Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Elkészült a Siemens és a Bentley Systems erőművekhez fejlesztett, integrált teljesítményfelügyeleti rendszere


2018.10.26
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens és a Bentley Systems bejelentette, hogy az erőművek digitalizációjának felgyorsítása érdekében, egymást hatékonyan kiegészítő termékeik és szolgáltatásaik felhasználásával, új technológiai megoldást fejlesztettek, amely intelligens adatkezelést, elemzési lehetőségeket, innovatív módszereket és menedzselt szolgáltatásokat kínál.

Az új szolgáltatás a Siemens felhőalapú, nyílt IoT operációs rendszerét, a MindSphere-t használja. A Bentley modern teljesítményfelügyeleti szoftvereit a Siemens technológiai és szolgáltatási hátterével ötvöző megoldás lehetővé teszi az erőmű üzemeltetői számára, hogy a digitalizáció kínálta előnyöket maximálisan kiaknázva javítsák a működés és tervezés hatékonyságát.
 
A Siemens teljesítményfelügyeleti (APM) megoldása a társaság Omnivise digitális portfoliójához tartozik, és az erőművek teljes működését lefedi – többek közt gáz- és gőzturbinákat, generátorokat, szivattyúkat, motorokat, transzformátorokat, szelepeket, váltókat, és az üzem megbízhatóságát és teljesítményét befolyásoló egyéb berendezéseket. A prediktív analitikán alapuló, intelligens modellek alkalmazásával, a megoldás számos forrásból gyűjt adatot, ezeket szakmai és elemzési ismeretek segítségével feldolgozza, és tökéletesen integrálható az ügyfél már működő számítógépes karbantartás-menedzsment rendszerébe (CMMS), illetve EAM (vállalati eszközkezelő) környezetébe – a karbantartás-tervezés javítása, a kiesések csökkentése és a munkaerő hatékonyságának növelése érdekében.
 
Az APM szolgáltatások az adott szervezet egyedi igényeihez igazíthatók, számos változónak megfelelően – mint például üzemkonfiguráció, helyszíni erőforrások, berendezésműködtetési tapasztalat, üzemműködtetési és karbantartási stratégia. A megoldás a helyszíni installálástól vagy felhőalapú MindSphere hostingtól, az APM kulcsrakész (a Siemens eszközmodelljeivel együttes) átadásán át az APM mint szolgáltatás nyújtásáig – a Siemens erőmű szakértői által beállított és távolról működtetett, teljesen integrált, menedzselt szolgáltatásként – számos formában elérhető.
 
Laura Anderson, a Siemens erőműirányítási és digitalizálási részlegének vezetője elmondta: „Erőművekhez készült teljesítményfelügyeleti megoldásunk, az APM for Power Plants kiváló bizonyíték arra, hogy a két cég közötti stratégiai szövetség milyen előnyöket kínál ügyfeleink számára. A Siemens és a Bentley egymást jól kiegészítő és sokéves tapasztalatát és szaktudását ötvözve, ez az innovatív megoldás segít ügyfeleinknek a hőerőművek infrastruktúra-költségeinek leszorításában, megbízhatóságának, teljesítményének és rendelkezésre állásának javításában."
 
Greg Bentley, a Bentley vezérigazgatója hozzátette: „Nagyon örülünk, hogy a Siemensszel folytatott együttműködésnek köszönhetően, az IoT és a digitális iker technológia révén segíteni tudjuk az ügyfelek – ezúttal az erőmű üzemeltetők – munkáját. Közösen fejlesztjük az APM megoldást az eszközteljesítmény-modellezés irányába – az ET (mérnöki technológia) megoldások révén megsokszorozva az IT (információ technológia) és OT (műveleti technológia) által biztosított hozzáadott értéket."

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;