Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Egy egyedülálló tűzoltóautó


2018.10.19
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Egyedülálló a világon a brazil járműépítő szerint ez a különlegesen felépítményezett forgózsámolyos létrás Scania tehergépkocsi. A Scania P 440 6×4 modell egyedi átalakításon esett át egy brazíliai járműépítőnél.

A többéves fejlesztést és tűzbiztonsági szakértőkkel folytatott alapos egyeztetéseket magában foglaló összetett projekt keretében a Triel-HT Group Allison 4.500 automatikus sebességváltóval, 7.000 liter/perc szállítási teljesítményű szivattyúval, a magasból mentésekhez lélegző légpárnával, a jármű hátulján pedig ki- és bemeneti vízcsatlakozókkal szerelték fel a forgózsámolyos létrás tűzoltóautót. Ráadásul a tehergépkocsi létrája 42 méter magasba is felér.

A járművet a Novelis használja majd tűzoltóautóként, amely egy alumíniumhengerlő és –újrafeldolgozó vállalat São Paulo államban.

Daniel Forastieri, a Novelis South America vállalat környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági igazgatója a következőket mondta: „Gyárunk nagyon nagy épületekkel rendelkezik, és az alumíniumgyártási folyamat miatt az üzemi tűzoltóságunknak egy fürge járműre van szüksége, amely a magas födémeket is feléri a termelőüzemünkben.

Kulcsfontosságú volt a Scania alvázmerevsége és tartozékai

Nem ez az első alkalom, hogy egy Scania tehergépkocsit épít át a Triel-HT, amelynek 35 évvel ezelőttre nyúlnak vissza a különleges járművek gyártásában szerzett tapasztalatai.

Több mint kétszáz tűzoltóautóval, illetve egyéb átépített járművel rendelkezünk, amelyek Scania P 250, P 310, P 440 és P 360 modellek 4×4-es, 6×4-es és 4×2-es változatain alapulnak” – magyarázta Marciano Dalla Rosa, a vállalat igazgatója.

Azért választottuk a Scania fülke-alvázát ehhez a projekthez, mert ezt könnyebb volt felépítményezni és erősebb az alváza, mint más tehergépkocsi-gyártóké. Figyelembe vettük a tartozékok szélesebb választékát, a Scania alvázakról rendelkezésünkre álló műszaki tudásunkat és a lehetséges módosításokat, amelyeket végre kellett hajtani.

Megfelel a nemzetközi tűzbiztonsági szabványoknak

További kihívást jelentettek a nemzetközi tűzbiztonsági előírások, amelyek esetében az Egyesült Államok Nemzeti Tűzvédelmi Szövetségének (NFPA) szabványai jelentették a mércét.

A forgózsámolyos létrás tehergépkocsi projektjének ötlete valójában 2012-ben született meg, és annyira összetett volt, hogy a Triel egy egyesült államokbeli tűzoltócsapattal folytatott szakmai egyeztetéseket. Ezek során állapították meg, hogy a jármű megfelel-e a nemzetközi szabványoknak.

Három évig keményen dolgoztunk a jármű fejlesztésén, megépítésén és tesztelésén, az egyesült államokbeli tűzoltók támogatásával” – mondta Dalla Rosa.

A Scania alvázak ebben a tekintetben is kiválóan megfelelnek.

Van egy nemzetközileg tanúsított tesztpályánk, ahol mindig teszteljük és adatokat gyűjtünk az általunk használt alvázakról, és a Scania alvázak rendelkeznek az NFPA szabványok szerinti legjobb értékelésekkel” – mondta Dalla Rosa.

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8.300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8.500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891- ben alapított Scania több mint 49.300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, kiegészülve Brazíliával és Indiával, míg a termelés Európában, Dél- Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus AG tagja, ami nemrég TRATON AG-vé alakult.

További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra!


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;