Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A DAF Trucks 2022-ben: kiváló teljesítmény egy kihívásokkal teli évben


2023.02.02
Forrás: DAF Trucks Sajtóközlemény
Hat európai országban és a nyergesvontató szegmensben is piacvezető
Az európai nehéz-tehergépkocsi piacán elért 17,3%-os piaci részesedésével és 68.000 eladott járművével a DAF Trucks 2022-ben új rekordot döntött.

A kiváló eredmény a nagy szállítási keresletet, valamint az új generációs DAF XD, XF, XG és XG⁺ sorozat lenyűgöző sikerét tükrözi. 

2022-ben a DAF bemutatta az új generációs DAF XD sorozatot, amely az áruterítő és kereskedelmi járművek új generációját képviseli. A sokoldalú DAF XD új mércét állít fel a biztonság, a hatékonyság és a járművezetői kényelem terén. Ennek eredményeképpen az XD tehergépkocsit a vezető európai szakújságírókból álló független zsűri az „Év nemzetközi tehergépkocsija 2023” díjjal tüntette ki, felváltva ezzel az egy évvel korábbi az „Év nemzetközi tehergépkocsija 2022” díjat, amelyet a hosszú távú fuvarozásra alkalmas DAF XF, XG és XG⁺ típusok kaptak.

Az IAA Transportation 2022 kiállításon a DAF bemutatta az akkumulátoros-elektromos XD és XF tehergépkocsik teljesen új generációját, amelyek 500 kilométer „nulla károsanyag-kibocsátású” hatótávolságra képesek, és amelyek gyártása 2023 áprilisában indul az eindhoven-i vadonatúj elektromos tehergépkocsi-összeszerelő üzemben.  

Rekord mennyiségű, 68.000 tehergépkocsi gyártása 

A tavalyi évben az egész autóipart sújtó alkatrészhiány ellenére a DAF folytatta a gyártást, sőt növelte gyártási ütemét, ami tavaly rekord termelési volument eredményezett. 2022-ben mintegy 56.000 közepes és nehéz CF, XF, XG és XG+ tehergépkocsi (2021-ben 49.000), valamint mintegy 12.000 LF áruterítő tehergépkocsi (2021-ben 11.000) került le a gyártósorról, ami új termelési rekordot jelent.Hat európai országban is piacvezető

A DAF a 16+ tonnás szegmensben rekordszintűre, 17,3%-ra növelte európai piaci részesedését (2021: 15,9%), emellett piacvezető lett az Egyesült Királyságban (31,1%), Hollandiában (32,5%), Belgiumban (23,6%), Lengyelországban (22,4%), Magyarországon (24,4%) és Bulgáriában (26,4%). A DAF továbbra is piacvezető az európai nehéz-tehergépjárművek szegmensében, Németországban pedig a vezető importmárka. A könnyű járműipari szegmensben a DAF 9,7%-os piaci részesedést realizált (2021: 10,1%), és továbbra is piacvezető volt az Egyesült Királyságban (37,5%). 

Európán kívüli értékesítés 

A DAF 2022-ben több mint 7.500 tehergépkocsit értékesített az Európai Unión kívül. Tajvanon a DAF továbbra is piacvezető maradt az európai gyártók között a nehéz-tehergépjárművek piacán. Izraelben, Kolumbiában, Ecuadorban és Ausztráliában pedig rekordot értek el a tehergépkocsi-értékesítések.  

20%-os növekedés az alkatrész-értékesítésben

2022-ben a DAF több mint 2.700 PACCAR-motort szállított az autóbuszok és speciális járművek vezető gyártóinak világszerte. Ez több mint 20%-os növekedést jelent 2021-hez (2.250 motor) képest. A DAF megkezdte az első CF Military járművek szállítását a belga fegyveres erők részére egy 879 darab – páncélozott vagy normál fülkés – összkerékhajtású járműből álló megrendeléssel, amelyet 2025-ig szállítanak le.

Rekordok, újra!

„Rekordszámú DAF-ot adtak át MultiSupport javítási és karbantartási szerződéssel” – mondta Richard Zink, a DAF igazgatótanácsának marketingért és értékesítésért felelős tagja. „Ez azt jelenti, hogy egyre több ügyfél választja a maximális üzemidő-támogatást, mind a költségek, mind a járművek rendelkezésre állása szempontjából.” Ugyanebből az okból kifolyólag rekordszámú, 1100 fuvarozó bízik a PACCAR Parts Fleet Services kiváló szolgáltatásaiban. Emellett a PACCAR Financial rekordméretű portfóliót ért el, és rekordszámú használt járművet értékesített. 

Ígéretes 2023 

„Becslések szerint az európai tehergépjármű iparágban a 16 tonna feletti tehergépkocsik piacán 2023-ban 270.000–310.000 tehergépkocsi kerül majd forgalomba” – nyilatkozta Harald Seidel, a DAF Trucks elnöke. „Az új generációs DAF XD, XF, XG és XG⁺ tehergépkocsik teljes választékával és az elektromos tehergépkocsik teljes sorozatával a DAF kiváló helyzetből kezd meg egy új, nagyszerű évet. Az iparágban vezető teherautóinknak és első osztályú szolgáltatásainknak köszönhetően, valamint csodálatos munkatársainkkal és professzionális kereskedőinkkel együtt készen állunk a siker következő lépésére. 

www.daftrucks.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - DAF Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;