Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Növekvő eredményesség és markánsan csökkenő hitelállomány a Rábánál


2015.08.06
Forrás: Rába, Hírek
A társaság konszolidált árbevétele 24,5 milliárd forintot ért el 2015. I. félévében. A készpénztermelési hatékonyságot mutató, közel 14%-kal növekvő EBITDA mind az árbevételhez mért hatékonyságát, mind a tömegét illetően meghaladta a bázisidőszaki értékeket, és a Rába többi eredményességi mutatója is nyereséges gazdálkodást jelez az idei első félévben.

A Rába exportértékesítése növekedésnek indult a tárgyidőszakban, a meghatározó piacok továbbra is bizonytalan kilátásai ellenére. A Jármű üzletág vázszerkezeti exporteladása kétszámjegyű – 13 százalékos – bővülést realizált, és a II. negyedévben már a Futómű és Alkatrész üzletágak is növelték forgalmukat. Az üzemi eredmény 2015 I. félévében 1,15 milliárd forintos nyereséget ért el, amelyhez a cégcsoport két legnagyobb üzletága pozitív teljesítménnyel járult hozzá. Az EBITDA meghaladta a 2,3 milliárd forintot, csoportszinten 9,4 százalékot ért el. Ezen belül a Futómű üzletág EBITDA-szintje 13,5 százalékos hatékonyságot mutatott fel, jelentősen meghaladva az iparági átlagot.

Lényeges eredmény, hogy a társaság jelenlegi struktúrájának kialakítása óta legalacsonyabb nettó hitelállományát érte el a tárgyidőszakban. A Rába – nyereséges működéssel és működőtőke-csökkentéssel – a nettó hitelállomány szintjét 4,8 milliárd forintra mérsékelte, amely jelentősen alatta marad az egy évvel ezelőtti 7,5 milliárdos, illetve a 2014. év végi 8,6 milliárdos állománynak.

A bizonytalan piaci mozgások hatását ellensúlyozva a Rába aktívan keresi tevékenysége további fejlesztésének lehetséges útjait. Az idei év fordulópont a vállalat életében: eladósodottságunk eddig nem látott mértékben csökkent, ami nagyobb mozgásteret biztosít piaci pozíciónk megerősítésére. Az intenzív üzletfejlesztés jegyében bővítjük és modernizáljuk kapacitásainkat; stratégiai partnereinkkel új üzleteket kötünk, és új piacok felé is nyitunk.” – mondta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;