Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Két díjjal is elismerték az ALDI fenntarthatósági intézkedéseit


2023.01.20
Forrás: Aldi Közlemények
Biatorbágy, 2023.01.20. – Az ALDI Magyarország két elismerést is kapott a CSR Doing Good Award díjkiosztóján. A harmadik alkalommal meghirdetett versenyen innovatív felelősségvállalási intézkedések bemutatásával pályázhattak az indulók.

A zsűri az ALDI elektromos kamionját, karbonsemleges üzletét és hulladékgazdálkodási intézkedéseit is díjazta.

Az ALDI Magyarország piacra lépése óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy működését fenntarthatósági elvek mentén alakítsa. A vállalat 2008 óta szelektíven gyűjti a hulladékot, 2017 óta saját tulajdonú üzleteinél és biatorbágyi központjánál zöldáramot használ, 2018 óta pedig operatív működése karbonsemlegessé vált.

A 2022-es CSR Doing Good Awardon a zsűri az áruházlánc két pályázatát is díjazta. A vállalat 2021 végén az országos kiskereskedelmi láncok közül elsőként állított forgalomba e-kamiont, ami napi szinten látja el áruval a budapesti és Pest vármegyei üzleteket. Az első forgalomba állt e-kamion egy töltéssel akár 200 kilométert is képes megtenni, és akkumulátora mindössze 5 óra alatt újra 100%-ra tölthető az ALDI Magyarországon megtermelt zöld energiát fogyasztó logisztikai központjában. Az üzembe állítás óta több mint 40.000 kilométert tett meg a kamion és több mint 31 tonna lokális CO2-kibocsátástól mentesítette a környezetet. A pozitív tapasztalatoknak is köszönhetően ezekben a hetekben újabb e-kamion csatlakozik az ALDI flottájához. Az elektromos áruszállítót a Környezeti ügyek kategória Zöld innováció alkategóriájában 1. helyezéssel ismerték el és kategóriagyőztes lett.

2021-22 között az ALDI – egy átfogó projekt részeként – több jelentős energia- és hulladékgazdálkodási intézkedést hozott. Az áruházlánc 2022 tavaszán több mint 100 üzleténél – magyarországi hálózatának közel kétharmadánál – ingyenes használtsütőolaj-gyűjtő boxokat telepített. A vásárlók rendkívül pozitívan fogadták az ALDI lépését, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy a telepítés óta összesen közel 230 tonna használt sütőzsiradékot adtak le az ALDI áruházaknál kihelyezett gyűjtőpontokon. 

A vállalat 2021-ben 16 további üzleténél telepített 50 kWp teljesítményű napelemes rendszert, amelyek az üzletek kéthavi energiaigényét fedezik. Az áruházlánc összesen 18 magyarországi napelemes rendszere 2021 novembere óta több mint 1.300.000 kWh energiát termelt meg. A megtermelt energiamennyiség a cég teljes éves energiaigényének 2%-át fedezi megújuló forrásból.

Az ALDI 2022 tavaszán nyitotta meg első karbonsemleges üzletét Magyarországon. Az Egerben átadott új egységnél – amely az ország egyik legnagyobb ALDI-áruháza – alkalmazta először a vállalat a legújabb, modern és komplex hűtő-fűtő rendszerét. Ennél a rendszernél egyetlen hűtéstechnikai megoldás biztosítja télen-nyáron az eladótér, a szociális helyiségek és a raktár megfelelő hőmérsékletét, valamint az árucikkek hűtését, és télen az áruhűtés hulladékhőjének felhasználásával fűti az épületet. Az ingatlan hűtéstechnikai rendszere, illetve az eladótéren belül a hűtőládák is klímasemleges hűtőközeggel üzemelnek, továbbá az épület energiaigényét 100%-ban Magyarországon előállított zöldáram biztosítja. 

Ezeket az intézkedéseket a zsűri a Környezeti ügyek kategória Energia- és hulladékgazdálkodást érintő projektek alkategóriában „Special Mention” elismeréssel díjazta. 

Az ALDI-ról

Az ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg 163 áruházzal áll a vásárlók rendelkezésére és több mint 6.000 főt foglalkoztat. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkont benzinkutakat üzemeltet. Az ALDI mind a biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig saját tulajdonú boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja, továbbá klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi az operatív működéséből származó üvegházhatású-gázkibocsátását, így karbonsemleges működésű. Az ALDI környezetvédelmi tevékenységével 2021-ben és 2022-ben is elnyerte Az Év Környezettudatos Kereskedője díjat, látványpékségeinek fejlesztésével pedig Az Év Friss Pékáru Kereskedője 2022-es elismerést. Az ALDI Magyarország lett a PwC 2021 Legvonzóbb Munkahelye Díj első helyezettje a kiskereskedelem kategóriában. A vállalatról bővebb információ a  www.aldi.hu honlapon található.

Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le:
https://www.aldi.hu/hu/az-aldirol/sajtoszoba/fotogaleria.html  

www.aldi.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Fém, gépipar ; Élelmiszer ; - Aldi ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;