Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Megbízhatóan hegesztenek a KUKA robotok a mini robotcellában


2016.09.28
Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A hildeni Brüninghaus & Drissner cégnél olyan mini robotcellát alkalmaznak, amelyet a Paul von der Bank GmbH elnevezésű integrátor cég fejlesztett. Szűk térben, a „Welding To Go“ (WTG) 1200 cellában is megbízhatóan hegeszt az AGILUS sorozatba tartozó KUKA KR 6 R 700 sixx robot.

KUKA KR AGILUS robot – villámgyors munkasebességhez

– Az 1200x800 mm-es euro raklapnyi méretével a WTG 1200 a legkisebb védőgázas hegesztésre szolgáló robotcella a piacon – magyarázza Cornelia Hornemann, a Paul von der Bank cég termékbevezetésért, projektek lebonyolításáért és gyártástervezésért felelős munkatársa. Emellett rugalmasan alkalmazható benne – az ügyfelek igényeinek függvényében – a KR AGILUS sorozat bármelyik, a feladathoz illő kisrobotja. A KR AGILUS sorozat robotjait következetesen villámgyors munkasebességre tervezték. A Brüninghaus & Drissner cég mini robotcellájába integrált KR 6 R700 sixx például 6 kg maximális teherbírással és kb. 706 mm hatótávolsággal rendelkezik. A WTG 1200 tolóajtói automatikusan és kézzel egyaránt nyithatóak, mielőtt a dolgozó behelyezi az alkatrészeket a hegesztőberendezésbe. A robot csak az ajtók zárása után kezdi el a hegesztést.
 
A KUKA KR 6 R700 sixx kisrobottal a cég közel 50%-os termelékenységnövekedést ért el

– A WTG 1200 megbízhatóan végzi a dolgát három műszakos üzemben – számol be Markus Nickolai, a Brüninghaus & Drissner gyártásvezetője. Megbízhatóan és sikeresen is: A mini robotcella 50 százalékos termelékenységnövekedéshez vezetett, mivel a kezelő az automata gyártás alatt előkészítheti a következő munkadarabokat. A kisrobot ismétlési pontosságának köszönhetően a hegesztési varratok minősége is érezhetően javult. Így tehát nem csoda, hogy a Paul von der Bank GmbH már a KUKA robotokkal felszerelt minicellák újabb generációját készíti ügyfelei számára. A WTG 1500 a hegesztőberendezés forgatására szolgáló külső tengellyel is rendelkezik majd.

Nézze meg, hogyan végzi munkáját a KUKA KR 6 R 700 SIXX a WTG 1200 mini robotcellában
https://www.youtube.com/watch?v=VOVws_Oqwm8&feature=youtu.be  

www.kuka-robotics.com 


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;