsaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Március 3-án szervezi a Humen Media Hungary a Gay Travel Day-t, az LMBTQ turizmusra irányuló témákat felvonultató programot. Visszatér az Utazás kiállításra Közép-Kelet-Európa egyetlen, négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma, amely ezúttal a 10. Hungary Helps Afrika Expo Budapest címet kapta. A Hungary Helps Programmal együttműködésben, a Hungary Helps Program támogatásával megvalósuló rendezvényen 22 szervezet mutatkozik be 480 nm-en, tizenöt afrikai ország képviseletében a HUNGEXPO új építésű H Pavilonjában. Az expo kiállítói részben azok a non-profit szervezetek, amelyek a Hungary Helps Program támogatásával különböző afrikai országokban példamutató és fenntartható fejlesztési projekteket bonyolítanak. A látogatók turisztikai desztinációkkal is megismerkedhetnek, az Utazz Afrikába Utazási Iroda standjánál személyesen találkozhatnak az iroda csoportkísérőivel, és munkatársaival, és mindent megtudhatnak a Tanzániába, Zanzibárra, Szenegálba, Algériába és más izgalmas régiókba szervezett utazásokról.  

Budapest Boat Show

A korábbi évek hagyományait folytatva idén is az Utazás kiállítással egy időben rendezik Magyarország legnagyobb hajós találkozóját, ahol a látogatók egy helyen ismerhetik meg a legfrissebb hajós innovációkat és tekinthetik meg a legnagyobb hajómárkák kínálatát. A kiállítás fő témája ezúttal az Olimpia, mely a színpadon és a Programszigeten is fontos szerepet kap. A Budapest Boat Show idei díszvendége a Tisza-tó.

Az idei rendezvény 5.000 négyzetméter területen, közel 50 kiállítóval és mintegy 100 hajóval várja a látogatókat. Nem véletlenül hívják Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjének a 30. alkalommal megnyitó Budapest Boat Show-t, hiszen hazánkban máshol ennyi hajót sehol nem látni a parton. A látogatók megtekinthetik, sőt be is járhatják a különböző márkák vitorlás, motoros és elektromos hajójának nagy részét, válogathatnak a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások, vagy akár ruházatok közül, és beszerezhetik a különböző vízi sportokhoz szükséges eszközöket is.

A kiállítás nagy hangsúlyt fektet a legfrissebb innováció bemutatására, ezzel a céllal a kilencedik alkalommal hirdette meg Újdonság Pályázatát, így az elmúlt évben vízre került fejlesztések egy helyen lesznek megtekinthetők.

A Budapest Boat Show díszvendége ezúttal a Tisza-tó, amely különleges helyet tölt be a hajósok, vízszeretők életében. A standjukon többek között a Hortobágyi Nemzeti Park élővilágának bemutatásával és Tisza-tavi (v)ízbemutató kóstolóval is várják a látogatókat. Az MVSZ érdekes szakmai beszélgetésekkel és mini stúdióval is készül, az előbbit online is lehet követni majd. 

A Budapest Boat Show 2022-ben ismét az Utazás kiállítással egy időben kerül megrendezésre, így azok a látogatók, akik a G pavilon bejárása után további élményekre vágynak, ugyanazzal a belépővel megtekinthetik a 20 önálló ország csaknem 100 kiállítóját és számtalan izgalmas programot felvonultató turisztikai rendezvényt és a Karaván Szalont is.

A VMSZ és a KÜRT Zrt. a Hungexpo által szervezett Budapest Boat Show keretein belül mutatja be először a nagyközönségnek a Mentőmellény állvány projektet. A Mentőmellény Állvány Projekten mentőmellényeket tartalmazó állványt fognak felállítani frekventált vízközeli közterületeken, sétányokon, kikötőkben, első lépésként a Balaton körül.

A Hungexpo amellett, hogy megjelenési lehetőséget biztosít a 30. Budapest Boat Show kiállításon a kampány elindításához és az állvány bemutatásához, maga is a csatlakozik az örökbefogadók köréhez. A második állvány a Hungexpo támogatásával fog kikerülni. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt. az idei kiállításon az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet szentel a vízi sportokhoz kapcsolódó sporteszközökre, amely még inkább fontossá teszi a prevenció kérdését támogatva a biztonságosabb vízhasználatot és a vízisportolást.

A kiállítás stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, és Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere pedig az Audi.

Programok

A Budapest Boat Show fontos hajós találkozóhelyként a bemutatkozó cégek mellett színes programkínálattal várja mind a szakmai mind a nagyközönséget. A színpadon szó lesz az tokiói olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor élményeiről, Rakonczay Gábor expedícióinak beszámolóiról, valamint az amatőr hajóépítők közösségének munkájába is betekintést nyerhetnek az érdeklődők, vagy kipróbálhatják a vitorlázást a virtuális valóságban.

A programszigeten találkozhatnak az érdeklődők a Balatoni Yacht Clubbal. A színpadon pedig az ománi World Sailing Ifjúsági Világbajnokság résztvevői és a 2022. év vitorlázóival, valamint Tóth Attila és Borda Levente 29-er sikereiről is hallgathatnak beszélgetést. 

Március 4-én pénteken a Hidegen Légió tanácsokat nyújt arra, hogy milyen programokkal lehet színesíteni a téli balatoni kikapcsolódást. Március 6-án vasárnap, pedig egy laza színpadi beszélgetés keretein belül kaphatnak első kézből választ Rauschenberger Miklóstól az érdeklődök olyan fontos kérdésekre, mint: Milyen a modern vitorla? Kinek milyen vitorlára van valójában szüksége?

Biztonság

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján rendezvények csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogathatók, melyet a bejáratnál ellenőriznek. A látogatóknak nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés.

A Hungexpo a kiállításnak helyet adó pavilonokat, mosdókat, közösségi tereket folyamatosan fertőtleníti, a vírusmentesítést speciális fertőtlenítő gép segítségével végzi. A Hungexpo a pavilonokban jól látható helyen több kézfertőtlenítő pontot helyez ki, továbbá a mosdókban érintésmentes eszközök (csapok, szappan-, fertőtlenítőszer-, papírtörlő adagolók) biztosításával segít a fertőzés megelőzésében.

A HUNGEXPO Zrt. minden munkatársa és alvállalkozója rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal.

GOLD parkolójegy

Az idei évtől a Hungexpo új szolgáltatással bővíti portfólióját: annak érdekében, hogy a kiállítás megközelítése még kényelmesebb és gyorsabb legyen, úgynevezett GOLD parkolójegy vásárlására van lehetőség 10.000 Ft (bruttó) / nap áron. A GOLD parkolójegy csak a rendezvényre szóló belépővel vagy érvényes meghívóval vehető igénybe. A GOLD parkolójeggyel rendelkező látogatók a Kincsem Parkon keresztül soron kívül érkezhetnek és hagyhatják el a kiállítást, a rendezvény alatt pedig őrzött parkoló áll a rendelkezésükre.

Készpénzmentes fizetés

A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ rendezvényei teljesen készpénzmentesek. A HelloPay „Cashless rendszer” felhasználási területe kibővült, így a helyszínen a pénztárakban vásárolt rendezvény belépőjegyekért, a parkolásért, valamint a területen lévő vendéglátóhelyeken készpénz helyett érintéses bankkártyával, vagy HelloPay kártyával fizethetnek a látogatók.

Nyitvatartás

2022. március 3-6.
Csütörtök – szombat: 10-18 óra
Vasárnap: 10-17 óra

www.hungexpo.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;