Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Siemens technológia stabilizálja az elektromos hálózatot a németországi Rajna-Majna térségben


2019.02.08
Forrás: Siemens, Hírek
Az Amprion hálózati szolgáltató megbízására a Siemens két meddőteljesítmény-kompenzáló rendszert épített a fontos Kriftel elektromos hálózati csomópontnál:

egy csillapító hálózattal összekapcsolt mechanikus kapcsolású kondenzátort (MSCDN) és egy teljesítményelektronikai statikus szinkronkompenzátort (STATCOM). A rendszerek folyamatosan működnek a 2018 decembere óta tartó próbaüzemben. Képesek igény szerint dinamikusan, gyorsan és rugalmasan növelni és csökkenteni a hálózati feszültséget, ahogy ez a hálózat stabil működéséhez szükséges a megújuló és elosztott energiaforrások ingadozó árambetáplálásának növekedése ellenére. Ugyanakkor a rendszer segít megelőzni az áramellátás kimaradásait a nagyobb erőművek esetleges leállásai miatt. A Frankfurt és Wiesbaden között elhelyezkedő Kriftel alállomás szabályozza az energia elosztását a frankfurti nagytérség és annak csaknem hatmillió lakosa számára.
 
Nagy teljesítményű IGBT-modulok
 
A Siemens szintén Kriftelben építette meg az első fejlett teljesítménymoduljait. Ezek az IGBT teljesítménytranzisztor-modulok az elődjeikhez képest nagyobb teljesítményt képesek leadni, ami azt jelenti, hogy az eddigiekhez képest kevesebb modulra van szükség az adott szabályozási tartományban.

A legnagyobb teljesítményű SVC PLUS rendszer Európában
 
Elégedett vagyunk Európa eddigi legnagyobb teljesítményű SVC PLUS rendszerének sikeres próbaüzemével: ezt a rendszert kulcsrakész állapotban szállítottunk ügyfelünknek, az Amprionnak” – mondta Mirko Düsel, a Siemens Energy Management üzletága Energiaátviteli Megoldások üzleti egységének vezérigazgatója. „Az SVC PLUS technológiánkon alapuló statikus VAR kompenzációs rendszerek rendkívül fejlettek és ideális megoldást kínálnak a villózás (flicker) kompenzálásához, a szélerőművek integrálásához, vagy a vasúti villamosításhoz.” Az Amprion 2016 elején adta a megbízást.

99 százalék feletti rendelkezésre állás
 
Az SVC PLUS – egy fejlett STATCOM – alapját a több szintes frekvenciaváltó technológia adja. Más önvezérelt konverter topológiákkal ellentétben az SVC PLUS által előállított feszültség-hullámforma gyakorlatilag szinuszos a többszintes technológiának köszönhetően. Ez feleslegessé teszi a korábbi megoldásokban gyakran alkalmazott alacsony frekvenciás harmonikus szűrőket és jelentősen csökkenti a berendezés teljes helyigényét. A Siemens SVC PLUS rendszer átlagos rendelkezésre állása messze meghaladja a 99 százalékot. A Siemens a világ egyik vezető cége ezen a területen és több, mint 100 SVC PLUS rendszerre kapott megrendelést világszerte.

Előzmények
 
A váltakozó áramú villamosenergia átvitelhez meddőteljesítményre van szükség, amelyet jellemzően elsősorban nagy erőművek biztosítanak. Az energiaipar átalakulása miatt Németországban sok ilyen erőművet zártak be: erre az olyan hálózati szolgáltatók, mint az Amprion, meddőteljesítmény-kompenzáló rendszerek felállításával reagáltak. A meddőteljesítmény a nagy távolságú, nagy arányú energiaátvitel során a hálózati feszültség fenntartását támogatja. Az ilyen jelentős energiaátvitelekre akkor van szükség, amikor a Németország északi részén fejlesztett szélenergiára az iparosodott déli országrészben van szükség. A meddőteljesítmény felhasználásával a hálózati feszültség növelhető vagy csökkenthető, az elektromos áram pedig hatékonyan továbbítható.

A 2016. évi megrendelésről szóló sajtóközlemény az alábbi címen érhető el: https://w5.siemens.com/web/hu/hu/sajtoszoba/hirek/Pages/siemenstechnologiavalstabilizaljakazenergiaatvitelihalozatotfrankfurtteruleten.aspx

Ha bővebb tájékoztatást szeretne az Energy Management üzletágról, akkor kérjük, látogassa meg a következő weboldalt:
www.siemens.com/energy-management

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;