Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Két új budapesti étterem kapott idén Michelin csillagot


2019.03.28
Forrás: Michelin, Hírek
Izland és Horvátország először szerepel a MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2019 kalauzban, Bécsben is van már három csillagos étterem

Megjelent a MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2019 című étterem kalauz. Budapestnek két új csillagos étterme is van, a Stand és a Babel. A Standot két tapasztalt séf viszi, akik évek óta együtt dolgoznak. A fogásaik tükrözik a személyiségüket, de a szívükhöz a  klasszikus magyar ételek állnak legközelebb. A Babel elegáns étterem, közel a Duna-parthoz. A séf, Veres István Erdélyből származik, az ő gyermekkori emlékei hatják át és inspirálják a menüt.

A kétcsillagos Onyx, az egycsillagos Costes, Costes DownTown és Borkonyha Winekitchen, valamit a BibGourmand minősítéssel rendelkező Stand25, Fricska és Petrus éttermek megtartották korábbi eredményeiket.

A bécsi Amador Juan Amador séf irányításával idén háromcsillagos lett. Az elegáns étterem és pince, mely a Hajszan pincészetben található, 2017-ben kapott 2 csillagot, most csatlakozott a legmagasabb elismeréssel rendelkező exkluzív, háromcsillagos társasághoz. Az itteni konyha visszafogott, ugyanakkor kreatív és kontrasztokkal teli.

Bécs egy újabb egycsillagos étteremmel is büszkélkedhet, az aend -del. Az étterem kevesebb, mint egy évvel a nyitás után már el is nyerte az elismerést, ami jól mutatja a csapat ambícióit és lendületét. Csak a legjobb, szezonális alapanyagokkal dolgoznak, a vonzó látvány merész, markáns ízekkel párosul.

Gwendal POULLENNEC, A Michelin Kalauzok nemzetközi igazgatója elmondta: "a Main Cities kalauz 22 ország 38 városát  tartalmazza és több mint 1900 éttermet ajánl. Nagy öröm, hogy  immár Reykjavik Izlandról valamint Zagreb és Dubrovnik Horvátországból is szerepel az idei kiadásban, még nagyobb választási lehetőséget kínálva ezzel az európai olvasóknak.

Horvátország idén először szerepel a kalauzban. A divatos Noel Zágrábban csillagot kapott, a 360° Dubrovnik óvárosában pedig megtartotta korábbi csillagát. Zagrábban két étterem is BibGourmand minősítést kapott, az Agava és a Tač.

Két új bécsi BibGourmand minősítést is tartalmaz a klauz, az egyiket a DiningRuhm, a másikat a Gasthaus Seidl étterem kapta. Ez a minősítés a jó ár-érték arányú, minőségi ételeket kínáló éttermeket jelenti, és nagyon népszerű a Michelin Kalauz olvasói körében.

Reykjavik a harmadik újonnan szereplő város idén az étteremkalauzban, a Skál! BibGourmand minősítést kapott. Az Izland legelső piacán működő étteremben akár a pultnál is ehet a vendég.

Összesen hét európai étterem kapott újonnan 2 csillagot, így összesen 92 kétcsillagos étterem szerepel a Michelin Kalauzban. Az új háromcsillagos étteremmel együtt összesen 23 étterem büszkélkedhet  a legelőkelőbb címmel.

Végül 44 étterem kapott újonnan csillagot, így összesen 382 egycsillagos étterem szerepel idén a Main Cities of Europe kalauzban.

MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2019:

- Háromcsillagos étterem - 23 (az 1 új étteremmel együtt)
- Kétcsillagos étterem - 92 (a 7 új étteremmel együtt)
- Egycsillagos étterem - 382 (a 44 új étteremmel együtt)
- BibGourmand - 271 (a 28 új étteremmel együtt)

MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2019 letöltése:
https://www.michelin.hu/content/newsAndPressArticles/michelin-options-2019.pdf 

www.michelin.hu 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Élelmiszer ; - Michelin


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;