Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Formula E: A FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség – Fédération Internationale de l*Automobile) továbbra is a Michelinben bízik


2015.10.13
Forrás: Michelin, Hírek
Ismételten a Michelin nyerte el a megbízatást a Nemzetközi Automobil Szövetség által a FIA Formula E világbajnoki sorozat számára gumiabroncs illetve hozzá kapcsolódó szolgáltatások beszállítására kiírt pályázaton. A francia abroncsgyártó így a 2018-19-es versenyszezon végéig marad a sportág egyedüli hivatalos abroncsbeszállítója.

A Formula E sportág indulásakor, 2013-ban kiírt beszállítói versenyfelhíváson már nyertes Michelin a nagyteljesítményű, energiahatékony abroncsok fejlesztése és gyártása terén szerzett tapasztalatával és szakértelmével győzte meg ismét a pályázati bírálóbizottságot.

„Nagyon örülünk, hogy a FIA újfent bizalmat szavazott nekünk, és így továbbra is részt vehetünk ezen a versenysorozaton, amely születésénél a Michelin a kezdetektől fogva bábáskodhatott – mondja Pascal Couasnon, a Michelin Motorsport vezetője. – A Formula E kísérleti laboratóriumként szolgálhatja a fenntartható városi közlekedés fejlesztésére irányuló törekvéseinket, és a vállalatunk igyekszik jól kihasználni ezt a fantasztikus lehetőséget. A Formula E sportág számára egyébként egy forradalmian új sportabroncsot fejlesztettünk ki, a versenyzők és a versenyistállók egyértelmű tetszését elnyerő MICHELIN Pilot Sport EV abroncsot.”

A MICHELIN Pilot Sport EV gumiabroncs legalább három szempontból merően más, mint a világ versenypályáin látható hagyományos pályaabroncsok. Az együléses versenykategóriában először fordul elő, hogy 18 collos pántátmérőjű kerekekkel versenyeznek a járművek: ezáltal maguk a versenygépek esztétikusabbak, nagyobb teljesítményre képesek, és nem utolsósorban a sport hozzájárul a technológiatranszferhez – a legújabb technológiák hamarabb kerülhetnek át a sorozatgyártású Michelin abroncsokba. A MICHELIN Pilot Sport EV ráadásul rendkívül sokoldalú versenyabroncs, mintázatos futófelületének köszönhetően ugyanis száraz és esős időben is kitűnően megállja a helyét a versenypályán. A harmadik különbség pedig az, hogy a versenyzők az edzéseken és a versenyfutamon is ugyanazzal az abroncsgarnitúrával versenyezhetnek.

A MICHELIN Pilot Sport EV abroncs különleges minőségét a MICHELIN Total Performance fejlesztési stratégia alkalmazásával sikerült elérnünk. Filozófiánk lényege, hogy egyszerre fejlesztünk és javítunk az abroncs minden menettulajdonságát, a kompromisszummentes minőségre törekszünk. A Michelin Motorsport szakemberei ezért egyszerre fejlesztik az abroncs minden alkotóelemét: alapanyagokat, felépítményt, futómintázati elemeket és azok elrendezési geometriáját.

„A FIA pályázati versenykiírásában pontosan a Michelin abroncsok által képviselt minőség szerepel elvárásként: a versenyabroncs legyen sokoldalú, száraz és nedves felületen egyaránt állja meg a helyét – emeli ki a Michelin-Formula E együttműködés felelős vezetője, Serge Grisin. – Ami eleinte csupán a MICHELIN Pilot Sport EV abroncs innovatív jellemzője volt, mára sportági előírássá vált. Mi sem bizonyítja jobban vállalatunk úttörő szellemiségét.”


www.michelin.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Michelin


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;