Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A finnországi Ivalo Arctic Center téli tesztpálya a MICHELIN Csoport tulajdonába került


2016.01.13
Forrás: Michelin, Hírek
A Michelin európai Technológiai Központja lett a finnországi Ivalo városkában, a helyiek által Rókatanyaként ismert helyen található téli tesztpálya új tulajdonosa: az újabb tesztpályával felgyorsul a téli személy-, kisteherautó és teherabroncsok tesztelési és homologációs folyamata.

A téli abroncsfejlesztésben már a 80-as évek óta úttörő szerepet vivő Michelin közel húsz éve a lappföldi pálya rendszeres vendégeként teszteli és homologizálja téli abroncsait. A tesztpálya tulajdonosaként mostantól a megnövekedett tesztkapacitásnak köszönhetően még több és változatosabb téli teszteken tehetők próbára a Michelin által fejlesztett abroncsok teljesítménye, magashegyi, városi és sarkköri körülmények között is.

Ivalo klímája és az ottani - a magashegyitől különböző állagú - hó ideális tesztkörülményeket teremt. Az Európában a téli abroncs jelölésére szolgáló 3 PMSF (három hegycsúcs és hópehely) minősítésű téli abroncsaink is részben ezen a tesztpályán kerültek tesztelésre.

A Michelin téli tesztek számokban:

2000 Michelin tesztet végzett el az ivalói tesztpályán 2014-ben: 400 teherabroncs és 1600 személy- és kisteherabroncs teljesítményét vizsgáltuk.
A vizsgált abroncsok 1/3-a az X termékcsaládhoz tartozó abroncs, mely kifejezetten az északi és sarkvidéki telekre ajánlott.
2/3 részük pedig az Alpin elnevezésű, európai piacra szánt termékcsalád része.
Az 1988-as első téli kampány óta 270.000 kilométernyi utat futottak a tesztelt abroncsok sarkkörön túli klímában, havas és jeges útfelületen, mintegy 10.000 km-t évente. Ezen felül minden évben 2000 kilométernyi magashegyi tesztet is végez a Michelin Európa déli részében.

További 4 ország, ahol a vállalat téli tesztelést végez:

Franciaország
Egyesült Államok
Japán
Svédország

Ivalóban végzett tesztek:
- Elindulás/gyorsítás havas felületen
- Fékezés havas felületen
- Vonóerő havas felületen
- Úttartás havas felületen – időméréssel
- Oldalirányú tapadás havas felületen
- Vonóerő jeges felületen
- Fékezés jeges felületen
- Oldalirányú tapadás jeges felületen
- Gyorsasági teszt jeges felületen
- Szöges abroncs teszt
- Elindulás jeges felületen

Ivalói tesztpálya:

Ivalo 300 km-rel az Északi sarkkörön túl található, klímáját a november és március vége közti időszakban -30°C és 0°C közötti hőmérséklet jellemzi.
A tesztcentrum 60 hektáros területén 20 hektárnyi tesztpályát találunk.
Egy 1,7 km hosszú havas felületű pálya az úttartási tesztekhez.
Öt, egyenként 500 - 800 méter hosszúságú platform a fékezés és a gyorsulás tesztelésére.

Két jeges felületű pálya:
Négy kör alakú pálya az oldalirányú tapadás teszteléséhez
Egy 8%-os emelkedésű rámpa az elindulás/gyorsulás teszteléséhez

Kiszolgáló épületek (gumiszerelő és járműkarbantartó műhelyek, abroncstároló)

A világelső abroncsgyártó Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata. Járművek széles választékára tervez, gyárt és értékesít abroncsot. A Michelin olyan innovatív digitális szolgáltatásokat is kínál ügyfeleinek, mint a flottamenedzsment, illetve útvonaltervező szolgáltatás. Turisztikai kiadványokat, hotel- és étteremkalauzokat, térképeket, autósatlaszokat is kiad. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrandban található, 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, 112.300 főt foglalkoztat világszerte, és 68 termelő egységet működtet a világ 17 országában.
2016-ban lesz 70 éve, hogy Finnországban is jelen van.
Kutatási és fejlesztési tevékenységet Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában lévő technológiai központjaiban végez. (www.michelin.com)

www.michelin.hu


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Ingatlan, építőipar ; - Michelin


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;