Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az Opel stílusos és laza crossovere


2017.05.16
Forrás: Opel, Hírek
Rüsselsheim. Kívülről zömök és kompakt, belül tágas és variálható, menő kétszínű fényezéssel és laza SUV-kinézéssel: ez a teljesen új Opel Crossland X, egy izgalmasan más és valamennyi részletében nagyon érdekes crossover.

¤  X-családtagként a bestseller Opel Mokka X mellé érkezik az Opel Crossland X
¤  Magas üléshelyzet, bőséges hely és nagyfokú variálhatóság
¤  Opel OnStar, csúcs-infotainment és asszisztenciarendszerek
¤  Vetített kijelző, 180 fokos tolatókamera és teljesen LED-es világítás

Rüsselsheim.  Kívülről zömök és kompakt, belül tágas és variálható, menő kétszínű fényezéssel és laza SUV-kinézéssel: ez a teljesen új Opel Crossland X, egy izgalmasan más és valamennyi részletében nagyon érdekes crossover (Crossover Utility Vehicle). A februári berlini premiert követően a Crossland X az Opel-család második tagja, X betűvel a nevében. A sportos bestseller Opel Mokka X után, szintén a B-szegmensben jön ki a sokoldalú Crossland X, majd az év folyamán követi a trió harmadik tagja, a nagyobb, kompakt kategóriájú (C-szegmens) Grandland X.

Míg az Opel Mokka X egy tipikus SUV, alkalmi terepes kirándulásokhoz opcionális összkerékhajtással, a zömök külsejű és bőséges belső terű új Opel Crossland X városba való – elég komfortos és tágas egy nagy bevásárláshoz a bio-gazdaságban, vagy olaszországi nyaraláshoz. 4,21 méteres hosszúságával a Crossland X 16 centiméterrel rövidebb az Opel Astránál, ugyanakkor tíz centivel magasabb, ezáltal emelt üléshelyzetnek s a vele járó jó kilátásnak örvendhetnek az utasai – és ezt még fokozhatják is a nagy panoráma-üvegtetővel.

Ezen túlmenően olyan innovációkat kínál az új modell, amelyek biztonságosabbá, kellemesebbé és könnyebbé teszik a mindennapokat. Mindössze néhány kiragadott példa erre a teljesen LED-es fényszóró, a vetített kijelző, a 180 fokos panoráma-tolatókamera, a parkolóhelyre automatikusan bekormányzó asszisztens, a figyelmeztetés a frontális ütközés veszélyére, gyalogos-felismeréssel és automatikus vészfékezéssel[1],[2], a sávtartó és a sebességhatárra figyelmeztető asszisztens, az elfáradási figyelmeztetés2 és a holttér-figyelmeztetés. Ezekhez járul az Opelre jellemző kiváló digitális csatlakoztathatóság, az OnStar a WLAN-Hotspottal és új szolgáltatásként például a szállodafoglalás[3] vagy a parkolóhely-keresés[4]. A modern Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis IntelliLink-infotainment színes érintőképernyője akár nyolccolos is lehet. A kompatibilis okostelefonokat használat közben induktívan tölti fel a Wireless Charging.

Kívánságra a többszörösen kitüntetett, és az Egészséges Hát Munkacsoport (Aktion Gesunder Rücken e.V. – AGR) által tanúsított ergonomikus ülésben foglalhat helyet a vezető és az első utas – ilyet ebben a járműkategóriában csak a Crossland X kínál. Szintén a szegmens legjobbja a 520 literes poggyásztér, méghozzá a hátsó üléstámla lehajtása nélkül, öt személlyel a fedélzeten. A második sorban utazók 150 milliméternyivel állíthatják előre-hátra az ülésüket, ezáltal még flexibilisebb a Crossland X.

Különösen a városi forgalomra szabott kis crossoverek és SUV-modellek piaca növekszik jelentősen. A vagány designt, a lehető legjobb csatlakoztathatóságot és a nagyfokú praktikumot ötvöző Crossland X-szel, a sportos Mokka X  mellett, már a második nagyon erős modellt kínáljuk ebben a járműkategóriában“, mondta az Opel főnöke, Dr. Karl-Thomas Neumann. „Hallatlanul fordulékony Crossland X-ünket élvezet vezetni, és urbánus kisugárzásával mind városban, mind utazáskor egyszerűen öröm vele az élet.

Csakugyan virágzik a CUV/SUV-B-szegmens: 2010 óta megötszöröződtek az eladások ebben a járműosztályban. Egyik bestsellere, egyben trendformálója az Opel Mokka X. A Crossland X még jobban felpezsdíti a népszerű kompakt autók alatti területet, és további növekedést hoz az Opel márkának.

Egyértelmű formanyelv és maximális helykihasználás

Letisztult, vagány, cool – ilyen legyen egy „városi crossover“! Az új Crossland X ráadásul egy tipikus Opel, remek helykihasználással és erős személyiséggel. Méretei a lehető legkompaktabbak: hossza csupán 4212 milliméter, szélessége (behajtott külső tükrökkel) 1825, magassága 1605, és ezen belül hozza ki a maximumot a „szoborszerűen megformált németes precizitásból”, sajátosan interpretálva az Opel-designfilozófiát – egyszerre rafinált és robusztus. Prominens hűtőmaszkon csillogó Opel-villám, SUV-os burkolatok és ezüstös betétek, valamint az alsó részen körbefutó elemek erősítik határozott fellépését, funkcionális eleganciáját. Éles oldalvonalak és lebegni tűnő tető teszik nyúlánkká. A hátra- és lefelé ívelő krómozott tetőívet az Opel ADAM örökségeként kapta stíluselemként a Crossland X – és ahhoz hasonlóan külön színben választhatja a tetőt a vevő. A markáns far haspáncél-imitációja erősíti a terepes hatást.

Szoborszerű és precíz design tükröződik az utastér kialakításán is. A tisztán tagolt műszerfal és középkonzol a vezető felé fordul. Vezérlőközpont-jellegű cockpit támasztja alá az aktív autózás érzetét. Ennek megfelelő menetteljesítményekről a benzines-, dízel- és gázüzemű motorok gazdag portfóliója gondoskodik, manuális vagy automatikus váltóművekkel.

Különösen megédesíti a leghosszabb utazást is a Crossland X nagyvonalú helykínálata és első osztályú, AGR-minősítésű ergonomikus ülése. Ugyanilyen meggyőző a nagyfokú variálhatóság – például az egyenként elcsúsztatható hátsó ülés jóvoltából. A 60:40 arányban osztott ülés 150 millimétert mozoghat előre-hátra, egy pillanat alatt 410-ről  520 literre bővítve a csomagtartót – ez osztályelső! Teljesen lefektetett hátsó üléssel 1255 liternyire nő a rakodótér. A Crossland X központi zárját a kulcsnélküli „Open & Start“ rendszer működteti, és ez indítja be a motort is.

Iránymutató világítástechnika és fontos asszisztenciarendszerek

A nyugodt és legfőképpen biztonságos autózást sokféle korszerű, opcionális technika és asszisztenciarendszer szolgálja az új Opel Crossland X fedélzetén. Sötétben is kiválóan látni a teljesen LED-es fényszórókkal. Attól, hogy el kelljen vonnia figyelmét a közlekedésről, a kívánságra beépített vetített kijelző óvja meg a vezetőt: közvetlen látóterében jelennek meg a sebesség, a navi és az asszisztensek legfontosabb adatai.

Az Opel-frontkamera sokféle adatot dolgoz fel, és olyan vezetőtámogató rendszerek alapját képezi, mint a jelzőtábla- és a sávtartó-asszisztens. Ha véletlenszerű sávelhagyást regisztrál a rendszer, látható és hallható riasztással figyelmeztet. Kellemesebbé teszi a vezetést az intelligens sebességhatárolóval kiegészített sebességszabályozó. Baleseteket segít elkerülni a figyelmeztetés a frontális ütközés veszélyére, gyalogos-felismeréssel és automatikus vészfékezéssel. Ezt ráadásul elfáradási-riasztással kombinálták.

Első Opelként kapott a Crossland X panoráma-tolatókamerát, 180 fokos látószöggel. Emellett a legújabb generációs parkolóasszisztens könnyíti meg a manőverezést. Felismeri a parkolóhelyet, önállóan be- és kikormányozza a járművet – a vezető csak a pedálokat használja. Télen pedig a fűthető kormánykerék és szélvédő bizonyul nagyon kellemesnek

[1]Automatikusan működik 5 és 85 km/óra között. 30 km/óráig 0,9 g lassulással fékez. 30 és 85 km/h között segít fékezni, hogy gyengítse az ütközést, maximum 22 km/órával csökkentve a sebességet. Ezután már önállóan kell fékeznie a vezetőnek.

[2] Nyártól érhető el.

[3] Booking.com útján. E-mail-címre és bankkártyára van szükség.

[4] Parkopedia útján.

www.opel.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;