Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Javuló eredményesség, folytatódó modernizáció


2018.02.21
Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport, újabb sikeres gazdálkodási évet zárva, 2,8 százalékos forgalomnövekedéssel 43,8 milliárd forintos árbevételt ért el 2017-ben.

A társaság a tárgyidőszakban is folytatódó kiváló készpénztermelés mellett realizálja a kulcspiacai igényeire tervezett nagyszabású beruházási programját.

A Rába várakozásainak megfelelően a tavalyi üzleti évben azok a szegmensek növekedtek, amelyeket a folyamatban lévő technológiafejlesztési program leginkább érint: az európai, orosz és amerikai tehergépjármű-piacok, valamint a globális mezőgazdaságigépjármű-szegmens bővülő igényeit rugalmasan reagálva teljesítette a vállalat 2017-ben.

A társaság eredményességét tekintve kiemelkedő teljesítményt tudhat maga mögött a tárgyidőszakban: a tavalyi évhez képest 7,3 százalékos növekedést produkálva 2,15 milliárd forintos üzemi nyereséget termelt csoportszinten, amihez mindhárom üzletág pozitív eredménnyel járult hozzá. A Rába kiváló gazdálkodásának bizonyítéka, hogy az alapanyagár-emelkedés ellenére az iparági átlagon sikerült megőrizni az EBITDA-szintű eredményességet. A megtermelt EBITDA tömeg közel 4,1 milliárd forintra rúgott, amely 9,3 százalékos árbevételhez mért hatékonyságot jelent.

A Rába Csoportot 2017-ben is stabil likviditás jellemezte. A nettó hitelállományt sikerült továbbra is alacsony szinten tartani: összege a beruházási programok jelentős forrásigénye ellenére is mindössze 3,3 milliárd forintot tett ki a negyedik negyedév végén. A nyereséges és hatékony működés eredményeként az előző év azonos időszakához képest a saját tőke mértéke 6,9 százalékkal növekedett.

Stratégiai piaci szegmenseink élénkülése új kihívás elé állítja a járműipari szereplőket, mivel hosszú idő után a stabil acélárak emelkedése és a munkaerő piaci korlátok ismét fókuszba állítják a termelékenység növelését és az üzlet menedzsmentet. Kedvező számunkra hogy mindez egy olyan helyzetben ér bennünket amikor pénzügyi stabilitásunkkal - a megkezdett beruházási programjaink gyorsítása mellett - lehetőségünk van új üzletekre történő fejlesztésekre, illetve az Ipar 4.0 mentén gyártási folyamataink további javítására.” – emelte ki Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;