Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Továbbra sincs innovatívabb autógyártó a Toyotánál


2023.03.15
Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
A világ leginnovatívabb autógyártója, a Toyota a kilencedik egymást követő évben bizonyult a legtöbb szabadalmat bejegyző autógyártónak, miután 2022-ben nem kevesebb, mint 3.056 új szabadalom bejegyzését kezdeményezte és kapta meg az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál,

amelyek több, mint fele a jövőbeli mobilitáshoz, negyede az elektrifikációhoz és hatoda a járműautomatizáláshoz és az erre épülő közlekedésbiztonsághoz kapcsolódik. A 2022-ben beadott és elfogadott szabadalmak számát összesítő listáján egyébiránt a leginnovatívabb autógyártóként a 4. helyet érte el, ami a legjobb helyezés az elmúlt 40 évben.

A Toyota hosszú évek óta a világ vezető innovátorának számít a részen- vagy teljesen elektromos meghajtások (öntöltő hibird elektromos, plug-in hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos), az aktív biztonsági rendszerek és az ezekre épülő önvezető technológiák és autonóm járművek, a mesterséges intelligencia és a robotika területén. A vállalat globálisan óránként több mint 1 millió dollárt költ kutatásra és fejlesztésre annak biztosítására, hogy továbbra is vezető szerepet töltsön be a biztonságos, kiváló minőségű és az ügyfelek számára is vonzó mobilitás és járműtechnológia terén. 2022 volt a kilencedik egymást követő év, amikor a Toyotának több szabadalmat ítélt oda az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala, mint bármely más autógyártónak a Szellemi Tulajdonosok Szövetségének (IPO) éves listája szerint.

Ráadásul a Toyota feljebb lépett a rangsorban az egyetlen vállalatnak odaítélt szabadalmak számának terén, így idén megszerezte az összesített negyedik helyet. Ez az eredmény a lista 40 éves történetében valaha elért legmagasabb helyezést képviseli, tovább erősítve a technológiai és innovációs vezető pozíciót a világ legismertebb márkái között. A vállalatnak 2022-ben odaítélt 3.056 szabadalom közel fele a jövőbeli mobilitásra vonatkozik, ebből 26 százalék az elektrifikáció témakörére, azon belül is a járművekre, akkumulátorokra és anyagokra vonatkozik, 14 százaléka pedig az automatizálásra és a biztonságra összpontosít.

„Kitartóan dolgozunk az emissziómentes és balesetmentes jövő elérésén, amelynek érdekében a Toyota folyamatosan növeli befektetéseit és erőfeszítéseit az innováció területén. Mérnökeink, kutatóink és tudósaink olyan technológiák sorával válaszolnak a jövő kihívásaira, amelyek a vállalatunkat mind a jelenben, mind a jövőben az élre helyezik ezek megválaszolásában.” - avat be Sandra Phillips-Rogers, a Toyota észak-amerikai vállalati erőforrásokért felelős vezető alelnöke és jogi igazgatója.

„A Toyota alapértéke az innováció és az ezt ösztönző vállalati kultúra, ami évről évre visszaköszön IPO listáján elért teljesítményünkben is. Ez nem csupán a Toyota számára előnyös, hanem az iparág és a társadalom egésze számára, mivel szellemi tulajdonunk egy része mások számára elérhető licencelésre és új alkalmazások felfedezésére.” - mutat rá Frederick Mau, a szellemi tulajdonjog jogtanácsosa és a Toyota észak-amerikai szabadalmi engedélyezési részlegének igazgatója, utalva arra is, hogy korábban például a vállalat ingyenesen osztott meg versenytársaival 5.700 a hidrogén üzemanyagcellás elektromos és 24.000 a hibrid elektromos technológiával kapcsolatos szabadalmat.

A 2022-ben odaítélt szabadalmak többek között a következők

• Az energiaátvitel optimalizálása az elektromos járművek töltése során – Olyan rendszerek, amelyek optimalizálják az egyes elektromos járműveknek több forrásból és egy útvonalon átvitt energia mennyiségét, blokklánc technikával követve az energiaforrások hatékony felhasználása érdekében.
• Járművezérlés a vezető képességei alapján – A Toyota Collaborative Safety Research Center (CSRC) által kifejlesztett rendszerek és módszerek a jármű biztonságos manőverezésére és irányítására irányulnak a vezető állapotának folyamatos monitorozásával annak kapcsán, hogy a személy mennyire képes biztonságosan kezelni a külső környezeti anomáliákat.
• Vízrendszer üzemanyagcellás járművekhez– A hidrogén üzemanyagcella melléktermékeként keletkező vizet hasznosítja, hogy további értéket biztosítson a jármű kezelőjének. Ez magában foglalja az olyan funkciókat, mint a hűtő kapacitásának igény szerinti növelése párásítás révén, valamint vízellátás a jármű egyéb fedélzeti rendszerei számára.
• Ülésmasszázs technológia – Shape Memory Alloy (SMA) működtető szerkezet, amely új típusú ülésmasszázst tesz lehetővé a shiatsu-stílusú élmény érdekében. (A Toyota IP Solutions vállalaton keresztül licencelhető)
• Rezgéscsillapító kerékpárokhoz – Új rezgéscsillapító nyeregcső kerékpárokhoz, amely csökkenti a járdáról a nyeregülésen keresztül érzett ütéseket. (A Toyota IP Solutions vállalaton keresztül licencelhető)

A Toyota Észak-Amerikában

A Toyota több mint 65 éve része Észak-Amerika kulturális szövetének, és elkötelezett a fenntartható, következő generációs mobilitás előmozdítása mellett Toyota és Lexus márkákon valamint a több mint 1.800 márkakereskedésen keresztul. A Toyota több mint 48.000 embert foglalkoztat közvetlenül Észak-Amerikában, akik 13 gyártóüzemben közel 45 millió autó és teherautó tervezéséhez és összeszereléséhez járultak hozzá. 2025-re a Toyota 14., Észak-Karolinában található gyára megkezdi az elektromos járművekhez való autóakkumulátorok gyártását.

Mivel minden más autógyártónál több elektrifikált járműve közlekedik az utakon, a Toyota Észak-Amerikában jelenleg 20 elektrifikált járművet kínál, és még ebben az évben növekszik ezeknek a száma a bemutatótermekben. A „Start Your Impossible” kampányon keresztül a Toyota rávilágít arra, hogy a közösségi, civil, akadémiai és kormányzati szervezetekkel miként lép fel társadalmunk legégetőbb mobilitási kihívásainak megoldása érdekében. Hiszünk abban, hogy amikor az emberek szabadon mozoghatnak, bármi lehetséges.

www.toyota.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Toyota ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;