Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Jelentős energiamegtakarítást kíván elérni a snackgyártó Fiorentini


2022.03.28
Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• A vezető európai snackgyártó célja, hogy évente több mint 400.000 kWh energiamegtakarítást érjen el
• Az ABB Ability™ Energy Manager digitális iker létrehozásával segíti a fenntartható döntéshozatalt

•  Csaknem 100 intelligens kommunikációs eszköz valós idejű felügyelete a csúcstechnológiájú, 56.000 négyzetméteres gyártóüzemben 

Európa egyik vezető keksz-, gabonapehely- és puffasztott rizs gyártója, a Fiorentini az ABB AbilityTM Energy Manager-t választotta az új, fenntartható, 56.000 négyzetméteres, trofarellói (Olaszország) gyártóüzeme teljes elektromos energiaelosztásának vezérlésére. A rendszer telepítése támogatja a Fiorentini ambiciózus fenntarthatósági vállalásait, amelyek célja az energiafogyasztás évi 400 000 kWh-val történő csökkentése.

Az AbilityTM Energy Manager közel 100 intelligens eszközt felügyel az egész gyárban, és egy valós idejű digitális ikermodellt biztosít az összes kritikus energiaelosztó és fogyasztási pont állapotának, valamint a gyárban lévő kritikus eszközök teljesítményének távoli felügyeletéhez. Az összes eszköz teljes körű láthatósága lehetővé teszi a Fiorentini számára, hogy megalapozott döntéseket hozzon a gyártósorok teljesítményéről és energiafogyasztásáról, maximalizálja az energiamegtakarítást, és a lehető legnagyobb mértékben fenntarthatóvá tegye a gyár működését. 

Luca Perri, a Fiorentini gyár üzemeltetési vezetője így nyilatkozott: „Az ABB-től beszerzett, új, digitális platformunkkal napi szinten készíthetjük el a költségtervet, hogy számszerűsítsük a valós idejű energiafogyasztást; ez lehetővé teszi számunkra az energiaforrások és eszközök optimális elosztását, ami segít teljesíteni az ambiciózus energiamegtakarítási céljainkat.” 

Az üzem folyamatos áramellátásának biztosítása érdekében az ABB Emax 2 típusú, légszigetelésű megszakítókat is szállított. Az Emax 2 megszakítók a legújabb IEC szabványoknak megfelelő, nagy teljesítményt nyújtanak, és zökkenőmentesen integrálhatók az összes automatizálási és energiagazdálkodási rendszerbe. PR332 típusú kioldóegységekkel szerelt Tmax XT öntöttházas megszakítók is beépítésre kerültek a fejlett védelem és a korai hibaészlelés érdekében. 

Davide Selvatico, aki a Visio, a Fiorentini energiaszolgáltató vállalatának energiafogyasztási adatelemzője, megállapította: „A távfelügylet hatékonysága és a mérőrendszerek megbízhatósága teljes rálátást biztosít a telephely mindenkori teljesítményére. Az energiafelhasználás folyamatos ellenőrzése a teljes üzem, az egyes részlegek és fogyasztási központok szintjén együttesen biztosítja az átláthatóságot és azokat az elemzett adatokat, amelyek szükségesek a költségek csökkentéséhez és egy olyan fenntartható megközelítés kialakításához, amivel optimalizálható az egész gyár energiafelhasználása.” 

Az ABB AbilityTM Energy Manager-re vonatkozó bővebb tájékoztatás itt érhető el: https://new.abb.com/about/our-businesses/electrification/abb-ability/energy-and-asset-manager/abb-ability-energy-manager  
    
Az ABB Energetika üzletága, amely közel 200 gyártóüzemével a világ több mint 100 országában van jelen, globális piacvezető az elektromos termékek és megoldások fejlesztése, gyártása és értékesítése terén.  Az üzletág több mint 50.000 munkatársa elkötelezett a biztonságos, intelligens és fenntartható villamosítás megvalósítása mellett.  A portfóliónk, amelynek alapját az ABB AbilityTM által támogatott digitális megoldások alkotják, biztosítja a villamos energia áramlásának védelmét, kapcsolását és optimalizálását, továbbá intelligensebb villamosenergia-elosztást kínál a köz-üzemek, az ipar, valamint az infrastrukturális és mobilitáshoz köthető ágazatok számára. 
További információért látogasson el a https://go.abb/electrification oldalra.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. 
www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag   

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/   

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Élelmiszer ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;