Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens szállít transzformátorokat az Anglia és Franciaország közti HVDC összeköttetéshez


2018.01.12
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens négy, egyenként 400 kilovolt (kV) és 315 megavolt-amper (MVA) kapacitású transzformátort szállít a brit National Grid hálózat-üzemeltető cég számára.

A hálózatot üzemeltető cég lecseréli a csatornát átszelő nagyfeszültségű egyenáramú (HVDC) összeköttetés régi transzformátorait. Az új transzformátorok csendesebbek, kisebbek az átviteli veszteségeik és jelentősen növelik a rendszer megbízhatóságát. A HVDC összeköttetés Franciaországot és Angliát kapcsolja össze, mindkét irányban lehetővé téve az energia hatékony szállítását. A megrendelés tartalmazza a transzformátorok leszállítását, telepítését és üzembe helyezését Angliában, a Sellindge átalakító állomáson. A Siemens 2019 közepére készül el a munkával.

"Ezek az új HVDC transzformátorok lehetővé teszik, hogy ügyfelünk az energiahatékonyság és megbízhatóság új, magasabb szintjén üzemeltesse rendszerét" - jelentette ki Beatrix Natter, a transzformátor üzletág vezérigazgatója. "Büszkék vagyunk rá, hogy megbízható technológiai partnerként tőlünk rendelte meg az ügyfél a berendezéseket." A telepítés során a Siemens ügyel arra, hogy az új egységek pontosan illeszkedjenek a rendszerbe. Például az összes készülék hűtésére szolgáló falnyílások különböző pontokon találhatók. Továbbá a tűzbiztonság érdekében az összes transzformátort önműködő tűzoltó rendszerrel szerelik fel.

Mind a négy transzformátort a Nürnbergben levő transzformátor üzemben gyártják. Az üzem sokévnyi tapasztalatra tett szert a transzformátorok előállítása terén, és az összes méretben gyárt HVDC transzformátorokat egészen az 1.100 kilovolt feszültség szintig. Ma ez jelenti a világrekordot a transzformátorok gyártásában.

A National Grid a világ egyik legnagyobb, befektetői tulajdonban levő közmű cége, melynek tevékenysége az elektromos energia és a gáz átvitelére és elosztására összpontosul az Egyesült Királyság és az USA területén. Alapvető szerepe van abban, hogy az emberek millióit kapcsolja össze az általuk használt energiával. 2017-ben a vállalat árbevétele körülbelül 15,1 milliárd euró volt.

A nagyfeszültségű egyenáramú átvitelt lényegesen kisebb átviteli veszteségek jellemzik, mint a váltakozó áramú átvitelt. A csatornán keresztül létesített HVDC összeköttetés technológiája így mindkét irányban lehetővé teszi az energia hatékony szállítását a La Manche csatornát átszelő tenger alatti kábelek használatával. A 73 kilométer hosszú összeköttetés maximum 2.000 megawatt (MW) átvitelére képes, ami azt jelenti, hogy csupán az angliai oldalon akár 3 millió háztartást tud ellátni energiával. A HVDC tehát a brit energiaellátás jelentős hányadát teszi ki. A csatornát átszelő összeköttetés az energia nagy részét Franciaországból szállítja az Egyesült Királyságba, csupán ritkán történik sziget - kontinens irányú átvitel.

Az elmúlt évek során a Siemens számos nagy HVDC összeköttetést helyezett üzembe. 2018-ban a vállalat a világ legnagyobb teljesítményű, 12 GW átviteli kapacitású HVDC összeköttetéséhez szállít transzformátorokat. A számos projekt során szerzett tapasztalatnak köszönhetően a cég piacvezető szerepre tett szert a HVDC technológia terén.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;