Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens a világ egyik legkorszerűbb kombinált ciklusú erőművét építi meg az Egyesült Királyságban


2018.06.15
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens és a skót SSE plc. energiavállalat bejelentette, hogy közösen építik meg a nagyhatékonyságú Keadby 2 gázturbinás erőművet Lincolnshire-ben.

A Siemens és a skót SSE plc. energiavállalat bejelentette, hogy közösen építik meg a nagyhatékonyságú Keadby 2 gázturbinás erőművet Lincolnshire-ben. A Siemens vállalta az erőmű kulcsrakész átadását, és a világon elsőként itt kerül beépítésre a Siemens SGT-9000HL gázturbinájának 50 Hz-es változata. Az SSE 350 millió angol fontot fordít az új, 840 megawattos és 63 százalékos hatékonyságú erőmű építésére. A két társaság hosszú távú, 15 éves szolgáltatási szerződést is kötött, amely Európában az első olyan hosszú távú program (LTP), amely HL osztályú gázturbinákra vonatkozik. A Siemens modern digitális szolgáltatások, többek közt távellenőrzési és távdiagnosztikai szolgáltatások révén biztosítja az erőmű rendelkezésre állását, megbízhatóságát és optimális teljesítményét.

Az SSE második kombinált ciklusú erőművének építési munkálatai Keadby-ben a nyáron kezdődnek meg. Az SSE elkötelezettségét a projekt mellett és a Siemens által szállított technológiába vetett bizalmat az is jól mutatja, hogy a társaság a Keadby 2 megépítésének döntése ellenére sem kötött kapacitásszerződést a 2018-as kapacitásaukción. A Keadby 2 erőmű a tervek szerint 2022-ben kezdi meg működését, amikor a szénerőművek bezárására vonatkozó előírás életbe lép. Az új erőmű rugalmas áramellátást biztosít a szigetország villamosenergia hálózatának részére.

A Siemens már régóta ápol jó üzleti kapcsolatot az SSE-vel, és közösen olyan versenyképes és innovatív megoldást dolgoztunk ki, amely lehetővé teszi az ügyfél számára e kiemelten fontos projekt megvalósítását” – mondta Willi Meixner, a Siemens Power és Gas üzletágának vezérigazgatója. „A HL osztályú turbináknál alkalmazott technológiák 60 Hz-es piacon való megfelelőségét a Duke Energy cég Észak-Karolina Lincoln megyéjében levő telephelyén végzett vizsgálatokkal fogja igazolni. Most pedig, a HL osztályú turbinák 50 Hz-es verziójának felhasználására az SSE-vel kötött együttműködés újabb mérföldkő a modern, gáztüzelésű erőművek terén" – tette hozzá Willi Meixner.

Martin Pibworth, az SSE nagykereskedelmi igazgatója elmondta: „Igazán nagy öröm az SSE számára, hogy a Siemensszel együttműködésben építheti meg második, modern, gázturbinás erőművét Keadby-ben. Az Egyesült Királyságban itt elsőként alkalmazott, legmodernebb technológiának köszönhetően az erőmű a 2020-as évek elejétől megbízhatóan látja majd el árammal az angol piacot, mindössze fele annyi szén-dioxid kibocsátással, mint az általa helyettesített szénerőművek. Az új, kombinált ciklusú gázturbinás erőmű (CCGT) tökéletesen illeszkedik az SSE azon terveibe, miszerint növelni kívánja a szárazföldi és tengeri szélerőművek számát és a megújuló energiaforrások arányát a szén-dioxid kibocsátási tervek elérése érdekében, mivel a CCGT erőművek rugalmas és megbízható tartalékot biztosítanak szükség esetén a hálózat számára.

A Siemens a legújabb HL osztályú gázturbinákat a már bevált H osztályú turbinák jelentős átalakításával fejlesztette ki. A legmodernebb HL osztályú Siemens gázturbinák a legújabb, de már tesztelt technológiai és design megoldásokat ötvözik a korábbi időszak legjobb megoldásaival – az eredmény a hatékonyság és teljesítmény korábban nem látott szintjeinek elérése. A HL osztályú gázturbinák megnyitják az utat a magasabb hatékonysági szinten működő erőművek felé.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;