Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az ABB az Intersolar 2015 kiállításon bemutatta a fotovoltaikus termékeinek teljes kínálatát


2015.07.20
Forrás: ABB, Hírek
2015-07-20 - 2015.június 22. - Az ABB a müncheni „Intersolar Európa 2015” kiállításon olyan új megoldásokat mutatott be, amelyekkel maximalizálható a fotovoltaikus rendszerek beruházási megtérülése.

Az ABB olyan új megoldásokat mutatott be, amelyek segítségével javítani lehet a fotovoltaikus rendszerek befektetési megtérülését.

Az ABB, amely a fotovoltaikus inverterek második legjelentősebb szállítója, és a szélenergia iparág egyik legnagyobb beszállítója vezető szerepet játszik a megújuló energiák villamosenergia-hálózatba történő hatékony és megbízható integrálásában. Az ABB támogatja Európa legnagyobb, villamos járműveket kiszolgáló gyorstöltő hálózatának a megépítését, illetve kulcsfontosságú komponenseket szállít a Kínában épülő, a világ legnagyobb gyorstöltőállomás-hálózathoz.

Az ABB kíséri útján a Solar Impulse napelemes repülőgépet és annak legénységét, akik egyetlen csepp fosszilis üzemanyag felhasználása nélkül, kizárólag a Nap energiájára támaszkodva repülik körbe a Földet. Az ABB jelentős segítséget nyújt a vállalkozáshoz, amely elengedhetetlen volt a repülőút megvalósításához. Az ABB és a Solar Impulse 2014-ben technológiai együttműködésre lépett, hogy elérjék a két cég közös célkitűzését: az erőforrások felhasználásának csökkentését és a megújuló technológiák szélesebb körű alkalmazását. Az együttműködés azt bizonyítja, hogy a jövőbe mutató kutatással kitolhatók a határok, és megmutatja, hogy ökológiailag mit lehet megvalósítani a közeljövőben.

Az ABB az iparág legszélesebb fotovoltaikus termékpalettáját kínálja lakó-, ipari- és kereskedelmi épületekhez éppúgy, mint közüzemi méretű erőművekhez. Az ABB termékeit a kompakt kialakítás, könnyű karbantarthatóság és maximális energiahatékonyság jellemzi, amely magas szintű megbízhatósággal társul.

Az INTERSOLAR 2015 kiállításon az ABB füzér invertereit, köztük az új 2.0/3.0/3.6/4.2-TL és TRIO-50.0 modelleket mutatta be. A meglévő termékkínálat (www.abb.hu/szolar) a kiállításon bemutatott termékekkel bővült. A szakmai közönség az új PSV980 jelű központi inverter mellett megismerkedhetett a közüzemi méretű fotovoltaikus erőműveknek szánt kombinált megoldásokkal is. Ezeket az új termékeket és megoldásokat az ABB azon elvárás alapján tervezte meg, hogy bármilyen méretű napelemes rendszer esetén garantálni tudják a beruházási megtérülés optimalizálását.

Az egyfázisú füzér inverterekből álló UNO termékcsalád négy új, lakóépületekre kifejlesztett modellel bővült. Az új transzformátor nélküli füzér inverterekkel azt a piaci szegmenst kívánják lefedni, amelynek az igényeit jelenleg a PVI terméksor elégíti ki, azonban már legkisebb kategóriájú modell esetében is jobb beruházási megtérülést, könnyű kiépíthetőséget, megbízhatóságot, jobb kezelhetőséget és esztétikus megjelenést tudnak garantálni.

Minden csatlakozó az inverter alsó részében jól hozzáférhető , így a DC oldali, a hálózathoz tartozó, valamint az adatátviteli RS485 csatlakozó is. A rendszert könnyű csatlakoztathatóság jellemzi, ami a szerelési fázisban gyorsaságot és biztonságot garantál. A szerelési eljárás kialakításának köszönhetően, az IP65 védettség miatt az invertert nem kell felnyitni, így UNO füzér inverter ideálisan telepíthető és üzemeltethető zord, nagy igénybevételt jelentő környezetben is.

A TRIO-50.0 modell olyan háromfázisú füzér inverter, amely hatékony kiépítést biztosít a kereskedelmi és a közüzemi méretű erőművek esetén is, illetve moduláris kialakításának és sokoldalú kiépíthetőségének köszönhetően nagyfokú rugalmasságot ad a nagyméretű rendszerek tervezésében, megvalósításában is. A nagy teljesítményű, transzformátor nélküli, 50 kW-os füzér inverter jól kielégíti a kereskedelmi és ipari piacoknak a decentralizált, alacsony fenntartási költségű rendszerek iránti igényét.

A háromfázisú füzér inverter abban múlja felül a kategória többi berendezését, hogy moduláris rendszerű és három komponsből áll. A központi részét a tulajdonképpeni inverter alkotja, a két oldalsó komponense közül az egyik az egyenáramú (DC) csatlakozási egység (ide csatlakozik a fotovoltaikus üzem kimenete), míg a másik komponens a váltóáramú (AC) egység (ez csatlakozik a hálózatra). A konfigurálása nagyobb rugalmasságot kölcsönöz a rendszernek, így a DC és AC komponensek még a retrofit során is a speciális igények szerint variálhatók. A fel- és leszerelését nagyban elősegíti, hogy a készülék teljes súlya a három komponens között oszlik meg. A készülék karbantartása is egyszerűbb és olcsóbb, mivel arra is lehetőség van, hogy csak magát az invertermodult cseréljük ki, mialatt a két csatlakozó komponens huzalozása és üzeme érintetlen marad.

A lakossági piaci szegmens tekintetében az ABB az új REACT termékére helyezi a hangsúlyt. A REACT, köszönhetően az integrált akkumulátorának, valamint az intelligens energiakezelési rendszerének, képes tárolni, elosztani a nap által termelt villamos energiát, illetve optimalizálni a napenergia felhasználását az otthonokban.

Ebben az évben az ABB a központi inverterkínálatát is továbbfejlesztette. Ez a termékcsoport a PVS980 jelű, alacsony karbantartási igényű, nagy teljesítményű, kültéri, közüzemi alkalmazásra tervezett inverterrel bővült. Ez a max. 1500 VDC bemeneti feszültségű és innovatív hűtési technológiájú, költséghatékony inverter ideális megoldást jelent a sok megawatt teljesítményű PV erőművek számára. Az ABB ezen kívül optimalizált megoldási csomagokat, transzformátorokat, SafeRing kapcsoló berendezéseket és a PVS800-as központi invertert is bemutatta az ez évi kiállításon.

Az inverter rendelkezik a PVS sorozat standard hálózattámogató tulajdonságaival is, így pl. a hatásos és meddő teljesítmény vezérlésével, vagy az éjszakai meddőáram kompenzációval. Az ABB a globális igények figyelembe vételével tervezte meg ezt az invertert, így kívánta biztosítani, hogy a rugalmas hálózattámogatási tulajdonságainak köszönhetően az inverter a helyi közüzemi követelmények széles skáláját tudja kielégíteni.

Az ABB fotovoltaikus megoldásairól itt tudhat meg további információkat:
http://new.abb.com/solar/intersolar 

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat.

Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 140.000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

ABB magyar weboldal: http://www.abb.hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia ; Kiállítás, konferencia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;