Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens az Egyesült Királyság eddigi legnagyobb tengeri hálózat bekötésére kapott megrendelést


2018.12.21
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens kapott megbízást a Moray East tengeri szélenergia-erőmű hálózatba történő bekötésére.

A Moray East erőművet a portugál Energias de Portugal közüzemi társaság leányvállalata, az EDP Renewables, a párizsi székhelyű globális energia és szolgáltatócsoport, az ENGIE, és a Mitsubishi Corporation leányvállalata, a Diamond Generation Europe Ltd. által létrehozott közös vállalat fejleszti. A projekt keretében a Siemens szállítja az összes szükséges alkatrészt, így többek közt a szélturbinák által termelt 66 kV-ot 220 kV feszültségre átalakító offshore transzformátor modulokat (OTM®), valamint a szárazföldi állomást, amely az elektromos áramot az országos hálózat számára is megfelelő, 275 kV feszültségre alakítja. Az Egyesült Királyságban ez lesz a 11. olyan projekt, ahol a Siemens részvételével történik a tengeri szélerőművek bekapcsolása a szárazföldi hálózatba. A Moray East emellett átviteli kapacitás és megrendelés tekintetében az eddigi legnagyobb megbízás, amelyet a Siemens az Egyesült Királyságban kapott, tengeri erőmű hálózati bekötésére vonatkozóan.
 
A skóciai Aberdeenshire partjaitól 22 km-re létesülő szélerőmű teljes kapacitása 950 megawatt (MW) lesz. A Moray East hálózati bekötését Siemens OTM® transzformátor modulokkal oldják meg. A világon először, három OTM® összekapcsolásával fedik le a szélerőmű 950 MW kapacitását. Mivel a hagyományos váltóáramú platformoknál az OTM® sokkal kisebb és könnyebb, nem lesz szükség speciális hajókra a szállításhoz és üzembe helyezéshez. Így az innovatív megoldás időt és pénzt takarít meg, egyben jól mutatja, hogy a Siemens valóban elkötelezett amellett, hogy segítse a villamosenergia-termelő cégek munkáját hatékonyabb és gyorsabb megoldásokkal.

A Siemens feladata lesz a teljes szárazföldi alállomás létrehozása, így többek között három SVC Plus és három offshore alállomás platform kialakítása. Emellett 30 km felszín alatti exportkábel kialakítása a termelt áram szállításához a New Deer-i alállomásig (Aberdeenshire). A szárazföldi alállomás területének előkészítési munkálatai 2018. szeptemberben kezdődtek meg. A tervek szerint a Moray East 2021. áprilisban kezdi meg működését.

A Moray East mind költség, mind nagyságrend alapján mérföldkőnek számít a megújuló forrásból származó elektromos energiatermelés terén. A projektnek köszönhetően nagy mennyiségű, környezetbarát módon termelt áram áll majd rendelkezésre, nagyon versenyképes árakon. „A 950 megawattos offshore szélerőmű 57,50 angol font/MWh áron szállítja majd az áramot, ami kevesebb, mint a fele a jelenleg építés alatt álló offshore szélerőművek árainak” – mondta Ralf Christian, a Siemens Energy Management divíziójának vezérigazgatója. „A hálózati összeköttetés segít a költségek leszorításában."

Mirko Düsel, a Siemens Energy Management átviteli megoldásokért felelős vezérigazgatója elmondta: „Nagyon büszke vagyok ezekre a nagy formátumú, megújuló energiaprojektekre. Nem csak a mérnöki szakértelmünket testesítik meg, de bizonyítják a megújuló és tiszta energiatermelés iránti elkötelezettségünket is. Nagyon örülünk, hogy piacvezető technológiánkat alkalmazzák ennél a projektnél.

Oscar Diaz, a Moray East projektigazgatója elmondta: „Nagyon fontos ez a pillanat a már eleve mérföldkőnek számító projekt történetében. A megújuló energiát rendkívül versenyképes áron tudjuk így biztosítani. Hálásak vagyunk a helyi érdekelteknek, akik továbbra is bevonnak minket számos kezdeményezésbe, lehetővé téve a projekt által teremtett gazdasági lehetősek kiaknázását, ahogy haladunk az építkezés felé.

A globálisan piacvezető Siemens jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik a tengeri (offshore) hálózati bekötések terén – a társaság eddig mintegy 7.000 MW tengeren működő szélerőmű hálózatra történő bekötését végezte el. További 3.900 MW kapacitásra van szerződése. A Moray East a Siemens 11. offshore projektje az Egyesült Királyságban, és világszerte a 14. a váltóáramú (AC) technológiát alkalmazó projektek sorában.

A Samsungnak biztosított szállítmányozás és szolgáltatások által a projekt a helyi ipart és beszállítókat is támogatja. A helyszín kezelésével és a Siemens által végzendő munka elősegítésével a helyi I&H Brown skót társaságot bízták meg. A projektet a Siemens manchesteri irodájából irányítják majd, és a tervek szerint számos további angol beszállítót bíznak meg a projekt során – további részletek a következő hónapok során várhatók.

További információk a hálózati bekötési üzletágról:
http://www.siemens.com/gridaccess 

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;