Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Integrált energiagazdálkodási megoldás a jövő épületeinek - Egyesítette tudását a Schneider Electric és a Panasonic


2016.12.19
Forrás: Morpho Communications, Schneider Electric Sajtóközlemény
Budapest, 2016. december 19. - A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője, valamint az elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében vezető Panasonic Corporation közös, integrált épületgépészeti és épületfelügyeleti megoldást jelentett be.

Az együttműködés keretében kínált innovatív szolgáltatás egyszerűbb energiagazdálkodást, valamint optimalizált telepítési költségeket biztosít a vállalatok számára.

Az integrációt a két cég a Schneider Electric SmartStruxure™ megoldásával és intelligens beltéri vezérlőegységével, valamint a Panasonic változó hűtőközeg-áramlás (VRF) alapú csatlakozási megoldásával valósítja meg. A megoldás által az épülettulajdonosok és -kezelők egyetlen felületen keresztül bárhol és bármikor ellenőrizhetik az épületek alapvető rendszereit, beleértve az épületgépészeti berendezéseket, a világítást, a biztonságot, az áram- és teljesítményelosztást. Az új, vezeték nélküli megoldás a ZigBee® vezeték nélküli kommunikációs szabvány alapján közvetlen soros kommunikációt biztosít a Schneider Electric épületfelügyeleti rendszere és beltéri vezérlőegységei, valamint a Panasonic VRF épületgépészeti architektúrája között, így lehetővé teszi az azonnali energiatakarékossági lépések megtételét is.

A partnerségnek köszönhetően teljes épületfelügyeleti megoldásokat kínálunk az eszközök szintjétől a felhőig. Az erős digitális háttér nagyobb átláthatóságot biztosít az épületekben, és kulcsfontosságú szerepet játszik a jövő létesítményeinek kialakításában. Az összekapcsolt termékekkel, a csúcstechnológiás vezérlőkkel, valamint alkalmazásokkal a Schneider Electric „Innováció minden szinten” kezdeményezése kiaknázza az IoT által nyújtott teljesítményt és lehetőségeket, így átformálja a városokat, átalakítja az iparágakat” – mondta Laurent Bataille, a Schneider Electric EcoBuilding részlegének ügyvezető alelnöke.

Energiamenedzsment gördülékenyen

A Schneider Electric és a Panasonic közös megoldása vezetékes vagy vezeték nélküli kialakításban is telepíthető. Az utóbbi segítségével megőrizhető a meglévő infrastruktúra, és a régebbi épületekbe is egyszerűen beépíthető az új rendszer. A platform teljes mértékben kihasználja az innovatív plug-and-play technológiát, és a kiterjedt VRF-rendszerek konfigurációjának leegyszerűsítésével idő- és költségmegtakarítást tesz lehetővé. A rendszer az átfogó energiahasználati jelentések és kezelőfelületek mellett a Schneider Electric és a Panasonic szakértői támogatását is biztosítja.

A Schneider Electric SmartStruxure™ épületfelügyeleti megoldása maximalizálja az épülethatékonyságot, és a létesítmény teljes életciklusa során csökkenti az üzemeltetési költségeket. Az architektúra integrálja a személyre szabott hardvert, szoftvert, műszaki tervezést, telepítést és szolgáltatásokat, valamint a gyakorlatban is alkalmazható információkat nyújt valós időben, így biztosítva a létesítmények optimális energiagazdálkodását és felügyeletét. A megoldás részét képezik az SE8000 beltéri vezérlőegységek, amelyek egy termosztát/hőmérséklet-érzékelő és egy programozható beltéri vezérlőegység funkcióit ötvözik egyetlen egységben.

A VRF-alapú épületgépészeti rendszerek egyre népszerűbbek a kereskedelmi épületek terén, mivel a hagyományos be/ki működés helyett alkalmazott inverter technológia révén képesek változó sebességekkel működni, ami jelentős energiamegtakarítást eredményezhet. A Panasonic VRF-rendszerét (ECOi/FSV) úgy alakították ki, hogy jelentős mértékben növelje az energiahatékonyságot a legmagasabb ESEER értékeket biztosítva minden kültéri egységben. A rendszer rendkívül megbízható, emellett erős hűtési és fűtési teljesítményt biztosít még az extrém környezeti hőmérsékletviszonyok közötti működés során is, –25 °C és +52 °C között.

Azáltal, hogy az épületfelügyeletben rejlő potenciált az élvonalbeli VRF-technológiával ötvözzük, képesek vagyunk ügyfeleinket támogatni a beruházási és üzemeltetési költségeik további csökkentésében, valamint a fenntarthatóság hatékonyabb megvalósításában” – mondta Toshiyuki Takagi, a Panasonic Corporation vezérigazgatója és a Panasonic légkondicionáló berendezéseket gyártó részlegének elnöke.

A Panasonicról
A Panasonic Corporation világszerte piacvezető a különféle elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében a szórakoztatóelektronika, az autóipar, illetve az otthoni és vállalati megoldások, eszközök iparágának területén. 1918-as alapítása óta a vállalat globálisan bővült, és mostanra 474 leányvállalatot és 94 társult vállalatot működtet világszerte. A vállalatcsoport összevont nettó árbevétele a 2016. március 31-ével zárult pénzügyi évben 56,794 milliárd euró (7,553 billió jen) volt. A vállalat a korlátokat lebontó innováció révén igyekszik elkötelezetten új értéket létrehozni, és technológiái használatával jobb életet és élhetőbb világot teremteni ügyfelei számára.
A Panasocikról bővebb információt itt talál: http://www.panasonic.com/global
A légkondicionáló berendezéseket gyártó vállalattal kapcsolatos információkért látogasson el a következő webhelyre: http://www.aircon.panasonic.com

A Schneider Electricről
A Schneider Electric az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője. A 2015-ös gazdasági évben vállalatunk 27 milliárd eurós árbevételt ért el, és 100 országban több mint 160.000 alkalmazottunk segíti ügyfeleinket abban, hogy energiagazdálkodásukat és folyamataikat biztonságossá, megbízhatóvá, hatékonnyá és fenntarthatóvá tegyék. A legegyszerűbb kapcsolóktól kezdve az összetett rendszerekig technológiánk, szoftvereink és szolgáltatásaink segítséget nyújtanak ügyfeleinknek abban, hogy tökéletesíthessék tevékenységük szabályozását és automatizálását. Összekapcsolt technológiáinknak köszönhetően iparágak újulhatnak meg, városok alakulhatnak át, és életek válhatnak gazdagabbá. A Schneider Electricnél ezt úgy hívjuk: Life is On.

www.schneider-electric.hu    
www.morpho.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - Schneider Electric ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;