Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A mesterséges intelligenciát kutató Vicarious-ba fektet az ABB


2014.12.01
Forrás: ABB, Hírek
2014-12-01 - Az ABB látást, beszédet és mozgásszabályozást fejlesztő hosszú távú kutatási programot támogat a robotika területén.

2014. november 26. – Az ABB a Technology Ventures-ön keresztül tőkét fektetett be a mesterséges intelligencia kutatásával foglalkozó vállalatba, a Vicarious-ba.

A Vicarious egységes algoritmikus architektúra kifejlesztésével a látás-, a nyelv- és mozgásszabályzás terén az emberihez fogható intelligencia létrehozásán dolgozik. A San Franciscó-i központú vállalat olyan vizuális észlelési problémák megoldására koncentrál, mint például a felismerés, a szegmentálás és helyszín-elemzés.

Ennek a partnerségnek a résztvevői tökéletesen kiegészítik egymást. Az ABB a robotikában úttörő szerepet tölt be világszerte üzembe helyezett több mint 250.000 ipari robotjával, amelyek segítségével növeli a termelékenységet, javítja a minőséget és a dolgozók biztonságát. A Vicarious ugyanazt testesíti meg a mesterséges intelligencia-kutatásban, amit az ABB a robotikában” – mondta Girish Nadkarni, az ABB Technology Ventures vezetője. „A robottechnológia elérte azt a fejlettségi szintet, ahol a robotok számos olyan feladat elvégzésére képesek, amelyek az emberek számára jelentős kihívást jelentenének, vagy azok végrehajtása veszélyes lenne számukra. A robotok és a mesterséges intelligencia ötvözése nagy távlatokat nyithat meg előttünk a jövőben.

Az ABB a robotika és a gyártás világában szerzett egyedi szaktudásával járul hozzá a partnerség sikeréhez” – mondta a Vicarious társalapítója, D. Scott Phoenix. „A robotfejlesztés terén jelentős korszak derekán tartunk, amikor olyan új alkalmazások jelennek meg, amelyeket néhány éve még elképzelni sem tudtunk volna. A Vicarious stábja izgatottan várja, hogy mit hoz számunkra ez a partnerség a következő évek során” – tette hozzá Dr. Dileep George, a Vicarious másik társalapítója.

A Vicarious 2010-es indulása óta hosszú távú kutatási céljai elérésére közel 70 millió dollárt kapott különböző befektetőktől, többek között Mark Zuckerbergtől, Jerry Yangtól, Jeff Bezostól és Peter Thieltől.

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, az ipari, a szállítmányozási és az infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 145 000 alkalmazottat foglalkoztat.

Az ABB Technology Ventures-ről
Az ABB Technology Ventures (ATV) az ABB vállalatcsoport fejlesztési tőkére specializálódott kockázati tőke-csoportja (VYSE: ABB). A zürichi központtal működő ATC-nek irodája van a Szilícium-
völgyben és Washingtonban is. Az ATV olyan ígéretes energetikai technológia vállalatokba fektet, amelyek profitálni tudnak az ABB mérnöki és műszaki erőforrásaiból, illetve a globális piaci hozzáféréséből. A tőkekihelyezéseket 2010-ben kezdő ATV eddig több mint 150 millió dollárt fektetett be különböző szektorokban, így pl. a kiberbiztonságba, a robotikába, az intelligens hálózatokba („smart grid”), a megújuló energiatermelésbe és az adatközpontok hatékonyságába. További információk: http://www.abb.com/ventures

A Vicarious-ról
A Vicarious FPC Inc. a mesterséges intelligencia kutatására szakosodott vállalat. A cég az agy komputációs alaptörvényeit alapul véve olyan szoftverek fejlesztésén dolgozik, amelyek úgy képesek gondolkodni és tanulni, mint az ember. A vállalatot Dr. Dileep George és D. Scott Phoenix alapította 2010-ben. A Vicarious alapítása előtt Dr. George technológiai vezetőként dolgozott a Numetanál, amelyet Jeff Hawkins-szal és Donna Dubinsky-val (PALM, HAND) egyetemben szintén ő alapított, amikor a PhD tudományos fokozatának megszerzésén dolgozott a Stanford Egyetemen. D. Scott Phoenix korábban a Founders Fund kockázati tőke-alapnál dolgozott, illetve az érintőképes analitikával foglalkozó Frogmatics vezérigazgatója volt. Phoenix az Y Combinator elnevezésű inkubátor program keretében társalapítóként részt vett a Frogmatics létrehozásban is. További információk: www.vicarious.com .

ABB magyar weboldal: http://www.abb.hu   
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;