Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Kamstrup és a Siemens nagyszabású intelligens mérőrendszerprojektet valósít meg Írországban


2019.02.01
Forrás: Siemens, Hírek
A Kamstrup-Siemens konzorcium az ESB Networks ír energiaszolgáltató cég számára 250.000 elektromos fogyasztásmérőből, egy távoli leolvasórendszerből és egy adatkezelő rendszerből álló intelligens mérőrendszer-megoldást szállít.

A projekt végrehajtását a 2019-2020. évben tervezik.
 
Az ESB Networks megközelítőleg 2,3 millió háztartást lát el elektromos árammal Írországban és sok más európai energiaszolgáltató céghez hasonlóan úgy döntöttek, hogy az ügyfeleik, a gazdaság és a környezet számára előnyös intelligens fogyasztásmérőket szerelnek fel.
 
A Kamstrup a Siemensszel közösen egy olyan megoldást biztosít, amely a kiváló minőségű intelligens fogyasztásmérők és a független, kategóriájában vezető „Siemens EnergyIP” fogyasztásmérő adatkezelő megoldás mellett az élvonalbeli „Kamstrup OMNIA” adatgyűjtő rendszert is tartalmazza. Ezzel az átfogó megoldással az ESB Networks teljes rugalmassággal és skálázhatósággal kezelheti a jövőbeli fogyasztásmérő-telepítéseket.
 
A Siemens tulajdonában levő OMNETRIC vállalat feladata lesz az intelligens fogyasztásmérők adatainak integrálása a meglevő kommunikációs és vállalati infrastruktúrával. Ez biztosítja, hogy az ESB Networks és a fogyasztók teljes mértékben ki tudják használni a digitális értéklánc által kínált előnyöket.
 
Együtt, a Kamstrup és a Siemens világszínvonalú tapasztalatokkal rendelkezik a fejlett intelligens fogyasztásmérő rendszerek tervezése és üzemeltetése terén. Továbbá egy 2012 óta érvényben levő együttműködési keretmegállapodás (Master Alliance Agreement) keretében a két vállalat már évek óta együtt dolgozik, hogy világszerte megismerjék az ügyfelek igényeit.
 
A közös megoldás újabb példa arra, ahogy integrálni tudjuk megoldásainkat más technológiai partnerekével. Az adatgyűjtésre használt, iparági szinten vezető OMNIA platformunk és OMNIPOWER intelligens fogyasztásmérőink széles körű tapasztalaton és bevált technológián alapulnak. A megoldásunk az ESB Networks számára pontos, megbízható és biztonságos adatokat fog biztosítani, ami alapvető fontosságú ahhoz, hogy az ESB Networks egy stabil és rugalmas hálózatot hozhasson létre és jó minőségű szolgáltatást nyújthasson az ügyfeleinek” – mondta Kim Lehmann, a Kemstrup vezérigazgatója.
 
Kim Lehmann hozzátette: „Ugyanakkor kezelni tudjuk az ESB Networks számára szükséges skálázhatóságot és Siemensszel együtt agilis partnerként járunk el.
 
Gary O'Callaghan, a Siemens Ltd. vezérigazgatója a következőket fűzte hozzá: "Ez a projekt újabb előrelépést jelent Írország energiahálózatának digitalizálása felé. A szén-dioxid-mentesítés irányába történő globális elmozdulás és az ügyfelek részéről jelentkező igény az energiavállalatok aktívabb szerepvállalása iránt azt jelenti, hogy energiarendszereink egyre bonyolultabbá válnak.
 
A Siemens „EnergyIP” fogyasztásmérő adatkezelő rendszer közel valós időben dolgozza fel több millió elosztott hálózati eszköz és intelligens készülék adatait és új módszereket támogat a fogyasztásmérők adatainak kezelésére, a hálózat optimalizálására és elemzésére, az elosztott energiagazdálkodásra, az energiapiacon való részvételre és az eszközök kezelésére” – mondta.
 
A modern elektromos fogyasztásmérőkre történő átállás fontos pillére Írország Éghajlatváltozási Cselekvési Tervének. Az éghajlatváltozás kezeléséhez a fogyasztásmérők aktualizálására irányuló program alapvető szerepet játszik Írország növekvő megújulóenergia-termelési képességei előnyeinek maximalizálásában és a közlekedés és fűtés villamosításában, hogy a szénalapú tüzelőanyagokat tiszta elektromos energiával lehessen kiváltani. Úgy véljük, a Kamstrup és a Siemens integrált megoldása támogatni fogja ennek a célnak az elérését” – mondta Eoghan Barrett, az ESB Networks Smart Metering (intelligens fogyasztásmérő) programjának vezetője.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;