Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Hankook és a Formula E partnerségük indulását ünnepli


2022.09.28
Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
• Az új iON versenyabroncs bemutatója az ausztriai Swarovski Kristályvilágok látogatóközpontjában
• Az új Gen3 gumiabroncsok nagyjából 30%-a fenntartható anyagokból készül

• Jamie Reigle, a Formula E vezérigazgatója alig várja, hogy együtt dolgozhasson a Hankookkal

Szöul, Korea/Neu-Isenburg, Németország, 2022. 09. 28. – A következő szezontól a Hankook lesz az ABB FIA Formula E világbajnokság új és exkluzív technológiai partnere és gumiabroncs-beszállítója. Az ausztriai Swarovski Kristályvilágok rendezvényén a Hankook hivatalosan is bemutatta az új fejlesztésű Hankook iON versenyabroncsokat a Formula E vendégeknek és képviselőinek, valamint a nemzetközi sajtó képviselőinek.

Az új gumiabroncsot a versenysorozattal szoros együttműködésben fejlesztették ki, külön a Formula E fenntarthatósági igényeire és az e-mobilitás jövőjére szabva. Természetesen anélkül, hogy az a motorsport teljesítmény rovására menne. A kifejezetten a Formula E versenyautók harmadik generációjára szabott új gumiabroncsok közel 30 százaléka fenntartható anyagokból készült. A Formula E csapatok jelenleg egy olyan gumiabroncs-változathoz férnek hozzá, amely az erőforrások további megtakarítása érdekében száraz és nedves körülmények között is használható. Ezenkívül a gumiabroncs hosszú élettartama is újabb úttörő lépést jelent. A versenyhétvégék után a Hankook minden gumiabroncs-garnitúrát újrahasznosít, így a bajnokság a lehető legfenntarthatóbbá válik.

A motorsportrajongók a 2023. január 14-i Mexikóváros E-Prix versenyen láthatják először a Hankook gumiabroncsokat versenykörülmények között. Várhatóan 40.000 néző fogja megtölteni a lelátókat az új Gen3 korszak első versenyének megtekintésére. A vállalat Formula E-ben való részvételének további információi a Hankook újonnan létrehozott, motorsporttal kapcsolatos webhelyén (www.hankook-motorsports.com) találhatók.

Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology elnöke-vezérigazgató: „Bő három évvel ezelőtt a Hankooknál úgy döntöttünk, hogy a 2023-as szezontól a világ vitathatatlanul legprogresszívebb, legmodernebb és legfenntarthatóbb versenysorozatának hivatalos technológiai partnerei és gumiabroncs-beszállítói leszünk. A Hankook márka filozófiája és az egyre fenntarthatóbb jövő felé irányuló stratégiai orientációnk a Formula E szellemiségét és DNS-ét is tükrözi. Együtt haladunk előre és jelentősen befolyásoljuk a modern motorsport fejlődését az elkövetkező években.”

Jamie Reigle, a Formula E vezérigazgatója: „Nagyon örülünk, hogy üdvözölhetjük a Hankookot az ABB FIA Formula E világbajnokságon. Büszkék vagyunk rá, hogy együttműködhetünk egy vezető gumiabroncsgyártóként elismert globális szereplővel, amely vállalati filozófiájának alapvető elemeként éli meg a motorsportot. A Hankooknak hatalmas tapasztalata van a versenycsapatokkal a világ különböző pontjain, úttörő innovációja és a fenntarthatóság iránti elkötelezettsége tökéletesen illeszkedik a bajnoksághoz és az új Gen3 autónkhoz.”

Különösen a fogyasztók profitálnak az új Hankook Formula E versenyabroncsok fejlesztéséből, amelyet a versenypálya és közút közötti technológiatranszfer emel ki. A nyári (Hankook iON evo) és téli (Hankook iON Winter) használatra szánt új iON közúti gumiabroncsok választékával a prémium gyártó erőforrásbarát mobilitást biztosító termékeket kínál modern, prémium elektromos autókra. Az egy feltöltéssel hosszabb megtett utat biztosító lényegesen alacsonyabb gördülési ellenállás, a vizes felületen is kiemelkedő tapadás és a kiváló fékerő a nagyfokú biztonság és tartósság érdekében – mindezek híven tükrözik az elektromos autók abroncsokkal szemben támasztott elvárásait.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;