Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Növekvő árbevétel, folyamatosan modernizálódó vállalat


2018.11.14
Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport 34,7 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta az év első kilenc hónapját, ami 12,5 százalékos értékesítés-bővülést jelez a bázisidőszakhoz képest.

A vállalatcsoport stratégiai programja következő mérföldkövéhez érkezik, várhatóan még ebben az évben megkezdődik az új gyártósor tesztelése.

A Rába árbevételére kedvező hatást gyakorolt az év első háromnegyed évében a fontos piacain tapasztalható keresleti aktivitás. A kulcsszegmensnek számító Európában, de ugyanígy Észak-Amerikában is jelentősen bővült a nehéz tehergépjárművek piaca; élénkülést mutatott a globális mezőgazdasági járműpiac, valamint az orosz szegmensek is jól teljesítettek.

A Rába 2018. I-III. negyedévében megőrizte eredményességét: csoportszinten közel 1,1 milliárd forintos operatív nyereséget könyvelhetett el, ami 5 millió forintos növekedésnek felel meg a tavalyi évhez viszonyítva. A vállalat folytatódó készpénztermelési hatékonyságára jellemző, hogy az árbevételhez mért hatékonysági szintjét sikerült az iparági átlag közelében tartania a jelentősen megugró alapanyagárak ellenére is. Az EBITDA nyereség 2,7 százalékkal szárnyalta túl a tavalyi év eredményét, így meghaladta a 2,6 milliárd forintot. A vállalat mindhárom üzletága EBITDA és üzemi szinten is nyereséggel járult hozzá a gazdálkodási eredményekhez.

A nyereséges és hatékony működés eredményeként az előző év azonos időszakához képest 6,1 százalékkal növekedett a saját tőke mértéke.

Meghatározó piacaink örvendetes aktivitása mellett az alapanyagok áremelkedése folyamatos, naprakész alkalmazkodó készséget kíván meg társaságunktól. Stabil pénzügyi helyzetben, részben idén, részben jövőre lezáruló technológiafejlesztési beruházási programunk eredményeképp gyártási kapacitásunk, rugalmasságunk emelkedik. Mindez megteremti a további növekedés és a versenyképesség javításának feltételeit. Így magasabb színvonalon, nagyobb volumenben tudunk megfelelni nemzetközi vevőink növekvő elvárásainak hosszabb távú, stratégiai együttműködésekben és egyedi üzletekben egyaránt” – emelte ki Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Fém, gépipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;