Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az ABB Kft. részt vesz Győr-Sopron megye fejlesztésében, ennek keretében 1 millió Ft-ot adományozott a Generátor Alapítványnak


2013.01.21
Forrás: ABB, Hírek
2013-01-21 - Budapest, 2013. január 17. - Az ABB Kft. a társadalmi felelősségvállalás szellemében 1 millió forintot ajánlott fel a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium Generátor Alapítványának műszaki oktatás támogatására.

Az ABB a döntésbe mind a munkatársait, mind a partnereit bevonta. A kollégák által javasolt három intézmény közül az ügyfelek a legtöbb szavazatot a Generátor Alapítványára adták, így idén ők gazdálkodhatnak az 1 millió forinttal. Az alapítvány 1997. december 1-én jött létre a középiskola szakmai fejlődésének, iskola eszköztárának korszerűsítésére, valamint a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő képzés támogatására, illetve az iskola tanulói és tanárai munkájának és fejlődésének segítésére.

"A Generátor Alapítvány költségvetése az adózók 1%-ból származik, és évente 1-1,5 millió forintnak felel meg a szülők felajánlásának köszönhetően. Az ABB Kft. 1 millió forintos támogatása éppen ezért óriási jelentőséggel bír céljaink megvalósításában: például az iskola könyvtára 41 éve nem volt renoválva, most végre lehetőségünk van felújítani” - mondta Domonkos László, a Generátor Alapítvány képviselője.

Az ABB Kft. magyarországi megalakulása óta számos győri és környékbeli vállalatnak nyújt olyan technológiai megoldásokat, amelyekkel elősegíti azok eredményesebb ipari termelését és az energiahatékony működést. Jó példa erre az Audi, amelynek győri gyárában több mint 50 ABB robot dolgozik a hatékonyabb termelésért, valamint egy másik autóipari cég, a Nemak Kft, ahová az elmúlt egy évtized során szintén 50 robotot biztosított az ABB. Az orvosi berendezésekhez szükséges alkatrészek gyártásával foglalkozó Nolato Kft. munkáját pedig több mint 20 darab műanyag fröccsöntő ABB robot segíti.

Az ABB technológiája a győriek mindennapjaira is pozitív hatást gyakorol, például a Győri Hőszolgáltatón, vagy az MVM és az E.ON győri villamos alállomásain keresztül, ahová az elmúlt évtizedben számos alkalommal telepítettek olyan készülékeket, amelyek a távhő, illetve a villamos energia zavartalan és biztonságos áramlásáért felelnek.

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásainkkal lehetővé tesszük a közüzemi szolgáltató és ipari ügyfeleinknek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport több mint 100 országban van jelen és 145.000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;