Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Így lesz az SUV-ből tökéletes kiránduló autó: erre a 3 dologra érdemes figyelni


2022.05.11
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
Jönnek a napsütéses hétvégék és a nyári szabadságok, a városi terepjárók pedig ilyenkor kirajzanak természetes közegükbe, az erdei utakra, hegyoldalakba és vízpartokra.

A jól pakolható SUV-kből tökéletes kiránduló autó lehet,de néhány dolgot a biztonság és a kényelem szempontjából érdemes szem előtt tartani.

Rácalmás, 2022. május 11. – Elmennek a nehezebben járható utakon is, elfér bennük a túrafelszerelés és még egy sátor is, miközben akár a gyerekülésnek vagy éppen egy grillkészletnek is kényelmesen marad hely. Nem csoda, hogy a városi szabadidő-autókból tavasszal és nyáron tökéletes kirándulóautó lesz, de ahhoz, hogy a vidéki kalandokon csak jó élmények gyűljenek, érdemes felkészülni a szezonra.

Indulás előtt: legyen az autó tip-top állapotban!

Egy meghibásodás vagy éppen egy defekt sohasem jön jókor, de egy vidéki úton, távol a szerviztől különösen kellemetlen lehet. Arról nem is beszélve, hogy a kirándulásra, kikapcsolódásra szánt napot senki sem szeretné arra áldozni, hogy egy szerelőműhely előtt várja, hogy az autója ismét használható legyen. Arra is készülni kell, hogy egy túra során a megszokottnál rosszabb terepviszonyokkal találkozhatunk, és nyáron az időjárás is gyorsan változhat.

Éppen ezért az indulás előtt érdemes ellenőrizni az autó általános állapotát, feltölteni az ablakmosó folyadékot, tesztelni a fékeket, átnézni az abroncsokat, és szükség esetén lecserélni azokat. Ha egy ideje már nem látta szerelő az autódat, és a megtett kilométerek száma is indokolja ezt, akkor jobb, ha még a kirándulás előtt adod be egy általános karbantartásra, mintha a nyaralás közben szembesülnél kellemetlenséggel.

Szánj néhány percet a csomagok biztonságos rögzítésre!

Amellett, hogy jól bírja a terepet, a nagy csomagtartó és a jó pakolhatóság az, ami az SUV-ket tökéletes kirándulóautóvá teszi. Ha azt nem is kell eldöntened, hogy a függőágyat vagy a kempingszékeket teszed el, mert mindkettőnek jut hely, arra már érdemes néhány percet szánni, hogy a csomagokat megfelelően rögzítsd, illetve okosan helyezd el. Ne feledd, hogy a KRESZ szerint a jármű tetején csak tetőcsomagtartón és csak akkor szállítható rakomány, ha az a jármű előtt vagy mögött nem nyúlik túl, vagy zárt kocsiszekrényű jármű esetén legfeljebb 40 cm-re nyúlik túl. Amikor a tetőcsomagtartóra pakolsz, tartsd szem előtt, hogy a jármű magassága megnő, míg stabilitása csökkenhet, erre különösen érdemes figyelni akkor, ha például egy erdei úton, fák alatt vagy egyenetlen utakon közlekedsz.

A külső csomagok rögzítése mellett fontos az is, hogy a csomagtartóban, illetve az utastérben tárolt holmikat megfelelően rögzítsd, mert egy esetleges baleset során az utastérben elrepülő tárgyak komoly sérüléseket okozhatnak.

Fordíts figyelmet arra is, hogy a súlyosabb csomagokat nagyjából egyformán oszd el a jármű két oldalán, ezzel nem csak a jármű lesz stabilabb, de a kerekekre, tengelyekre helyezkedő nyomás is egyenletesebb lesz, ami megnöveli az alkatrészek élettartamát.

A megfelelő tapadás kulcsfontosságú az SUV irányíthatóságához

Akár meredek utakon közlekedünk, akár vészfékezést hajtunk végre egy váratlanul az útra lépő vad miatt, vagy éppen egy kevésbé jól karbantartott, vidéki út kátyúi között kell manővereznünk, a megfelelő tapadás kiemelkedő fontosságú azokban a helyzetekben is, amikben egy nyári kirándulás vagy autós túra közben találhatjuk magunkat. Az abroncsok megfelelő tapadásával az autó könnyebben megállítható és pontosabban irányítható, így még extrém útviszonyok mellett is kisebb eséllyel veszítjük el az irányítást a jármű felett.

Hogyan válasszunk abroncsot az SUV-ra?

A megfelelő tapadáshoz és a stabil irányíthatósághoz érdemes olyan abroncsot választanunk, amelyet kimondottan az SUV-k igényeire fejlesztettek ki, így jobban bírják például a rosszabb útviszonyok miatti fokozott igénybevételt, nedves utakon és vészhelyzetekben is megfelelő fékerővel bírnak, és független teszteken is jól szerepeltek. A Hankook Ventus S1 evo3 SUV gumiabroncsát prémium autógyártók is választják, az agilis teljesítményű abroncsokat kifejezetten SUV-kre optimalizálták, mind száraz, mind nedves burkolaton jól tapadnak: az egymásba illeszkedő külső hornyok biztosítják a nedves tapadást, és megakadályozzák a vízen csúszást. Ez megerősíti az abroncs teljesítményét nedves utakon és esőben történő kanyarodás során, anélkül, hogy veszélyeztetné a szárazon nyújtott kezelhetőséget, miközben a kerekek zajnélküli és kényelmes autózást tesznek lehetővé. Az abroncs kiváló eredményeket ért el több teszten is, ráadásul megerősített szerkezetének köszönhetően rendkívül strapabíró, és az erőteljes gyorsításokat is jól bírja – így az SUV vezetők minden helyzetben számíthatnak rá.

További információ a Hankook SUV abroncsairól a https://www.hankooktire.com/hu/suv/all.html címen található.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;