Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Itthon is sikerpályán a SEAT


2018.08.30
Forrás: Porsche Hungaria, Seat Sajtóközlemény
• Nemzetközi szinten 20 százalékos fejlődés
• A hazai értékesítés 40 százalék feletti bővülést mutat

•  Félévente új modellekkel jelentkezik a gyár, már ősszel bemutatják az új TARRACO-t, és a Cupra ATECA-t utána a LEON jelenik meg a jövő évben

Országos roadshow keretében mutatja be legújabb exkluzív modelljeit a SEAT, mely remek évet tudhat magáénak nemzetközi és hazai szinten egyaránt. A márka 8 legnépszerűbb modelljéből álló flotta a héten Budapestre érkezett, mely remek alkalmat kínált egy rövid áttekintésre a SEAT idei eredményeiről.

A márka modelloffenzívája sikeresnek bizonyult, hisz 2018 első félévében mintegy 20 százalékkal tudta növelni eladásait, összesen 342.000 autót szállított ki partnereinek. A márka szinte minden piacán 20 százalékos növekedést regisztrálhatott, ezért is kiemelkedő a magyarországi eredmény, ahol a tavalyi év hasonló időszakához képest 40 százalékos bővülést sikerült elérni. Az augusztusi eredményeket vizsgálva a fejlődés még nagyobb, és átlépheti az 50 százalékot is. Ez egyben azt is jelenti, hogy az első 8 hónap elegendő volt ahhoz, hogy a tavalyi év teljes értékesítését is túlszárnyalják.

Büszkék vagyunk az idei eredményeinkre – nyilatkozta Papp Zoltán a SEAT márkavezetője – annál is inkább, mert korábban az értékesítés jelentős részét alapvetően az IBIZA adta, addig idén ez a trend megfordult, és egy kategóriával feljebb lépve immáron a LEON a legnagyobb példányszámban eladott modellünk, míg második az ARONA, majd az ATECA következik, az IBIZA pedig jelenleg a negyedik pozíciót tudhatja magáénak a márkán belül. Érdekesség, hogy a LEON és az ARONA értékesítése az összen értékesített darabszám több mint 60 százalékát jelenti, míg az ATECA és IBIZA tudhat magáénak a további 20 százalékot.

Az év második felére a WLTP szabályozás miatt némi visszaesés várható az értékesítésben,  de várhatóan a legfontosabb modell-motor-váltó kombinációkra hamarosan megérkeznek a dokumentumok, és az autók ismét rendelhetők lesznek a konfigurátorban.  Ezzel együtt az év végéig tudjuk tartani a 30 százalékos fejlődést a tavalyi számainkhoz képest.”-tette hozzá a márkavezető.

A közeljövő is optimizmusra adhat okot a SEAT életében, hiszen a gyár ígéretei szerint az elkövetkező időszakban minden 6 hónapban bemutatnak egy-egy új modellt. Elsőként a SEAT TARRACO mutatkozik be még idén szeptember végén, és a modell előértékesítése is megkezdődhet az ősz folyamán, az első autók várhatóan februárra érkezhetnek meg.

A SEAT idén jelentette be, hogy a CUPRA modellsorozat önálló márkává válik, melynek első állomása a Cupra ATECA bevezetése lesz. A meglévő ATECA alapjaira épülő Cupra ATECA egyedi lesz a saját kategóriájában, hiszen a prémium márkákat nem számolva az első autó lesz ebben az SUV szegmensben, mely 300 lóerős motort kínál összkerék hajtással.

A 2019-es év második felében érkezik az új LEON modellcsalád egy 5 ajtós és egy kombi változattal. Ezek a modellek már alternatív hajtáslánccal, plug-in-hibrid változatban is elérhetőek lesznek, de 2020-ra az első teljesen elektromos autó is bemutatkozik 500 kilométeres hatótávolsággal.

A SEAT modellek iránt érdeklődőket egy 11 kereskedőből álló, stabil eredményeket produkáló hálózat várja.

A SEAT az egyetlen olyan vállalat, amely gépjárművek tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése területein egyaránt folytat tevékenységet Spanyolországban. A Volkswagen-csoport tagjaként a multinacionális vállalat székhelye Martorell (Barcelona), teljes termelése több mint 80 százalékát exportálja, s a világ több mint 80 országában van jelen. A SEAT 2017-ben közel 470.000 gépkocsiját értékesítette világszerte.

A SEAT-csoport három barcelonai termelési központjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell – együttesen közel 14.700 főt foglalkoztat. Itt készülnek a nagysikerű Ibiza Leon és Arona sorozatok tagjai, míg az Ateca és a Toledo Csehországban, az Alhambra Portugáliában, a Mii pedig Szlovákiában gördül le a szerelőszalagról.

A spanyol multinacionális vállalat egyfajta szellemi központként saját műszaki centrummal is rendelkezik, ahol ezer mérnök jelenti az innováció folyamatos hajtóerejét az R&D területén Spanyolország első számú ipari befektetője számára. A SEAT a legújabb connectivity-technikát alkalmazza járműveiben, miközben már zajlik a vállalat globális digitalizációs folyamata a jövő mobilitásának szolgálatában.

www.seat.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Seat


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;