Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az ABB folytatja az átalakítást


2017.04.20
Forrás: ABB, Hírek
2017-04-20 - Nőtt az árbevétel, a kisebb volumenű, de rendszeres rendelések állománya és az adózott nyereség is.
¤ 3%-kal nőtt az árbevétel1
¤ 2%-kal nőtt a kisebb volumenű, de rendszeres rendelések állománya

¤  A teljes rendelésállomány alakulása azt tükrözi, hogy kevesebb a nagyvolumenű megbízás; a gyorsan számlázható rendelésállomány aránya2: 1,27x
¤  Az üzemi EBIDTA marzs 12,1%; a biztosítási tartalék 2016-os 60 bázispontos pozitív kiigazítása nyomán szilárd a működési tőkeáttétel
¤  Az adózott nyereség az előző negyedévi 500 millió dollárról 724 millió dollárra nőtt; a működési EPS +1%3
¤  A működési cash flow 509 millió dollár. Alakulására hatást gyakorolt az ösztönző teljesítménybérek késedelmes kifizetése, amit a dél-koreai egységünknél feltárt pénzügyi visszaélés indokolt
¤  Aktív portfóliókezelés: lezárult a nagyfeszültségű kábelekre szakosodott üzletág értékesítése; április 4-én bejelentettük a B&R akvizícióját
¤  Kereskedelmi forgalomba hoztuk az ABB AbilityTM-t

Az ABB két egymást követő negyedévben növelni tudta az árbevételét. A biztosítási tartalék tavaly bejelentett korrekciójának figyelembevétele mellett javult a működési teljesítmény” – nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. “A feldolgozó ipar néhány szegmensében a piaci stabilizáció, míg a rövid ciklusú üzleti tevékenységek terén már a növekedés első jeleit tapasztaljuk. Az Energetikai Hálózatok divíziónk első negyedéves rendelésállományának szerkezetére jelentős befolyást gyakorolt a kínai HVDC projekthez kapcsolódó megbízás, amelyet 2016 első negyedévében nyertünk el. Mindent egybevéve, Kínában a kereslet továbbra is kedvezően alakul.

Kereskedelmi forgalomba hoztuk az iparágvezető digitális portfóliónkat egyesítő ABB Ability platformunkat, amely nagyon kedvező fogadtatásra talált a vevőink körében” – mondta Spiesshofer. „A kábel üzletág értékesítésének lezárását, illetve a gép-és gyárautomatizálás innovációjában vezető szerepet játszó B&R akvizícióját követően folytatjuk a portfóliónk aktív optimalizálását. Továbbra is arra törekszünk, hogy csökkentsük a portfóliónk kockázati profilját, a tevékenységünk súlypontját pedig a nagyobb növekedési ütemet mutató piaci szegmensek, illetve az erősebb versenyképesség felé kívánjuk áthelyezni.”

Kulcsszámok     VÁLTOZÁS
Millió $-ban, ha másképp nincs jelezve    Q1 2017    Q1 2016    US $    Összehasonlító alapon1
Megrendelések    8 403    9 253    -9%    -3%
Árbevétel    7 854    7 903    -1%    +3%
Működési EBITA2    943    951    -1%    +2%4
a működési árbevétel %-ában    12,1%    12,1%    0%    -
Nettó eredmény     724    500    +45%    -
Alap EPS ($)    0,34    0,23    +48%3    -
Működési EPS2 ($)    0,28    0,28    0%3    +1%3
Működésből származó cash flow    509    252    +102%    -

Rövid távú kilátások
A makroökonómiai és a geopolitikai fejlemények vegyes képet mutatnak folytatódó bizonytalansággal. Néhány makroökonómiai jellemző pozitív marad az Egyesült Államokban, és Kínában is várható a növekedés folytatódása. A teljes globális piacot továbbra is szerény növekedés és növekvő bizonytalanság jellemzi, pl. a Brexit Európában és geopolitikai bizonytalanságok a világ különböző részein. Az olajár és a devizaárfolyamok hatásai továbbra is befolyásolják a társaság eredményeit. Ezekkel és az ABB folyamatban lévő átalakításával a 2017-es évet átmeneti évnek várjuk.

Next Level stratégia – 3. ütem
Az ABB tovább folytatta a Next Level stratégia végrehajtását a negyedév során azzal, hogy súlypontját még inkább a magasabb növekedésű szegmensek felé helyezte, erősítve a versenyképességét és csökkentve a portfolió kockázatát.

2017. április 4-én az ABB bejelentette a B&R felvásárlását, amely a gép- és gyártásautomatizálás innovatív vezetője. Ez a felvásárlás megszünteti az ABB történelmi hiányát a gép- és gyártásautomatizálás területén, és egyedülállóan átfogó automatizálási portfóliót hoz létre a globális ügyfelek számára. A B&R bizonyítottan a programozható logikai vezérlők [Programmable Logic Controllers (PLC)], az ipari PC-k [Industrial PCs (IPC)] és a szervo-mozgatáson alapuló gép- és gyártásautomatizálás innovatív vezetője, és meg fogja erősíteni az ABB 2. helyezését az ipari automatizálás területén. A tranzakció várhatóan 2017 nyarán zárul le.

Az ABB kereskedelmi forgalomba hozta az ABB Ability-t, amely, ötvözve az ABB digitális megoldásainak és szolgáltatásainak portfólióját, több mint 180 féle megoldást kínál az összes ügyfélszegmensben. Ezzel megerősíti a csoport vezető helyét a Negyedik Ipari Forradalomban, és javítja a versenyképességet az ABB négy vállalkozás-orientált divíziójában.

Ezenkívül az ABB sikeresen befejezte a nagyfeszültségű kábelek és kábel-kiegészítők gyártására szakosodott üzletágának eladását az NKT Cables számára.

Kilátások
A makroökonómiai és geopolitikai fejlemények vegyes képet mutatnak folytatódó bizonytalansággal. Néhány makroökonómiai jellemző pozitív marad az Egyesült Államokban, és Kínában is várható a növekedés folytatódása. A teljes globális piacot szerény növekedés jellemzi növekvő bizonytalanságokkal, pl. Brexit Európában és geopolitikai feszültségek a világ különböző részein. Az olajár és a devizaárfolyamok továbbra is befolyásolják a vállalat eredményeit. Ezekkel és az ABB folyamatban lévő átalakításával a 2017-es évet átmeneti évnek várjuk.

A vonzó, hosszú távú keresleti kilátásokat az ABB három fő szektorában – a közművek, az ipar, valamint a közlekedés és infrastruktúra – az Energetikai és a Negyedik Ipari Forradalom vezérli.
Az ABB kiváló helyzetben van ahhoz, hogy erős piaci és földrajzi jelenlétére, széles üzleti körére, technológiai vezető szerepére, valamint pénzügyi erejére támaszkodva kiaknázza a hosszú távú, nyereséges növekedést biztosító lehetőségeket.

További információk
A 2017-es év Q1 eredményeiről a teljes, angol nyelv sajtóközleményt és prezentációkat az ABB News Center (www.abb.com/news ) és a befektetői kapcsolatok /Investor Relations (www.abb.com/investorrelations.) honlapjain találhatja.

Záró megjegyzések

1. A rendelések, a kisebb volumenű, de rendszeres megrendelések és a teljesítésre váró rendelésállomány növekedési ütemét összehasonlító alapon közöljük (helyi pénznemben, kiigazítva az akvizíciók és az elidegenítések figyelembe vételével). Az USD-ben kifejezett növekedési ütem számait a „Kulcsszámok” című táblázatban közöljük.
2. A nem GAAP szerinti egyeztetésekért lásd a „Kiegészítő egyeztetések és definíciók” fejezetet a csatolt 2017. évi első negyedévi pénzügyi tájékoztatóban (Q1 2017 Financial Information)
3. Az EPS növekedési rátát kerekítetlen számokkal számították. Az összehasonlító részvényenkénti jövedelem (működési EPS) konstans árfolyamon (2014-es árfolyamok és nincsenek korrigálva az üzleti portfólióváltozásokhoz)
4. Konstans pénznem (a portfólió-változásokhoz nem korrigált)

www.abb.com  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;