Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens megszerezte az IEC 62443 tanúsítványt biztonságos rendszerintegrációs szolgáltatásaira


2018.12.14
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens a világ első vállalata, amely megszerezte a nemzetközi IEC 62443-2-4 szabványnak megfelelő TÜV SÜD tanúsítványt rendszer automatizálás és meghajtó megoldásai biztonságos rendszerintegrációjára.

A Simatic PCS 7 folyamatvezérlő rendszerrel megvalósított két integrációs projektet, melyeket két standard megoldás alapján hitelesítettek az olaj és gáz feldolgozó iparágban, illetve egy hulladék-égetési létesítményben az IEC 62443-2-4 és 3-3 szabvány-megfelelőség szerint tanúsították. A projektekben szerepelt a biztonságos létesítmény működtetéshez tervezett folyamatautomatizálás, hajtás vezérlés, átfogó biztonsági megoldások és funkciók. A tanúsítvány révén az ügyfelek jónéhány előnyhöz jutnak: a létesítmény üzemeltetők a követelmények pontos meghatározásából, a szabványosított automatizálási megoldásokból és folyamatokból, valamint a szabványoknak megfelelő dokumentáció rendelkezésre állásából kovácsolhatnak előnyt. Ez a dokumentáció létfontosságú az IT biztonsági törvény és más kiberbiztonsági szabványok műszaki követelményeinek való megfelelőség biztosítása, valamint az IT és OT rendszerbiztonság fenntartható javítása, továbbá az általános készletek biztonságának biztosítása terén. Ezeket a rendszer megoldásokat a kritikus infrastruktúrát alkalmazó szektorokban, például hulladékkezelés vagy olaj- és gázipar használják.

Az idei SPS IPC Drives eseményen a Siemens három TÜV SÜD tanúsítvánnyal gazdagodott. Az IEC 62443-2-4 szabványnak és az előírt biztonsági dokumentációnak megfelelő tanúsítvány a Siemens által fejlesztett általános termék feldolgozó és mérnöki folyamaton, a „Biztonságos Megoldás Keretrendszeren” alapul.

A Simatic PCS 7 folyamatvezérlő rendszer, valamint a switcheket, routereket és tűzfalakat magában foglaló Simatic Net portfólió képezi a Siemens standard megoldások IEC 62443-3-3 tanúsítvány alapját.

A nemzetközi IEC 62443 szabvány az IT biztonság koncepciót egy többszintes „Mélységi védelem” megközelítés alapján írja le. Ide tartozik az eszköz- és rendszerbeszállítók, rendszerintegrátorok és -üzemeltetők közvetlen integrációja, amely a teljes megoldás integrált részét képezi. Az IEC 62443 alapján a vállalatok képesek áttekinteni potenciális gyenge pontjaikat vezérlő és kezelő technológiájukban, valamint hatékony védelmi lépéseket fejleszthetnek ki.

A holisztikus biztonság elősegíti a digitalizálációt

A biztonsági tanúsítvánnyal ellátott termékek és rendszerek további fejlesztésének elősegítésére a Siemens egy holisztikus biztonsági megközelítést alkalmaz. A feldolgozó és ipari megoldások szektorban az IEC 62443-2-4 és 3-3 szabványnak megfelelő tanúsítványok megszerzésével a Siemens azt bizonyítja, hogy saját automatizálási megoldásait a legújabb nemzetközi szabványokra alapozza, ha a kiberbiztonságról van szó, így ügyfelei részesülhetnek a biztonságos rendszerintegráció biztosította előnyökből. A digitális transzformáció egyik legfontosabb építőköve a kiberbiztonság, azaz nem elég a tanúsított termékek és rendszerek biztonságára hagyatkozni. A biztonságos üzemeltetési koncepció mellett az IEC 62443 szabványnak megfelelő biztonságos rendszerintegráció és megoldás megvalósítás is részét kell, hogy képezze egy valóban biztonságos megoldásnak.

Az ipari biztonságról bővebben lásd www.siemens.com/industrialsecurity 

A Siemens jelenlétéről az SPS IPC Drives 2018 rendezvényen, bővebben itt olvashat www.siemens.com/sps-ipc-drives és www.siemens.com/press/sps2018 

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;