Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Autóipari Márkák Versenye: a Continental integrált pilótafülke rendszere elnyerte az Év Innovációja díját


2018.09.24
Forrás: Continental, Sajtóközlemény
¤ A Német Design Tanács az Autóipari Márkák Versenyén az innovatív kialakítást és működési koncepciót díjazza az „Év Innovációja” speciális kategóriával

¤  A járművek belsejének futurisztikus kialakítása olyan funkciók széles skálájával fokozza a felhasználói élményt, mint például az Áttűnő Vezérlő  változó felületeken
¤  A 3D érintőképernyős kijelző elnyerte a Jövő, Mobilitás & Alkatrészek fődíját, akárcsak a Continental vállalati imázsfilmje a Vállalati Kiadványok kategóriában

Budapest, 2018. szeptember 24. - A Continental integrált pilótafülke rendszere elnyerte a 2018-as Év Innovációja díjat az Autóipari Márkák Versenyén. A technológiai cég a jövő autóinak innovatív vezérlésével győzte meg a Német Design Tanács zsűrijét. A fejlesztés számos kijelzőből és érintőképernyőből áll, amelyek egy nagy, lekerekített üvegfelületen helyezkednek el a jármű teljes szélességében. Az eredmény egy homogén, teljes rendszer - a digitális külső tükörtől kezdve a központi kijelzőig.

Az integrált pilótafülke rendszerével a Continental technológiai vállalat a nagyméretű felhasználó interfészek evolúciójának következő lépcsőfokát mutatja be, a járművek így egy újabb lépéssel közelebb kerülhetnek az önvezető mobilitás világához. Ez az átfogó, integrált rendszer intelligensen egymásba olvadó felületeken kombinálja a kijelzőket és kamerákat, aktív rezgő visszajelzés funkcióval egyetemben. A 3D-öntött kijelző üveg amellett, hogy a tervezés szabadságának új szintjét nyitja meg a járműfejlesztők és tervezők előtt, eddig soha nem látott színvonalú kommunikációs és interakciós élményt nyújt, a holisztikus felhasználói élmény részeként” - így érvelt az „Autóipari Márka Verseny” zsűrije a döntésük mellett.

https://www.youtube.com/watch?v=bKsm62gPKKw 

Annak érdekében, hogy a technológiai innovációk valóban sikeresek lehessenek, nem csak külsőre kell különlegesnek lenniük, hanem pozitív felhasználó élményt is kell, hogy nyújtsanak. Az integrált pilótafülke rendszerünk futurisztikus külsője mellett innovatív interakciót biztosít az ember és a gép között” - mondta el Dr. Frank Rabe, a Continental Instrumentation & Driver HMI üzletágának vezetője. „Az Év Innovációja díj elnyerése motivál minket, hogy továbbra is a felhasználók érdekeit helyezzük a termék tervezéseink fókuszába.

Teljesen digitális pilótafülke rendszer

Az integrált pilótafülke rendszerével a Continental megoldotta azt, ami eddig mindig problémát okozott az emberek és gépek közötti interakcióban: a lehető legkevesebb gombbal lehessen elérni a lehető legtöbb funkciót, a lehető legegyszerűbb módon. Ennek a megoldásnak a része az Áttűnő Vezérlő funkció is, melynek elemei csak szükség esetén tűnnek fel.

Az eszköz panel mögött lévő jól bevált kapacitív távolság-érzékelő szenzorok észlelik az emberi kezet, és aktiválják a gombokat. A gombok ezután egy visszafordítható, nyújtható, többrétegű anyagon keresztül nyomódnak be, amelyet a Continental felületi anyag specialistái fejlesztettek ki. A minimális elaprózódó hatásnak köszönhetően az anyagban használt fólia rendkívül precízen és pontosan körvonalazza a megvilágított szimbólumokat, nagy megvilágítási intenzitással és homogén világítással.

Az integrált pilótafülke rendszer kijelzőjének erőhatás érzékelője és rezgő visszajelzője, valamint a megfigyelésre szolgáló belső kamera szintén hozzájárulnak a holisztikus felhasználói élményhez. A Continental szemléletének köszönhetően a technológiát már a járművek következő generációjában alkalmazhatják is, növelve így a biztonságot, a tervezés szabadságát és a pilótafülke testreszabásának lehetőségeit.

3D érintő kijelző és a Continental vállalati imázs filmje is a ’Nyertesek’ között

Az Autóipari Márka Verseny zsűrijét rendkívüli módon lenyűgözte a 3D érintőkijelző. A világ első 3D érintőképernyős kijelzője elnyerte a Jövő, Mobilitás & Alkatrészek első díját. Ez a Continental által kifejlesztett megoldás egyszerre kombinálja a design-t, biztonságot és a kiemelkedő felhasználó élményt, így a sofőrök anélkül hozhatják működésbe a különböző funkciókat, hogy le kellene venniük a szemüket az útról. A 3D kialakítás emellett számos izgalmas tervezési lehetőséget hordoz magában.

A zsűri a Vállalati Kiadványok kategóriájának első díját szintén a Continental imázsfilmjének adta. A film elrepíti a közönséget a holnap mobilitásának világába. „Az emberek folyamatosan úton vannak. Felfedezik a körülöttük rejlő világot. Tudni akarják, hogy mi vár rájuk.” A narrátor ezekkel a szavakal nyitja a kisfilmet; szavak, melyek felkeltik az ember kíváncsiságát – a Continentallal és a cég innovációival kapcsolatban.

A film azt szeretné bemutatni a nézőknek, hogy mitől lesz különleges a Continental – a mobilitást körülvevő társadalmi aggályokra válaszul kifejlesztett úttörő technológiák” – mondta Marcus Lieberum, a Continental márkakommunikációért felelős szenior menedzsere. A filmet 2017 szeptemberében mutatták be a Nemzetközi Autóipari Kiállításon, azóta pedig levetítésre került a világ számos pontján.

​​​​​​​Autóipari Márkák Versenye

Az Autóipari Márkák Versenye az egyetlen semleges, nemzetközi design megmérettetés az autóipar márkáinak számára, amely villámgyorsan a világ egyik legjelentősebb iparági versenyévé nőtte ki magát. A verseny során a Német Design Tanács a kiemelkedő termékeket és kommunikációs megoldásokat díjazza, felhívva így a figyelmet a márkákra és a márkatervezés alapvető fontosságára az autóiparban. A fókuszban a márkák holisztikus és konzisztens ábrázolása áll az összes médium és termék tekintetében. 2018-ban a Párizsi Motor Kiállításon adják át a nyerteseknek a díjat.

www.continental.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; YouTube ; - Continental


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;