Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Tour de France megbízhatósági teszt: a ŠKODA KAROQ


2017.07.25
Forrás: Porsche Hungaria, Skoda Sajtóközlemény
VarioFlex hátsó ülésein akár ezer vizes palack is elfér
¤ A LottoNL - Jumbo profi kerékpárcsapat próbára tette a ŠKODA új kompakt szabadidő-autóját
¤ A ŠKODA KAROQ valósággal remekelt a vízhordó szerepében

¤  A VarioFlex hátsó ülésrendszer kivételes variálhatóságot biztosít
¤  Az egyes ülések akár 150 milliméterrel eltolhatók, vagy teljesen ki is emelhetők
¤  A csomagtér egészen 1810 literig bővíthető

Mladá Boleslav/Budapest, 2017. július 25. – Az idei Tour de France-on a ŠKODA KAROQ a vízhordó szerepét játszotta. A nagy hagyománnyal rendelkező cseh márka új kompakt szabadidő-autója három csapat, köztük a LottoNL-Jumbo szervizautójaként szolgált a verseny első szakaszán. A Tour során a holland versenycsapat profi kerékpárosai hetente 1000 palack vizet fogyasztanak el. A ŠKODA KAROQ állt a kihívás elé: vajon befér a Bidon néven emlegetett félliteres szomjoltóból ilyen sok a kompakt szabadidő-autó csomagterébe? Nos, ez semmi gondot nem jelentett a KAROQ-nak, hiszen a VarioFlex hátsó ülésnek köszönhetően a szabadidő-autó nagyszerűen variálható és csomagtere akár 1810 literre is bővíthető.

A Tour de France 3540 kilométeres távján 198 profi kerékpáros teszi ki magát kivételes fizikai igénybevételnek minden egyes nap, amihez elengedhetetlen a megfelelő folyadékpótlás. A holland LottoNL-Jumbo csapat versenyzői például 2500-3000 Bidont fogyasztanak el a Tour során, ami azt jelenti, hogy a csapatnak akár 1000 vizes palackra is szüksége lehet hetente. Az új ŠKODA KAROQ könnyedén szállítja a profik heti adagját, ahogy az a ŠKODA Storyboard-ra feltöltött videón is látható. Az új kompakt szabadidő-autó bebizonyította, hogy az 1000 Bidon lazán befér a szenvedélyesen megtervezett KAROQ csomagterébe.

A 4,38 méter hosszú ŠKODA KAROQ csomagterének térfogata már a hátsó ülések alapállapotában is kimagasló: 521 liter; ám az opcionális VarioFlex ülésrendszer még ennél is nagyobb variálhatóságot enged meg. A rendszer három különálló hátsó ülésből áll, amiket egyenként lehet állítani, vagy ki is lehet venni. Ezzel igény szerint tágasabb belső tér, vagy nagyobb csomagtér alakítható ki. Ha például a két külső ülést 150 milliméterrel előre csúsztatjuk, a csomagtér 588 literre nő. A rendszer számos egyéb kombinációt tesz lehetővé az utas- és csomagtér alakítására. Például a középső ülést kiemelve a szélső ülések az autó közepe felé mozgathatók, így nagyobb tér jut a hátul ülők vállainak. További előny, hogy a hátsó ülések háttámlájának dőlésszöge külön-külön állítható. A középső ülés emellett egy kar segítségével összehajtható, amivel két pohártartóval ellátott középső kartámasszá alakítható. Mindhárom ülés kartámaszait lehajtva az egész hátsó üléssor teljesen előrehajthatóvá válik, és az első ülések hátoldalának támaszkodik. A fejtámlákon lévő kis kampó rögzíti a szerkezetet. Ebben a pozícióban az üléseket teljesen ki is lehet emelni, és a ŠKODA KAROQ furgonná alakul, 1810 literes maximális befogadóképességgel.

A ŠKODA AUTO

›    a világ egyik legrégebbi, ma is termelő járműgyártó vállalata. Csehországi székhelyén, Mladá Boleslavban 1895-től először kerékpárokat, majd motorkerékpárokat és gépkocsikat készített.
›    palettáján jelenleg öt személygépkocsi-típuscsalád szerepel: a Fabia, a Rapid, az Octavia, illetve a Superb és a Kodiaq.
›    1991 óta a Volkswagen Csoporthoz tartozik, azaz a világ egyik legsikeresebb autóipari konszernjének tagja, amelynek szervezetében a ŠKODA önálló fejlesztői és gyártói tevékenységet folytat, a gépkocsik mellett olyan további komponensekre is kiterjedően, mint a motorok és sebességváltók.
›    Csehországban három helyszínen működik, ám – elsősorban konszernszintű partneri együttműködések keretében – Kínában, Oroszországban, Szlovákiában és Indiában is gyártja típusait.
›    jelenleg mintegy 25.800 dolgozót foglalkoztat világszerte, s több mint 100 ország piacának aktív szereplője.

www.skoda.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Škoda


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;