Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Toyota és az ENEOS


2022.03.29
Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
Woven City közvetlen közelében egy hidrogénelőállító üzem töltőállomás építése

Helyszíni zöldhidrogén-előállító üzemet és töltőállomást épít az ENEOS és a Toyota a jövőváros Woven City ellátására

A Toyota és az ENEOS a hidrogén CO2-mentes előállítását és használatát lehetővé tévő együttműködésre lép Woven Cityben, a jövő prototípus városában, amelyet a Toyota a Shizuoka prefektúrában található Susonóban, a Fuji hegy lábánál kezdett el felépíteni.

A Toyota és az ENEOS megkezdi Woven City közvetlen közelében egy hidrogénelőállító üzem töltőállomás építését és működtetését, hogy CO2-mentes hidrogénnel lássák el a várost és az ott használt hidrogén üzemanyagcellás elektromos járműveket (FCEV). A két vállalat közösen kutatja, fejleszti és biztosítja a hatékony hidrogénellátást, valamint a tankolórendszert. Az ENEOS hidrogén-töltőállomás várhatóan már Woven City 2024-2025-ös megnyitása előtt megkezdi a működését.

A megújuló energiaforrások segítségével vízből elektrolízis révén zöld hidrogént előállító üzem ellátja majd a város energiaszükségletét (csővezetéken keresztül) a Woven Cityben installálásra kerülő hidrogén üzemanyagcellás generátor számára szükséges hidrogén biztosítása révén, míg a töltőállomás feladta a városban és környékén használt hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek ellátása lesz. Az együttműködés jelentős előrelépés lesz a ténylegesen karbonsemleges társadalom felé, megvalósítva és normalizálva a tiszta energia felhasználását elsőként Woven Cityben, majd világszerte.

Woven City

Woven City a Toyota projektje, amelynek célja, hogy boldogságot hozzon létre az „emberek”, a „javak” és az „információ” mobilitását biztosítva. A város három pillérre épül. Az első az emberközpontúság, ami boldogabbá teszi a lakók mindennapos életét, figyelembe véve a különböző emberek eltérő igényeit a technológia fejlődését kihasználva.

A második az, hogy a város élő laboratóriumként a mobilitás eddig még soha nem látott tesztpályájaként teszi lehetővé, hogy a kutatók, a mérnökök és a tudósok megvalósítsák és bemutassák innovatív ötleteiket, gyakorlatilag a való világban is létrehozva jövőbeli technológiákat. A harmadik pillér a folyamatos fejlődésé, amely a Toyota állandó előrelépésről szóló kaizen filozófiájában gyökeredzik, középpontjába pedig azokat az új ötleteket helyezi, amelyek lehetővé teszik az emberek, a javak és az információk fokozott mobilitását.

Az ENEOS

Az ENEOS az energiaszektorban, valamint a színesfémiparban meghatározó, teljes folyamatokat felölelő szereplő. 2040-re a csoport szeretne az egyik legnevesebb és nemzetközi tekintetben is leginkább versenyképes energia- és nyersanyag-kereskedővé válni Ázsiában, jelenlegi üzleti struktúrájának átalakításával hozzájárulva a karbonkibocsátás csökkentéséhez, az újrahasznosítás-alapú társadalomhoz, saját kibocsátásának karbonsemlegessé tétele mellett. Az ENEOS a csoport egyik vezető vállalata, amely széles körű energiakereskedelemmel járul hozzá a csoport víziójához.

A Toyota

A Toyota egy globális mobilitási vállalat, amely 1997-ben mutatta be a Prius öntöltő hibrid elektromos autót, amelyet 2014-ben az első sorozatgyártású hidrogén üzemanyagcellás elektromos szedán, a Mirai követett. A Japánban található Toyota City-ben székelő vállalat már 1937 óta gyárt autókat. Mára a Toyota mintegy 370.000 ember büszke alkalmazója. Együtt évente körülbelül 10 millió autót építenek 28 országban és régióban, a normál autóktól kezdve a prémium és mini járműveken át a haszongépjárművekig, amelyeket több mint 170 országban és régióban értékesítenek a Toyota, a Lexus, a Daihatsu és a Hino márkanév alatt.

A Woven Planet

A Woven Planet a világ legbiztonságosabb mobilitását építi. A Toyota leányvállalataként a Woven Planet innovációkba és új technológiákban, szoftverekbe, valamint üzleti modellekbe fektet, amelyek megváltoztatják azt, hogy miként élünk, dolgozunk és mozgunk. Az automatizált vezetésre, okosvárosokra, robotikára és hasonló témákra fókuszáló vállalat a Toyota hagyományaira épít, biztonságos, összekapcsolt, megbízható és fenntartható mobilitási megoldásokat kínálva mindenki számára.

www.toyota.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Toyota ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;