Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az Audi és a beyond-Initiative globális fórumon szólal fel az AI felelősségteljes felhasználása érdekében


2019.01.12
Forrás: Porsche Hungaria, Audi Sajtóinformáció
• Az "AI4People" fórum 20 pontos tervet mutat be az EU-parlament csúcsértekezletén

•  Vezető vállalatok, tudósok, kormányok, uniós intézmények és civil társadalmi szervezetek szövetsége
•  Audi CSO és CDO Roland Villinger: "A mesterséges intelligencia európai megközelítésre van szükség, amely ötvözi az innovációt az értékeinkkel"

Brussels/Budapest, 2018. november 12. – Egy társadalom, amelyben a mesterséges intelligencia előnyös az emberek és a társadalom számára: E célból az Audi részt vesz az AI4People-ben, ami az első globális fórum az AI (Artificial Intelligence = Mesterséges Intelligencia) etikai megközelítéséhez Európában. A brüsszeli Európai Parlamentben a " Csúcstalálkozó a helyes AI Társadalom felé" elnevezésű rendezvényen a fórum 20 pontos tervet mutatott be a felelős AI-társadalom számára. A figyelem középpontjában az európai AI-kutatás összehangolása és az új technológiák felelősségteljes felhasználásának kérdése áll a fejlesztők, a jogalkotók és a nagyközönség körében. "Szükségünk van egy mesterséges intelligencia európai megközelítésére, amely ötvözi az innovációt az értékeinkkel" - nyilatkozta Brüsszelben dr. Roland Villinger, az AUDI AG Stratégiai Igazgatója (CSO).

Az Audi a beyond-Initiative-ből eredő szaktudásával járul hozzá az AI4People munkájához. A „beyond” kapcsán az autóipari vállalat az elmúlt három évben startupokból és a tudomány területén dolgozó AI szakemberekből hálózatot hozott létre - köztük Luciano Floridival, aki az Oxfordi Egyetem Digitális Etikai Laborjának igazgatója. "Nem pusztán arról van szó, mi fogadható el jogi szempontból, hanem arról, hogy az etika szempontjából mi előnyös" - mondta Floridi, az AI4People Tudományos Bizottságának elnöke. Ezért alapította meg az AI4People-t az Atomium-Európai Intézet a Tudományért, Médiáért és Demokráciáért intézettel. A fórum a vállalatok, az egyetemek, az Európai Parlament, az Európai Bizottság és a civil társadalom vezető szakértői közül áll össze. A következő lépés egy olyan testület létrehozása, amely tanácsot ad a politikai döntéshozóknak az AI használatáról.

Az Audi beyond-Initiative programja vezette a megbeszéléseket az AI felelősségteljes használatáról, az autonóm vezetésről és a munka világának jövőjéről 2015 óta. "Az AI4People keretein belül a társadalom többi szereplőjével együtt hozzá kívánunk járulni annak biztosításához, hogy a mesterséges intelligencia mind a társadalom, mind az egyének számára előnyökkel jár "- mondta az Audi CDO Villinger.

Az AUDI a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 12 ország összesen 16 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2017-ben az Audi összesen mintegy 1,878 millió Audi gépkocsiját, 3,815 Lamborghini sportautóját és 55.900 Ducati motorkerékpárját szállította ki ügyfeleinek. A 2016-ös év során az AUDI AG 59,3 milliárd euró forgalom mellett 3,1 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

www.audi.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Audi ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Kiállítás, konferencia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;