Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens mint stratégiai tag csatlakozik a buildingSMART International BIM szövetséghez


2018.04.06
Forrás: Siemens, Hírek
2018 márciusában a Siemens Building Technologies divíziója a Stratégiai Tanácsadó Testület és számos nemzeti bizottság tagjaként csatlakozott a buildingSMART International (bSI) szervezetéhez.

A Siemens az első olyan építészeti technológiát értékesítő vállalat, amely belépett ebbe a nemzetközi közhasznú (nonprofit) társulásba. A bSI által létrehozott "nyílt BIM (openBIM)" adatformátum nyílt, gyártósemleges nemzetközi szabványokat definiál az épületinformációs modellezéshez. Ezek a szabványok nélkülözhetetlenek az építőipari szektor gyors ütemű digitalizációjához.

Az épületinformációs modellezés (BIM) az épületek tervezését, építését és üzemeltetését segítő digitális, jövőálló és holisztikus eljárás, amely révén nagyobb termelékenység érhető el az építőipar területén. Hatással van az építési folyamatban érintett valamennyi szereplőre, ideértve az épületek tulajdonosait, az építészmérnököket, a tervezőket, az építészeti technológiákat értékesítő vállalatokat, az ingatlanok üzemeltetőit, a létesítménygazdákat, valamint az épületek bontását és az ártalmatlanítási feladatokat végző cégeket.

A virtuális építési folyamat óriási előnyökkel jár: az épület tervezési fázisában létrehozott adatmodell az épület életciklusának összes további fázisában használható. A konstrukciós fázis során az építési tervek és elképzelések a virtuális térben tesztelhetők annak érdekében, hogy felmérjék gyakorlati megvalósíthatóságukat. A fizikai építési munkák egészen addig nem kezdődnek el, amíg a szimuláció sikeresen be nem fejeződik. Továbbá a BIM segítségével optimalizálhatók az energiahatékonysági intézkedések és már a tervezési fázisban figyelembe vehetők a használatban bekövetkező esetleges jövőbeni változások. Ez jelentős költségmegtakarítást eredményez a következő, üzemeltetési fázisban - ahol egy épület teljes életciklus-költségének 80 százaléka felmerül.

"Részvételünk a bSI szervezetében kiemeli az épületinformációs modellezés iránti egyértelmű elkötelezettségünket, és az épületek digitalizációja terén szerzett szakértelmünkkel hozzájárulhatunk a bSI úttörő jellegű szabványosítási erőfeszítéseihez. Ezzel lehetővé válik a következő jelentős lépés ahhoz, hogy optimalizáljuk egy épület életciklusának összes fázisát" - jelentette ki Matthias Rebellius, a Siemens Building Technologies divízió igazgatója.

"A Siemens döntése, miszerint stratégiai tagként csatlakozik a buildingSMART szervezetéhez, nagymértékben kihangsúlyozza az általunk kínált megoldások és szabványosítási munkánk fontosságát, a jövőképünk jelentőségét, valamint kollektívánk erejét. A Siemens mérete és szakmai hozzáértése óriási segítséget jelent számunkra, mivel a buildingSMART készen áll arra, hogy megbirkózzon azzal a növekvő munkamennyiséggel, amit az openBIM adatformátum és az építőipari szektor digitális munkamódszereinek elterjedése idézett elő" - mondta Richard Petrie, a bSI vezérigazgatója.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;