Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens digitális vállalati portfóliójával megvalósítja az Ipar 4.0 jövőképét


2018.05.04
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens bemutatta a negyedik ipari forradalomként számon tartott Ipar 4.0-hoz kidolgozott és folyamatosan továbbfejlesztett digitális vállalati portfólióját.

"Konzisztens megoldásaink skálájával megteremtettük ennek az átalakításnak a műszaki előfeltételeit. A digitális vállalati megoldások megvalósítása révén felhasználóink és ügyfeleink most már kiaknázhatják az Ipar 4.0-ban rejlő összes lehetőséget" - jelentette ki Klaus Helmrich, a Siemens AG Igazgatótanácsának tagja a Hannoveri Vásáron április 23-án tartott sajtókonferencián. A "Digitális Vállalat - valósítsd meg most" jelmondat alatt a Siemens a 9-es csarnok D35 pavilonjában, 3500 négyzetméternyi kiállítási területen szemléltette, miként juthatnak valódi versenyelőnyökhöz a különféle iparágakban tevékenykedő, tetszőleges méretű vállalatok a digitális vállalati portfólió használatával. "A digitális vállalat keretében kínált termékeinkkel ügyfeleink már most is nagyobb rugalmasságot, rövidebb piacra jutási időt, magasabb hatékonyságot és jobb minőséget tudnak elérni - mindezt folyamatos működés mellett. Így bizonyítják azokat az előnyöket és azt a hozzáadott értéket, amit a Siemens digitális vállalati termékei kínálnak az egyedi gyártás és a feldolgozó iparágak területén" - mondta Helmrich.

Jelenleg a digitális vállalati kínálat skálájának további bővítésén van a hangsúly, olyan megoldások kidolgozásán, melyek révén nagyobb rugalmasság érhető el a tervezés, a gyártási folyamatok és a struktúrák tekintetében. A skála tartalmazza a digitális ikrekkel kapcsolatos megoldásokat, melyeket manapság az értéklánc holisztikus virtuális modelljének létrehozására használnak. Ezt egészíti ki a Siemens világelső automatizálási portfóliója, valamint a MindSphere elnevezésű nyílt, felhő alapú IoT (Dolgok Internete) operációs rendszere. Az ügyfelek számára az új, adatvezérelt üzleti modellek egyik alapvető szempontja a MindSphere rendszerhez történő csatlakozás. "A MindSphere World létrehozásával újabb lépést tettünk a MindSphere körüli ökoszisztéma további bővítésének irányába, együttműködve ügyfeleinkkel és partnereinkkel. A MindSphere IoT operációs rendszerünk az összekapcsolhatóság és az adatelemzés új dimenzióit tárja fel ügyfeleink előtt. Emellett nagyon örülök, hogy a MindSphere World igazgatótanácsa már 16 új jelölt pályázatát hagyta jóvá, akik csatlakozni kívánnak ehhez a szövetséghez" - jelentette ki Helmrich.

A felhő alapú alkalmazások hasznosításához is új utakat keres a Siemens a Hannoveri Vásáron, ahol a vállalat - ügyfeleivel és partnereivel közösen - a pavilon MindSphere előcsarnokában mutatta be a MindSphere 3.0 verziójának legújabb fejlesztéseit és alkalmazásait. Emellett a MindSphere Open Space Challenge részeként, külső fejlesztők és induló vállalkozások nyílt együttműködése keretében, új ügyfél megoldásokhoz és üzleti modellekhez dolgoznak ki kreatív elképzeléseket a MindSphere alapján.

A Hannoveri Vásáron a Siemens bemutatta az adatvezérelt alkalmazások jövőorientált kibővítését is, például a Siemens ipari peremhálózati koncepcióját. Ez peremhálózati számítástechnikai eszközöket nyújt a felhasználók számára, melyek segítségével kihasználhatják a helyszíni kiterjesztett funkcionalitás és nagyobb teljesítőképesség előnyeit, ideértve az adatok fölötti teljes ellenőrzést. Az additív gyártás területén a Siemens zökkenőmentesen integrált portfóliót és virtuális piacteret kínál - a Siemens additív gyártási hálózatát. Itt a különféle szereplők - ideértve a szállítókat valamint a 3D nyomtatási megoldások jelenlegi és potenciális felhasználóit - alakíthatják ki és önthetik végleges formába üzleti kapcsolataikat.

A digitalizáció korában az érzékeny adatok védelmének egyik előfeltétele a kiberbiztonság megfelelő szintjének garantálása. Ami az ipari alkalmazások és infrastruktúrák kiberbiztonságát illeti, a Siemens továbbra is a fejlesztés élvonalában található. A "mélységi védelem" koncepciója (a védelem rétegezésének stratégiája) alapján a vállalat a termékek és szolgáltatások széles portfólióját kínálja az ipari szektor számára. A portfólió felöleli az üzem- és hálózatbiztonság, valamint a rendszerintegritás kérdéseit.

A 2018. évi Hannoveri Vásáron a Siemens a gépkocsiipar példáján keresztül szemléltette, miként fokozható a digitalizáció révén a tervezés rugalmassága és a járműgyártás hatékonysága. A digitális vállalati portfólió tartalmazza az ilyen előnyök kiaknázásához szükséges eszközöket. Az előnyök között szerepel a termelés egyes fázisainak teljes mértékű integrációja és egységes adatbázis létrehozása - a gépkocsi konstrukciós terveitől a termelés megszervezésén keresztül egészen a jármű tényleges gyártásáig és későbbi szervizeléséig. Ez vonatkozik mind az új gyártelepek építésére, mind pedig a meglevő üzemek korszerűsítésére - főként, amikor a portfólió olyan bővítéséről van szó, ahol helyet kapnak az elektromos és hibrid járművek is.

A feldolgozó iparág digitális átalakítása már teljes gőzzel folyik. Az ehhez szükséges, beépített hardverrel és szoftverrel rendelkező megoldások portfólióját a Siemens kínálja, lehetővé téve a digitalizáció megvalósítását a vállalatok számára, függetlenül a cég méretétől. A Siemens pavilonban a kiállítás látogatói tapasztalhatták, miként alkalmazza sikeresen a Dulux mint ügyfél a Siemens digitális megoldásainak portfólióját az első digitális festékgyárban. A valós üzem egy virtuális modellje - az úgynevezett "digitális iker" - kellő rugalmasságot biztosít a Duluxhoz hasonló üzemeltető cégek számára, melyek így gyorsan tudnak reagálni a változó piaci igényekre, például divatos, az idénynek megfelelő színekben vagy kisebb adagokban gyártják a festéket.

A repüléstechnikai ipar már nagy eredményeket ért el a digitális átalakítás felé vezető úton. A termékek iránti jelentős igény csak a termelékenység határozott növelésével elégíthető ki, amit az automatizálás magasabb szintje, valamint a digitális eszközök és munkafolyamatok teljes körű integrációja tesz lehetővé. A Siemens digitális vállalati portfóliójával a kis- és közepes méretű vállalkozások, valamint a nagyvállalatok már ma is megvalósíthatják ezeket a továbbfejlesztéseket, így versenyképesek lehetnek a nemzetközi piacokon. A nagyobb rugalmasság révén hatékony módon gyárthatók a fokozatosan bővülő modell-skála változatai, még kisebb termelési volumen esetén is. A 2018. évi Hannoveri Vásáron a Siemens konkrét példákon keresztül szemléltette ezeket a lehetőségeket.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;