Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens rugalmas védelmet kínál az ipari üzemek számára a Palo Alto Networks segítségével


2018.04.27
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens április 19-én bejelentette, hogy a Palo Alto Networks® következő generációs tűzfalainak (NGFW) alkalmazásával fokozott védelmet biztosít a számítógépes támadások ellen a gyártó- és feldolgozó szektorban tevékenykedő iparvállalatok számára.

Mivel az ügyfelek folyamatosan törekednek a digitalizációból származó előnyök kihasználására, a Palo Alto Networks NGFW tűzfallal olyan magas szintű védelmet próbálnak megvalósítani, amellyel az irodai és automatizálási hálózatok közötti egyre bonyolultabb interfészek biztonságossá tehetők. Az NGFW egységek segítségével a Siemens ügyfelei a biztonsági szintek széles skálájából választhatnak és azokat saját specifikus igényeikhez illeszthetik. Az újabb tűzfal a Siemens Scalance S iparbiztonsági berendezéseit egészíti ki, amelyeket eszközök és hálózati szegmensek védelmére használnak.

Az iparvállalatoknak egyre bonyolultabb és kifinomultabb fenyegetésekkel kell szembenézniük, és a veszélyt tovább fokozza a digitalizáció jelentős térnyerése. Képesnek kell lenniük az elavult hálózati konstrukciók megújítására és az ipari környezetek biztonságossá tételére annak érdekében, hogy garantálják a teljes elérhetőséget, fenntartható biztonságot valósítsanak meg a gyártási folyamatokban és lehetővé tegyék a tartós növekedést.

A különféle érintett hálózati struktúrák és alkalmazások miatt a biztonsággal kapcsolatos igények jelentős mértékben változhatnak az egyes iparágak között. Iparbiztonsági szolgáltatásainak részeként a Siemens azonnali választ ad erre a problémára a Palo Alto Networks következő generációs tűzfalaival. A Palo Alto Networks technológia segítségével csökkenthető a támadási felület és a véletlen (előre nem látható) kibernetikai incidensek kockázata. Ennek érdekében megfelelő hálózati szegmenseket alakítanak ki és szerepkörökön alapuló hozzáférés szabályozást léptetnek érvénybe, a legkisebb szükséges jogot biztosítva valamely felhasználó vagy folyamat számára az IEC 62443 szabványban leírtak szerint. Emellett a rendszer megfelelő és biztonságos hozzáférést kínál a vállalati felhasználóknak, a szállítóknak és a partnereknek. Mivel a speciális fenyegetések már az ICS/SCADA (ipari vezérlő, folyamatirányító és adatgyűjtő) rendszereket is érintik, a felhasználók is hasznosíthatják az NGFW tűzfalak azon képességét, mely szerint a berendezések az aktuális környezethez adaptált, speciális biztonsági szolgáltatásokkal inaktiválják mind az ismert, mind az ismeretlen fenyegetéseket.

"Az üzemeltetési trendek olyan skálázhatóbb és költséghatékonyabb architektúrák felé tolódnak, mint az Industry 4.0. Ezért azt tapasztaljuk, hogy az iparvállalatok igyekeznek korszerűsíteni és egységesíteni informatikai és üzemi infrastruktúrájuk kiberbiztonsági architektúráját" - állapította meg Terry Ramos, a Palo Alto Networks üzletfejlesztési részlegének alelnöke. "A Palo Alto Networks elkötelezett módon igyekszik meggátolni a kritikus infrastruktúrákon belüli sikeres számítógépes támadásokat. A következő generációs tűzfalainkkal a Siemens fokozott védelmet tud biztosítani az iparvállalatok számára."

Thomas Moser, a Siemens Customer Services igazgatója az alábbi megjegyzést fűzte hozzá: "Ezzel a partneri viszonnyal a Siemens nagyobb biztonságot kínál ügyfeleinek, mivel következő generációs kiberbiztonsági eszközöket alkalmaz az ipari üzemekben. A Siemens együttműködése a Palo Alto Networks céggel reflektorfénybe helyezi azt a folyamatos innovációt, amely révén biztonságos automatizálási és digitalizációs megoldásokat tudunk kínálni a gyártó és karbantartó szektor számára."

Iparbiztonsági szolgáltatások

A Siemens iparbiztonsági szolgáltatásai, melyek célja az ipari üzemek biztonságának fokozása, az IEC 62443 szabványon alapulnak. A többrétegű védelem elvére épülő szolgáltatások nemcsak a Siemens jelenlegi ügyfelei számára elérhetőek, hanem azok is alkalmazhatják ezeket, akik harmadik fél által szállított berendezéseket használnak. A szolgáltatások felölelik az eszközök nyilvántartását és követését, a hibajavító csomagok és a sebezhetőségi problémák kezelését, a hálózati szegmentációt, az iparbiztonság menedzselését, az incidenskezelést és a biztonsági tanácsadást. A Siemens által nyújtott megoldások esetén a Siemens átfogó kompetenciájú, kibernetikai vészhelyzetekre reagáló csoportot (Product CERT) is biztosít az egyes termékekhez.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;