Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az Audi pilótájaként DTM-történelmet írt René Rast


2017.10.20
Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóközlemény
• Első DTM-szezonjában máris bajnok
• Szokatlan pályafutás a Volkswagen-csoporton belül
• Az Audi Sport Team Rosberg nyerte a DTM csapatbajnokságát
• Az utolsó futamon négy Audi-pilóta küzdött a bajnoki címért

Hockenheim, 2017. október 15. – René Rast (30), az Audi pilótája a 2017-es év DTM-bajnoka, amivel versenysport-történelmet írt: a német versenyző mindjárt első DTM-szezonjában elnyerte a bajnoki címet, ami utoljára 24 esztendeje az olasz Nicola Larininek sikerült. Az Audi sikerrel védte meg konstruktőri bajnoki címét, míg az Audi Sport Team Rosberg első ízben végzett a DTM csapatbajnoksága élén, Mattias Ekström, Jamie Green, René Rast és Mike Rockenfeller személyében pedig vasárnap már csupán a három Audi-csapat pilótái indultak eséllyel a pilótabajnoki címért.

René Rast mindössze a hetedik pilóta a népszerű túraautó-bajnokság történetében, aki mindjárt kezdő szezonjában elnyeri a tekintélyes bajnoki címet. A mindeni (Németország) versenyző mindössze három DTM-futamon indult a 2017-es idényt megelőzően. 2016. júliusban, Zandvoortban az Audi Sport Team Rosberg csapatában ugrott be szó szerint egyik napról a másikra Adrien Tambay helyére, s minden előzetes felkészülés híján is olyan jó benyomást keltett, hogy a 2016-os hockenheimi zárófutamon már Mattias Ekströmöt helyettesíthette. Élete második DTM-futamán hatodik helyezésével René Rast már meg is szerezte első DTM-pontjait, s állandó helyet vívott ki magának az Audi DTM-csapatában.

Tizenkét hónappal később René Rast éppen Mattias Ekströmtől csípte el a célegyenesben a bajnoki címet. Rast szombati hatodik és vasárnapi második helyezésével sikerrel dolgozta le a svéd pilóta mögötti 21 pontos hátrányát, illetve váltotta hajszálnyi, hárompontos előnyre.

René hihetetlen szezont autózott” – hangsúlyozta Dieter Gass, az Audi versenyigazgatója. „Nem véletlenül hoztuk a csapatba és vártunk jó teljesítményt tőle. Ám arra, hogy mindjárt első szezonjában a bajnoki címért küzd – amit végül meg is nyer – valóban senki nem számított, még maga René sem. Döntő tényezőnek számított alapvető gyorsasága, az idén ő volt a legjobb az időmérők során. Nagy örömmel tölt el az Audi Sport Team Rosberg csapat szereplése is, a gárda már jó ideje nagyon keményen dolgozott, hogy végül csapatbajnoki címet ünnepelhessen. Most a pilóta- és a csapatbajnokságban mindjárt két bajnoki trófeát is begyűjthettek.

Ugyanazon szezon mindhárom bajnoki címét legutóbb 13 esztendeje hódította el az Audi, 2004-ben Mattias Ekström szerezte meg a pilótabajnoki címet. A legutóbbi Audi DTM-bajnok, egyben az első az Audi RS 5 DTM volánja mögött 2013-ban Mike Rockenfeller volt. Jamie Green és René Rast egyaránt első DTM-bajnoki címéért küzdhetett vasárnap.

Igencsak meggyőzően alakult René Rast kezdő idénye, és – számára első alkalommal – már a hockenheimi szezonnyitón az első sorból indulhatott. Két héttel később, a Lausitzringen már fiatal DTM-pályafutása első dobogós helyezését, a harmadik, budapesti versenyhétvégén pedig első győzelmét ünnepelhette. Ezzel a német pilóta első ízben a vezetést is átvette a tabellán, amelyet többször is váltogatott Mattias Ekströmmel. Moszkvában és a spielbergi Red Bull Ringen Rast két további győzelmet aratott, három pole pozícióval és összesen négy leggyorsabb versenykörrel kiegészítve.

Eleve az volt a célom, hogy a legjobb kezdő versenyző legyek” – vallja René Rast. „Tanulni akartam, folyamatosan pontokat gyűjteni és mindig a lehető legjobban szerepelni. Ki gondolta volna azonban a szezon előtt, hogy egy csapásra a bajnoki címért küzdhetek? A szezonzárón így valójában már nem is veszíthettem, s nyomás nélkül versenyezhettem ezen a hétvégén – és persze rendkívül szerencsésen, hogy végül sikerült mindez. Köszönet az Audi számára, hogy biztosította ezt a fantasztikus autót és a lehetőséget, hogy harmincévesen még beszállhassak a DTM küzdelmeibe. Köszönet a Team Rosberg gárdájának, ahol már az első naptól kiválóan érzem magam és természetesen csapattársam, Jamie Green számára is, aki az egyik leggyorsabb a DTM mezőnyében és ismét különösen balszerencsésnek bizonyult.

René Rast Volkswagen-csoporton belüli szokatlan pályafutása a Polo Cup küzdelmeitől Le Mans-on át vezetett a DTM-ig. Háromszor hódította el a Formula 1 keretében megrendezett Porsche Cup trófeáját, 2011 óta pedig már a négy karika jegyében versenyez. Az Audi R8 LMS GT3 sportkocsi volánja mögött már-már a siker garanciájának számított. Daytona, Spa és a Nürburgring 24-órás futamain aratott győzelmei éppúgy alátámasztják mindezt, mint az ADAC GT Masters és most a DTM küzdelmeiben kivívott bajnoki címei.

René Rast 1986. október 26-án a németországi Mindenben született, s partnerével, Dianával, illetve röviddel 2016 karácsonya előtt született fiával, Liam-mel a Bodeni-tó osztrák oldalán, Bregenzben él. Szolgálati gépkocsiként a német pilóta – akárcsak Mattias Ekström – az Audi SQ7* mellett döntött.

Eredmények – első futam:
1     Jamie Green (Hoffmann Group Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Rosberg)    36 kör, 56:52,478 m
2     Mike Rockenfeller (Schaeffler Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Phoenix) + 3,939 s
3     Timo Glock (BMW) + 5,666 s
4     Maxime Martin (BMW) + 10,448 s
5     Edoardo Mortara (Mercedes-Benz) + 12,962 s
6     René Rast (AUTO BILD MOTORSPORT Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Rosberg) +14,752 s

11    Mattias Ekström (Red Bull Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Abt Sportsline) + 25,764 s
12    Nico Müller (Playboy Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Abt Sportsline) + 26,371 s
18    Loïc Duval (Castrol EDGE Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Phoenix) + 42,024 s

Eredmények – második futam:
1     Marco Wittmann (BMW) 36 kör, 56 m 47,699 s
2     René Rast (AUTO BILD MOTORSPORT Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Rosberg) + 3,143 s
3     Mike Rockenfeller (Schaeffler Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Phoenix) + 6,280 s
4     Gary Paffett (Mercedes-Benz) + 15,844 s
5     Jamie Green (Hoffmann Group Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Rosberg)    + 17,835 s
6     Maxime Martin (BMW) + 19,372 s

8     Mattias Ekström (Red Bull Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Abt Sportsline) + 21,229 s
11    Nico Müller (Playboy Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Abt Sportsline) + 30,428 s
15    Loïc Duval (Castrol EDGE Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Phoenix) + 42,972 s

A pilóták bajnoksága – végeredmény:
1     René Rast (Audi Sport Team Rosberg) 179 pont
2     Mattias Ekström (Audi Sport Team Abt Sportsline) 176 pont
3     Jamie Green (Audi Sport Team Rosberg) 173 pont
4     Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) 167 pont
5     Marco Wittmann (BMW) 160 pont
6     Lucas Auer (Mercedes-Benz) 136 pont

Konstruktőri bajnokság – végeredmény:
1     Audi 798 pont
2     Mercedes-Benz 568 pont
3     BMW 560 pont

Csapatbajnokság – végeredmény:
1    Audi Sport Team Rosberg 352 pont
2     Audi Sport Team Abt Sportsline 257 pont
3     Mercedes-AMG Motorsport Mercedes me 221 pont

* Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 7,6–7,2; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 199–189
(A megadott értékek a motor/sebességváltó/keréktárcsák/gumiabroncsok választott kombinációja függvényében alakulnak.)

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország). 2016-ban az Audi összesen mintegy 1,871 millió Audi gépkocsiját, 3457 Lamborghini sportautóját és 55.451 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2015-ös év során az AUDI AG 58,4 milliárd euró forgalom mellett 4,8 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 88 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszú távon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;