Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Siemens Press Award 2018: a Siemens 12 országban keresi a legjobb újságírói publikációkat


2018.05.03
Forrás: Siemens, Sajtóközlemény
· Keressük "A városok, az ipar és az energia digitális jövője" témában megjelent legjobb médiamegjelenéseket

·  A pályázatokat Közép- és Délkelet-Európa tizenegy országából és Izraelből várjuk
·  Határidő: 2018. augusztus 15.

Az elmúlt évek sikerét követően a Siemens idén is meghirdeti regionális újságírói pályázatát a közép- és kelet-európai térségben. Ebben az évben a Siemens "A városok, az ipar és az energia digitális jövője" témában keresi a médiában közzétett legjobb publikációkat. A díjra Közép- és Délkelet-Európa tizenegy országából és Izraelből pályázhatnak az újságírók – Magyarország mellett Szlovákia, Románia, Bulgária, Ukrajna, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Szerbia, Ausztria és Izrael vesz részt a versenyben.
 
A pályázat alapelve a modern társadalom fontos témáiról tudósító újságírók munkájának elismerése és a média munkatársai közötti tapasztalatcsere támogatása a teljes közép-kelet-európai régióban. A pályázatra bárki nevezhet, aki  "A városok, az ipar és az energia digitális jövője" témában a média valamelyik csatornáján publikált és közzétett munkáját 2018. augusztus 15-ig benyújtja. A pályázaton a 2017. szeptember és 2018. augusztus 15. közötti időszakban közzétett, a nyomtatott és online médiában megjelent szövegek, a hírügynökségek tudósítóinak beszámolói, valamint az elektronikus médiában, tévében és rádióban sugárzott anyagok vehetnek részt. A benyújtott pályaművekre vonatkozó elvárás, hogy hazai vagy nemzetközi vonatkozásban tárgyalják "A városok, az ipar és az energia digitális jövője" témáját, és a közzététel formátumának megfelelő módon adják át az információkat.
 
"Társadalmunk és annak ipari bázisa egyre nagyobb mértékben digitalizálódik. A városok, az ipar és az energia digitális jövője témakör felöleli például a hálózatba kapcsolt tömegközlekedési rendszereket, a hagyományos és megújuló energiaforrásokat, de az okos épületeket is. Ezek mindegyikének közös jellemzője, hogy részét képezik egy hatalmas hálózatnak, amit a jelenleg tapasztalt digitalizációs trend tesz lehetővé. Vezető nélküli metrószerelvények, amelyek képesek felismerni alkotóelemeik fokozatos elhasználódását és még a hibák kialakulása előtt megrendelni a cserealkatrészeket; teljes mértékben energiahatékony lakások; vagy okos hálózatok, amelyek felhasználói adatokra támaszkodva biztosítanak környezetbarát (zöld) energiát – ezek a példák mind azt szemléltetik, milyen lehet majd a városok, az ipar és az energetika digitális jövője. Élenjáró technológiai vállalatként a Siemens aktív tevékenységet folytat a digitalizáció, az automatizálás és a villamosítás  területén. Fontos számunkra, hogy a médiában megjelent, alapos kutatómunkát kívánó, kiváló stílusú és társadalmi felelősséget tükröző cikkek reflektorfénybe kerüljenek és jutalomban részesüljenek. A városok, az ipar és az energetika lehetséges digitális jövőjére vonatkozó elképzelések felelősségteljes, és érthető módon történő kommunikálása pedig hasznos az egész társadalom számára, és megérdemli az elismerést" - indokolta a pályázat kiírását Katharina Swoboda, a Siemens Ausztriáért és a közép- és kelet-európai régióért felelős kommunikációs vezetője.
 
A benyújtott pályázatokat minden résztvevő országban szakértő zsűri értékeli, melynek tagjai között szerepel egy egyetemi szakember, egy elismert újságíró és a Siemens egy képviselője. Az egyes országok nyertes pályázatai jutnak a verseny döntőjébe, melyre 2018. szeptember 25-én, a Bécsben található Siemens City-ben kerül sor. Itt egy gálaest keretében jutalmazzák a közép- és kelet-európai régió három legjobb újságírói pályamunkáját. A három győztes mindegyike egy-egy 1000 eurós díjat is kap.
 
A verseny Bécsben tartott döntője során az összes résztvevő ország díjnyertes versenyzőjének lehetősége lesz rá, hogy meglátogassa a "Seestadt Aspern"-t, ahol különböző okos és digitalizált Siemens alkalmazásokat kutatnak, tesztelnek és valósítanak meg.
 
Az érdeklődő újságírók a Siemens Press Award 2018-ra "A városok, az ipar és az energia digitális jövője" témában készített pályamunkájukat az alábbi címen adhatják le:  www.siemens.hu/pressaward2018. A pályázatok beadásának határideje 2018. augusztus 15. A pályázat kritériumaira, valamint a részvételi szabályokra vonatkozó további információk is az alábbi weboldalon találhatók: www.siemens.hu/pressaward2018.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;