Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Wahrmann Mór-érmet kapott a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának vezetője


2018.05.08
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
¤ Kompetencia alapú technológiai törekvések
¤ Rangos elismerést kapott Oliver Schatz, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának vezetője
¤ A Bosch továbbra is az autóipari innovációk vezető szereplője

Budapest – Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója és műszaki területekért felelős elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia 189. közgyűlésén vette át az Akadémia Vezetői Kollégiuma által adományozott Wahrmann Mór-érmet. Az intézmény e kitüntetéssel a gazdasági élet azon kiválóságait jutalmazza, akik kimagasló érdemeket szereznek a tudomány, a kutatás, a fejlesztés támogatásában. Oliver Schatz, aki a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának vezetője, a díjat a Magyar Tudományos Akadémiával való együttműködéséért, valamint a globális megatrendek kutatásában, illetve az automatizált vezetés fejlesztésében Magyarországot meghatározó szereplővé emelő egyetemi és kutatóintézeti programok támogatásáért kapta.

"Ez az elismerés rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, mely a tehetséges magyar mérnökök innovatív munkájának köszönhető. Ezért a díjat elsősorban kollégáimnak szeretném megköszönni, hiszen rengeteg munkájuk van ebben. Köszönettel tartozom a Magyar Tudományos Akadémiának, valamint a Bosch-sal együttműködő egyetemeknek és oktatási intézményeknek, hiszen a közös munka eredményeként egyre több a magas színvonalú szakmai tudással rendelkező mérnök. Ők azok, akik nélkülözhetetlenek közös célunk eléréséhez, hogy a magyar tehetségekkel alakítsuk jövőnket." – nyilatkozta Oliver Schatz.

A Bosch csoport 9 magyarországi vállalatával a legnagyobb külföldi ipari munkaadó Magyarországon, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ több mint 2200 mérnökével Németország után Európa legnagyobb K+F központja, ahol az autóipar legújabb vívmányain dolgoznak.  A vállalat jövőt alakító technológiai törekvései, innovációs megoldásai több mint száz év szakmai tudására és tapasztalatára épülnek. A Bosch széles körű kompetenciája megbízható alap a hálózatba kapcsolt világ trendjeinek folyamatos alakításához és egy új, a hazai munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő műszaki értelmiségi generáció kineveléséhez.

A Magyar Tudományos Akadémia a Wahrmann Mór által létesített adományból 1897 óta jutalmazza a kereskedelem és ipar területén elért kiváló érdemeket. Az MTA 2003-ban felújította a díjat, hogy példává avassa a gazdasági élet területén tevékenykedő, a tudomány és a kutatás támogatásában kimagasló érdemeket szerzett személyek tevékenységét.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. A cég idén ünnepli első magyarországi kirendeltsége megnyitásának 100 éves évfordulóját. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős, hazánkban kilenc leányvállalattal rendelkező vállalatcsoport, Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója lett. A 2016-os üzleti évben a Bosch csoport teljes forgalma 1149 milliárd forint, magyarországi forgalma – amelybe nem tartoznak bele a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek – 238 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport 2017. január 1-jén több, mint 14.200 munkatársat foglalkoztatott. A 2017-es magyarországi adatok 2018. május 31-től lesznek elérhetők. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 402.000 munkatársat foglalkoztat (2017. december 31-én) és 78,1 milliárd euró árbevételt ért el 2017-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások szállítása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch mintegy 64.500 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén világszerte 125 telephelyen.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; - Bosch


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;