Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Újra együtt az agrárszakma - AGROmashEXPO és AgrárgépShow a HUNGEXPÓN, 2019. január 23-26.


2019.01.23
Forrás: HUNGEXPO, Sajtóközlemény
Magyarország agráripari csúcsrendezvénye 2019-ben január 23–26. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A társkiállítások ezúttal is a Magyar Kert, valamint a Szőlészet és Pincészet.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow idén rekord látogatottsággal zárult, és az előzetes regisztrációk alapján elmondható, hogy jövőre is telt házas lesz. A mintegy 350 kiállító csaknem 40.000 négyzetméteren vonultatja fel termékeit, mutatja be szolgáltatásait. A kiállítás ezúttal is kiváló lehetőséget nyújt az új agáripari trendek feltérképezésére.

A HUNGEXPO és a Mezőgazdasági Eszköz− és Gépforgalmazók Országos Szövetsége közötti több éves megállapodásnak köszönhetően a magyar piacon dolgozó nagy nemzetközi márkákat forgalmazó cégek színe−java megjelenik az AgrárgépShown, segítve a látogatókat, hogy kellő áttekintést kapjanak a hazai mezőgazdasági géppiac kínálatáról. A nagy nemzetközi márkák (Claas, John Deere, Messey Ferguson, Lamborghini, Fendt, Case, Krone stb.) és a 2019-es Termékverseny díjazottjai mellett több ország kiállítói is bemutatják majd újdonságaikat.

Az AGROmashEXPO-n az erőgépek mellett az elmúlt években folyamatosan növekszik az input a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de a digitalizáció, agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.

A rendezvényt számos konferencia, tájékoztató és workshop kíséri, ahol a gazdálkodók az ipar legaktuálisabb kérdéseire kaphatnak válaszokat. 2019-ben is lesz Szántóföldi Szakmai Nap Konferencia a Gabonatermesztők Országos Szövetségének szervezésében, a Magyar Mezőgazdaság szaklap jóvoltából Agrármarketing− és Média Nap, valamint Smart Farm interaktív kerekasztal beszélgetés. Az Agroinform.hu szervezésében folytatódik a népszerű PREGA Kerekasztal és a Mi terem a neten? online marketing konferencia. Az Agroforum.hu a kiállítás négy napja alatt 45 perces interaktív előadásokkal várja az érdeklődőket a Fórumszínpadon. Az Agro Napló szervezésében pedig rögtön a nyitó napon egy banki kerekasztal beszélgetés lesz neves résztvevőkkel.

Szintén a nyitó napon, január 23-án az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Agrárminisztérium támogató közreműködésével konferenciát szervez – A piaci transzparencia értéke – 20 éves a Piaci Árinformációs Rendszer (PÁIR) – címmel. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebb információ a programokról, valamint kedvezményes online jegyvásárlás a www.agromashexpo.hu oldalon!

Dübörög a mezőgéppiac

A legfrissebb adatok szerint idén is dinamikusan alakul, akár 10 százalékkal bővülhet a hazai mezőgép forgalom. A gazdálkodók gyorsan dolgozzák le a technológiai lemaradásokat is. Az új- és használt gép mellett az alkatrész-értékesítési és szervizelési szegmensben is dinamikus a növekedés – mondta az Agro Napló megkeresésére Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) elnöke, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet tavalyi évről szóló összesítése szerint Magyarországon a gazdálkodók 152 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket, miközben az alkatrészforgalom 44 milliárd forint volt.
A forgalmazók az év hátralévő részét tekintve is optimisták. Az elnök szerint egyértelmű lelkesedés tapasztalható a gazdák részéről: egyrészt a nyári kalászos eredmények után a vártnál jobb kukorica, szója és napraforgó hozamokat sikerült elérni, az árak pedig a napraforgót leszámítva közepesen alakulnak. Ez pedig egyértelműen javította a termelők jövedelmi helyzetét, az elérhető olcsó finanszírozási lehetőségek is fokozzák a gépvásárlási kedvet. Tovább javítja majd a helyzetet, ha elérhetővé válik a kifutó NHP programok pótlására a kisvállalkozások fejlesztéseire szánt kedvezményes MFB-hitelkeret, amelyből a mezőgépvásárlás is finanszírozható lesz.
Nagyobb érdeklődés a munkagépek iránt van, ezek fogynak a legjobban – mondta Harsányi Zsolt. De természetesen terjednek a különféle – akár meglévő gépparkba –  beépíthető precíziós megoldások is. A tapasztalatok szerint a közepes-nagy teljesítményű traktorokba már megveszik az automatikus kormányzást biztosító berendezéseket, népszerűek a differenciált kijuttatást lehetővé tevő, digitálisan, a fülkéből állítható teljesítményű vetőgépek, műtrágyaszórók és a szakaszos permetezők is. E gépek forgalmi értéke miatt persze igényel némi időt az eszközpark megújítása, azonban gyorsul a technológiai lemaradás lefaragása a szántóföldi növénytermesztésben. Ugyanakkor míg korábban erősen pályázati támogatásfüggő volt a géppiac alakulása, addig mostanra főleg üzleti megfontolások alapján döntenek a termelők. Az állattartó telep korszerűsítési, kertészeti fejlesztési és a fiatal gazda pályázatok hatása pár százaléknyi a teljes forgalom alakulásához képest
.
(Kiss Melinda Katalin)

www.hungexpo.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Agrár ; Élelmiszer ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;