Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens bemutatta a klímabarát energetikai jövő érdekében kidolgozott megoldásait


2019.05.24
Forrás: Siemens, Hírek
Az ez évi „The smarter E-Europe” konferencián a Siemens felvázolta az egyre decentralizáltabb energetikai tájkép kialakításában betöltött szerepét.

A Siemens a látogatók elé tárta, hogy a megújuló energia előállításának, tárolásának és elosztásának a digitalizálása hogyan fog kedvező hatást gyakorolni az energiaváltással és a fenntarthatósággal kapcsolatos célokra.

A kereskedelmi vásáron a vállalat bemutatta a megújuló energiára épülő egyéni ellátási megoldások tervezésére, telepítésére és üzemeltetésére rendelkezésre álló jelenlegi megoldásokat és szolgáltatásokat, valamint az épületek, az infrastruktúra és az ipar számára kifejlesztett intelligens energiakezelő rendszereket. A résztvevők mindent megtudhattak majd a fotovoltaikus (FV) erőművek hálózati integrálásához szükséges rendszerekről és termékekről, az akkumulátoros tárolórendszerekről és az elektromobilitáshoz szükséges töltőinfrastruktúráról. A Siemensnek a B2-es csarnokban felépített 110-es standon található kiállítását szakértői előadások egészítették ki olyan témákban, mint az energetikai rendszer átalakítása, a megújuló energiaforrások és a tárolási technológiák.

Támogatást nyújtunk az ügyfeleinknek abban, hogy az energiaváltással járó kihívásokat üzleti lehetőségekké tudják alakítani” – mondja Cedrik Neike, a Siemens AG Igazgatótanácsának tagja, és az Smart Infrastructure vezérigazgatója. „Befektetéseinkkel a hálózat szélén formáljuk a piacot: felfrissítettük az eMobility töltőmegoldások portfóliónkat; megvásároltuk a teljesítményelektronika vezető cégét, a KACO new energy-t; és a Fluence vegyes vállalat segítségével konszolidáljuk vezető szerepünket az akkumulátoros tárolásban.

Az PV erőművek biztonságos hálózati csatlakoztatása

Az az egyre erősödő tendencia, hogy megújuló forrásokból állítsunk elő villamos energiát, új kihívások elé állítja a hálózatokat, különösen a stabilitást illetően. A fotovoltaikus eBoP (photovoltaic electrical balance of plant) segítségével a Siemens teljes megoldást kínál a PV erőművek közép-, vagy nagyfeszültségű hálózatokra történő megbízható csatlakoztatására. A csomag minden szükséges elektromos komponenst tartalmaz, többek között a PV SKid Outdoor platformot is, ami kényelmes, könnyen telepíthető és csatlakozás után azonnal használatba vehető megoldást kínál kapcsolóberendezéssel, transzformátorral és Sinacon PV inverterekkel. Az 1500 V-os inverterek különösen nagy teljesítménysűrűséget biztosítanak, és alkalmasak nagy naperőművekben történő használatra, még zord környezeti körülmények között is. A Sivacon 8PS portfólióhoz tartozó LDM-P burkolt síncsatornás rendszert kifejezetten a fotovoltaikus és konténer állomások igényeihez terveztük. A kábelekkel ellentétben a rendszer még korlátozott térben is nagy mennyiségű villamos energia elosztását teszi lehetővé, ezért biztonságosan és gazdaságosan kapcsolja össze a transzformátort és az invertereket.

Ezen kívül a Fluence, a Siemens és az AES vállalata, szintén a helyszínen volt, és bemutatta az energiatároló platformjait és szolgáltatásait, valamint azt, hogy a közművek, a közösségek és az ipari ügyfelek hogyan használhatják ki a méretezhető, rugalmas és költséghatékony tárolási megoldások előnyeit.

Decentralizált energetikai rendszer megoldások

Az ellátás biztonsága, az energia költségei és a CO2 fenntartható csökkentése elengedhetetlenek a gazdasági megvalósíthatósághoz és a versenyképességhez, különösen az ipari alkalmazásokban, ipari parkokban, nagy épületekben és városi létesítményekben. A Siemens minden iparágban és szektorban támogatja az ügyfeleit abban, hogy hatékony energetikai megoldásokat valósítsanak meg: így például a helyi megújuló villamosenergia-termelés célzott használatával, CHP erőművekkel és energiatárolással. A szolgáltatások magukban foglalják a decentralizált energetikai rendszerek és digitális megoldások tervezését, telepítését és üzemeltetését, valamint az okos energiagazdálkodáshoz szükséges tanácsadást. Ez a módszer az energiaköltségeket, az ellátás biztonságát és a CO2 kibocsátás csökkentését olyan változókká alakítja, amelyeket hosszú távon minden energiafogyasztó üzleti tervében ki lehet számítani. Az ingyenes és adatalapú Energy Configurator, amely élőben volt megtekinthető a „The smarter E-Europe” konferencián, lehetővé teszi az egyéni optimalizációs lehetőségek kiszámítását, és olyan induló elrendezés kialakítását, amellyel jelentősen csökkenthetők az energiaköltségek és javítható a környezeti mérleg.

Az elektromobilitási ökoszisztéma energizálása

Az elektromobilitás a fenntartható és integrált klíma-, energia- és mobilitási stratégia fontos építőeleme. A Siemens teljes megoldásokat kínál a töltő infrastruktúrára és a komponenseire, valamint a töltéskezelő rendszerekre, továbbá tanácsadó szolgáltatásokkal egybekötött teljes megoldásokat nyújt. Az IEC szabványnak megfelelő, elektromos autók számára készült CC AC22 SiCharge töltőállomás például gyors töltést biztosít nyilvános vagy félig nyilvános környezetben, például parkolókban, parkolóházakban és szállodák vagy vállalatok parkolóiban. Kb. 45 perc alatt 100 km-es távolságra elegendő mértékben tölti fel az elektromos autókat, az autóban használatos akkumulátortöltő rendszertől függően. A töltőállomások 22 kilowattot (kW) adnak le egyszerre két töltőponton, és intuitív módon, integrált kijelzővel működtethetők.

A lakóépületekhez és kereskedelmi parkolókba tervezett következő generációs töltő egységeket is bemutatatták „The smarter E-Europe” konferencián. Ezzel bővülni fog a lakossági Junelight és a professzionális SiCharge portfólió. Az okos töltő maximum 22 kW-ot ad le, rendelkezik többek között Wi-Fi és Ethernet interfésszel, és vezeték nélkül automatikusan aktualizálható. A töltőegység könnyedén felszerelhető falakra vagy oszlopokra, és lehetővé teszi a fogyasztás mérését és szemmel követését. A Junelight okos akkumulátorral kombinálva lehetővé teszi az elektromos autók megbízható és gyors töltését, kb. 45 perc alatt (100 km-re), önállóan előállított napenergiával, például garázsokban és fedett vagy emeletes parkolókban.

A töltőinfrastruktúra működési kiválóságának elérése érdekében a Siemens egyénre szabott szolgáltatásokat kínál a műszaki üzemeltetéstől a teljes irányított szolgáltatás csomagokig. Ez a teljesítmény garanciákat tartalmaz például a vállalati flották, az ingatlantulajdonosok és az infrastruktúra-üzemeltetők számára.

Okos energiagazdálkodás az épületekben

Az épületek, az infrastrukturális létesítmények és az iparvállalatok fontos szerepet töltenek be az energetikai rendszerek átalakításában. Mint termelő-fogyasztók, ők egyszerre fogyasztják, termelik és tárolják az energiát, és olyan elektromos infrastruktúrára van szükségük, amely erre a célra tervezett technológiát tartalmaz. A Siemens a biztonságos és hatékony, decentralizált környezetben történő kisfeszültségű villamosenergia-elosztáshoz szükséges rendszerek és termékek teljes választékát kínálja.  Ez magában foglal kommunikációra képes védő és kapcsoló készülékeket a Sentron portfolióból az elektromos berendezések védelme érdekében; villamosenergia-monitorozó rendszert mérőeszközökkel; szoftvert és közvetlen kapcsolatot a felhő alapú IoT rendszerekhez, mint például a MindSphere, az energiafogyasztás figyeléséhez és elemzéséhez; valamint intelligens tárolási megoldásokat.

További információ „The smarter E-Europe”:
www.siemens.com/press/smarter-e-2019

A Siemens Smart Infrastructure (SI) operatív vállalata a piac meghatározó szereplője a jelenlegi és a jövőbeni intelligens és adaptív infrastruktúra terén. Az urbanizáció és a klímaváltozás sürgető kihívásaira kínál megoldásokat azáltal, hogy összekapcsolja az energiarendszereket, az épületeket és az iparágakat. Az SI teljes és átfogó portfóliót kínál egyetlen forrásból - termékeket, rendszereket, megoldásokat és szolgáltatásokat az energia előállítási pontjától kezdve egészen a fogyasztásig. Az egyre nagyobb mértékben digitalizált ökoszisztémával elősegíti az ügyfelek sikerét és a közösségek fejlődését, miközben hozzájárul a bolygó védelméhez is. Az SI gondoskodó környezeteket alakít ki. A Siemens SI operatív vállalata nemzetközi központja a svájci Zugban található, és kb. 71.000 embert foglalkoztat világszerte.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;