Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Rába közgyűlés: stabil eredményeket hozott a 2014-es év


2015.04.16
Forrás: Rába, Hírek
A Rába Nyrt. éves rendes Közgyűlése elfogadta az Igazgatóság beszámolóját a társaság 2014. évi működéséről. A Rába Csoport 871,4 millió forintos tárgyévi átfogó eredménnyel és 36,2 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2014-es üzleti évet.

A Rába csoport – teljesítve kitűzött céljait – sikeres üzleti évet zárt tavaly: árbevétele nőtt, nemzetközi stratégiai partnereivel új megállapodásokat kötött, és EBITDA-ja a tavalyi évben is meghaladta az iparági átlagot. Ugyancsak figyelemre méltó volt a társaság operatív eredményessége, az 1,9 milliárd forintos üzemi eredmény az elmúlt évtized második legjobb teljesítménye.

A 2014. évet folytatódó, kimagasló készpénztermelő-képesség jellemezte, ami lehetővé tette, hogy a társaság nettó hitelállománya újabb csökkenés után az elmúlt 5 év legalacsonyabb szintjére, 8,6 milliárd forintra mérséklődjön az év végére.

A Közgyűlés a társaság konszolidált éves beszámolóját az alábbi fő adatokkal fogadta el:

Konszolidált, auditált IFRS beszámoló

millió forintban , 2013 , 2014 , Változás

Árbevétel , 47.485 , 47.916 , 0,9%

Üzemi eredmény , 3.262 , 1.892 , -42,0%

Pénzügyi műveleteki eredménye , 29 , -584 , -2.113,8%

Teljes átfogó eredmény , 2669 , 871 , -67,4%

EBITDA , 5.492 , 4.122 , -24,9%

A Közgyűlés úgy határozott, hogy az Igazgatóság tagjává választja Filótás István György urat a Közgyűlést követő naptól 5 éves időtartamra.

A Közgyűlés felhatalmazta az Igazgatóságot, hogy a társaság alaptőkén felüli vagyonából saját részvényeket szerezhessen az árfolyam-karbantartás és/vagy stratégiai célok megvalósításához szükséges részvénymennyiség biztosítása céljából.

A Közgyűlés egy újabb évre megerősítette a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. könyvvizsgálói megbízatását.

www.raba.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;