Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Scania karácsonyi ajándéka a koraszülött gyermekeknek


2009.01.14
Forrás: Scania, Hírek
Különleges karácsonyi ajándékot adott a Scania Hungária Kft. a tavalyi év végén a gyermekeknek: a magyarországi koraszülött mentésben úttörő szerepet vállaló Peter Cerny Alapítványnak két infúziós pumpát adományozott.

A Scania Hungária Kft. 2008-ban úgy döntött, hogy társadalmilag felelősen viselkedő vállalatként az ügyfelek megajándékozására szánt keretét egy különösen nemes cél szolgálatába állítja: a koraszülöttek mentésében immáron több mint 20 éve hatalmas eredményekkel büszkélkedő Peter Cerny Alapítvány számára vásárol két infúziós pumpát. Az értékes ajándékot Carl-Fredrik Zachrisson, a Scania Hungária Kft. ügyvezető igazgatója december 19-én a Peter Cerny Alapítvány telephelyén adta át Dr. Somogyvári Zsolt szakmai vezetőnek.

Az infúziós pumpa segítségével az Alapítvány munkatársai az eddigieknél is több koraszülött életét menthetik meg. A még nagyon gyenge keringési rendszerrel rendelkező, 500-600 grammos koraszülöttek esetében ugyanis kritikus fontosságú a táplálásukat szolgáló, vérhez hasonló koncentrációjú konyhasó- vagy cukoroldat tizedmilliliteres - illetve a gyógyszerek esetében mikrogrammos - pontosságú adagolása az agyvérzés és a szívelégtelenség elkerülése érdekében.

További információ: A Peter Cerny Alapítványról

A Peter Cerny Alapítvány 1989-ben szervezte meg és azóta folyamatosan üzemelteti koraszülött mentő- és szállító rohamkocsi szolgálatát. Az éjjel-nappal üzemelő szolgálat létrehozására azért volt szükség, mert minden tizenkettedik kisbaba kis súllyal, vagy koraszülöttként jön a világra; a leggondosabb szülészeti kezelés mellett sem mindig ott születnek ezek a kisbabák, ahol a korszerű intenzív kezelést biztosítani tudnák, így oda kell őket szállítani; a 2000 gramm alatti koraszülöttek különösen gondos, azonnali intenzív ellátást igényelnek; az intenzív centrumokban nincs lehetőség a géppel lélegeztetett, gyakran 800-1000 grammos koraszülöttek speciális (kardiológiai ultrahangos, szívkatéteres, computer-tomográfiás, mágneses-rezonanciás) vizsgálatának elvégzésére, így őket a vizsgálatokra szállítani kell; az élet első pillanataiban történt legkisebb ellátási hiányosság helyrehozhatatlan és maradandó károsodásokat okoz, úgymint a látás-, halláskárosodás, a mozgásszervi fejletlenség és szellemi visszamaradása. Az Alapítvány az elmúlt 20 év alatt 90 kórháznak nyújtott éjjel-nappal elérhető segítséget, biztosítva ezzel Budapestet és az azt körülvevő kb. 130-140 km sugarú körzetet - ezen a területen kb. 4,5 millió lakos él - és több mint 45 ezer koraszülött és beteg újszülött mentését és szakszerű szállítását végezte el.

www.scania.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; - Scania ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Mágnes, MR, MRI


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;