Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Stabil pénzügyi eredmények 2021-ben


2022.03.17
Forrás: AUDI Hungaria, Hírek
Győr, 2022. március 17. – Az Audi Hungaria a koronavírus- és a félvezetőhiány okozta kihívások ellenére stabil eredménnyel zárta a 2021-es üzleti évet.

A világ legnagyobb motorgyárában 1.620.767 erőforrás készült, míg a járműgyártásban 171.015 autó gördült le a gyártósorról, amely rekord a vállalat történetében. A vállalat a tavalyi évben 7,717 milliárd euró* árbevételt ért el és 162,6 millió euró* értékű beruházást hajtott végre. Ezzel az összberuházás értéke a vállalat alapítása óta elérte a 11,95 milliárd eurót*, melynek köszönhetően az Audi Hungaria a magyar járműipar legnagyobb beruházója.

„Az Audi Hungaria megtalálta a megfelelő válaszokat az elmúlt évek kihívásaira. A koronavírus és a félvezetőhiány okozta helyzetben mi a lehetőséget láttuk meg és tovább erősítettük üzleti területeinket. A gyártás mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT és beszerzés területén nyújtott kompetenciaalapú szolgáltatásainkra, melyet az egész Volkswagen Konszern számára kínálunk. Az Audi Hungariára a jövőben nem kizárólag termelő vállalatként kell gondolni, hanem egy magas hozzáadott értéket biztosító, a munkatársai széleskörű szaktudására építő szolgáltatóra, amely aktívan alakítja a jövő mobilitásást”, mondta Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria, amely Magyarország egyik legjelentősebb vállalata 2021-ben 7,717 milliárd euró* árbevételt ért el. A vállalat versenyképességének megőrzése érdekében a tavalyi évben is tovább folytatta beruházásait, összesen 162,6 millió euró* értékben. A 2021-es beruházások legnagyobb része az elektromos motorgyártás, ezen belül az új generációs elektromos hajtások, a PPE (Premium Platform Electric) motorok területére érkezett, valamint a belsőégésű motorok, például az új négyhengeres motorgeneráció gyártóterületére. További beruházások érkeztek a vállalat Szerszámgyárának bővítésére, amely új kapacitásokat teremt az exkluzívszériás gyártás számára. A beruházásnak köszönhetően a jövőben még több karosszériaelem készülhet Győrben a Volkswagen és Audi Konszern exkluzív- és sportmodelljei számára. A vállalat alapítása óta az összberuházás értéke eléri a 11,95 milliárd eurót*.

„Vállalatunk ezekben a viharos időkben is bizonyította stabilitását. Az Audi Hungaria továbbra is az ország egyik legnagyobb árbevételű vállalata és több mint 70 magyar beszállítónkkal jelentősen hozzájárulunk Magyarország gazdasági sikereihez. A jövőbemutató beruházásainknak köszönhetően felkészítjük gyártásunkat a jövőre, valamint a Shared Competence Center területünk keretében tovább bővítjük kompetenciaalapú szolgáltatásainkat a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT és a beszerzés területén. Célunk, hogy a már sikeresen működő kompetenciaközpontunkat tovább erősítsük, mellyel még nagyobb, márkákat, folyamatokat és funkciókat átívelő szinergiákat teremthetünk a Volkswagen Konszernen belül, valamint hogy  célzottan fejlesszük tovább szolgáltatási portfóliónkat”, mondta Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compialce területekért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria a régió legnagyobb munkáltatójaként 11.983 munkatársat foglalkoztatott a tavalyi év végén. A vállalat munkatársai 2021-ben mutatott elkötelezettségét és teljesítményét az idei évben is prémium fizetésével ismeri el.

Az Audi Hungaria 2020 óta karbonsemlegesen végzi tevékenységét. A tavalyi évben a vállalat további fontos lépéseket tett a fenntarható jövő érdekében: az Aluminium Closed Loop keretében elindult az aluminium zárt körforgása a vállalatnál, amely jelentős mennyiségű nyersanyagot és CO2-kibocsátást takarít meg. Ezen felül az Audi Hungaria közösen az Audi Környezetvédelmi Alapítvánnyal és a CLEAR RIVERS holland nonprofit szervezettel egy úszó hulladékcsapdát telepített a Dunára, amely évente akár több mint 35 köbméter műanyaghulladékot gyűjt össze a Duna vizéből.

A vállalat az elektromobilitás jegyében továbbra is gyártja az elektormos hajtásokat az Audi e-tron számára és sikerrel bevezette Q3 plug-in hibrid modelljeit a világ piacaira. Az elektomobilitásra történő átállás tovább folytatódik: a következő két évben a vállalat több milliárd forintot fordít a Műszaki Fejlesztés területére, amelynek keretében tovább bővítik az elektormos hajtások vizsgálati infrastruktúráját. A vállalatnál már zajlanak az előkészületek az elektromos motorok következő generációjának (PPE – Premium Platform Electric) gyártására.

www.audi.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; - Volkswagen ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;