Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Rendhagyó munkanappal köszönti a nőket a Bridgestone


2019.03.08
Forrás: Premier Public Relations Kft., Bridgestone Sajtóközlemény
Tatabánya, 2019. március 8. – Virágcsokor mellett egy tavaszi sminkelés élményével is kedveskedik kolléganőinek a Bridgestone nőnap alkalmából.

Az abroncsgyár március 8-án és 11-én is rendhagyó műszakokat szervez, amelyek során a cégnél dolgozó hölgyeket sminkes szakemberek szépítik meg. A különleges meglepetéssel a Bridgestone célja az, hogy a munkanapnak számító nőnapot kiemelje a hétköznapok sorából azért, hogy munkatársnői ezen a napon még inkább megbecsültnek nőnek és érezhessék magukat.

Nők férfias munkakörben – gondos kezek ellenőrzik az abroncsokat

A folyamatos fejlesztések okán a Bridgestone Tatabánya dolgozói létszáma tavaly közel 400 fővel bővült. A vállalatnak immár több mint 1.200 munkatársa van, köztük mintegy 140 hölgy, akiknek a létszáma az elmúlt néhány évben megnégyszereződött. A kolléganők nemcsak az adminisztráció területén, de számos, korábban férfiasnak gondolt munkakörben is nap mint nap helytállnak.

A cégnél dolgoznak hölgyek például beszerzési, logisztikai és anyagmozgatási, illetve operátori munkakörökben is. Mi több, a női munkatársak jelentős szerepet töltenek be a minőségellenőrzés területén, ahol a digitalizált és teljesen automatizált gyártást követően az abroncsok átvizsgálását és ellenőrzését kézzel végzik.

Egy gyártással, ipari termeléssel foglalkozó férfias munkakörnyezetben még fontosabbak és még nagyobb szerepet játszanak a nők, mint más munkahelyeken. A hölgyek nyugodt, kiegyensúlyozott személyisége, magas empatikus képessége, kitartása, asszertivitása, jó problémamegoldó képessége és kedvessége megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a mindennapi munkavégzést” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. – Nőnapi meglepetésünkkel kolléganőink ezen értékeit szeretnénk elismerni. Szeretnénk ezt a napot különlegessé, a megszokottól eltérővé tenni számukra, azért hogy munkájuk közben is megbecsültnek és elsősorban nőnek érezhessék magukat” – tette hozzá.

Édesség, szépség és kedvesség – kényeztetés Bridgestone módra

A nőnapi „tavaszi sminkelésen” a Bridgestone munkatársnői alkalmi sminkeket is kipróbálhatnak. A kényeztetés során tanácsokat, tippeket is kapnak arról, hogyan készíthetnek maguknak otthon is professzionális sminket, akár egyszerű hétköznapra, vagy különleges alkalmakra. A váltott műszakokat is figyelembe véve a vállalat március 8-án, pénteken és március 11-én, hétfőn szervezi a rendkívüli nőnapi köszöntést, annak érdekében, hogy minél több kolléganője részt vehessen benne.

Nemzetközi nőnap – a nők és a béke ünnepe

Az első nemzetközi nőnapot 1911-ben tartották, a kezdeményezéshez ekkor még csak Ausztria, Dánia, Németország és Svájc csatlakozott. Hivatalos dátuma 1913 óta március 8-a, amit az ENSZ 1977-ben tette nemzetközi ünneppé, a nők iránti tisztelet és megbecsülés jelképeként. Magyarországon már több mint hetven éve, 1948 óta tartjuk meg a nemzetközi nőnapot. Ilyenkor hagyományosan a tavasz első virágaiból készült csokorral lepik meg a hölgyeket.

A Bridgestone EMEA-ról

A belgiumi központú Bridgestone Europe (BSEU) a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermék-gyártó vállalata, a tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata. A cég a régió 38 országában, összesen több mint 18.300 főt foglalkoztat, valamint 15 gumiabroncs- és gumitermék-gyárat, egy kiemelt K+F központot és egy tesztközpontot működtet. A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten és Afrikában gyártott prémium gumiabroncsait világszerte értékesítik.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-ről

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését, és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig mára mintegy 1.200-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

A tatabányai gyárban elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó- és terepjáró-abroncsok készülnek 230 féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékei, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékei készülnek.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint, 2017-ben 53,1 milliárd, 2018-ban pedig 66,5 milliárd forint volt.

www.bridgestone.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Bridgestone


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;