Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Folytatódó forgalombővülés, stabil eredményesség


2019.08.28
Forrás: Rába, Hírek
Rába Csoport közel 27,5 milliárd forintot meghaladó konszolidált, csoportszintű árbevételt realizált 2019 első félévében, 12,9 százalékkal növelve értékesítését a bázisidőszakhoz viszonyítva.

A társaság tartósan eredményes gazdálkodás mellett készül a fenntartható versenyképességét támogató beruházási programja év végi zárására.

A Rába kulcspiacai közé tartozó európai és észak-amerikai nehézgépjármű-piacok továbbra is jelentős növekedést mutattak a tárgyidőszakban, míg a globális mezőgazdaságijármű-piac és az orosz szegmensek mérséklődő kereslettel voltak jellemezhetők.

A piacok változékonyságát rugalmas termeléssel követte a társaság, amely − megőrizve eredményességét − 1,23 milliárd forint csoportszintű operatív nyereséget realizált 2018. I-II. negyedévében, 17,7 százalékos növekedés mellett. A Rába kiváló készpénztermelési hatékonyságát bizonyítja, hogy az EBITDA szintű eredményesség az iparági átlag közelében maradt a fokozódó bérterhek és a magas alapanyagárak ellenére is, a csoportszinten megtermelt EBITDA nyereség pedig elérte a 2,27 milliárd forintot. A vállalat mindhárom üzletága EBITDA és üzemi szinten is nyereséggel járult hozzá a gazdálkodási eredményekhez.

2019. első hat hónapjában stabil likviditási pozíció jellemezte a Rába Csoportot. A nyereséges és hatékony működés eredményeként az előző év azonos időszakához képest 5,8 százalékkal növekedett a saját tőke mértéke.

Kulcsszegmenseink változékonysága és a termelési költségek emelkedése kihívás elé állította társaságunkat az idei év első felében. Stratégiai partnerkapcsolataink további fejlesztését és új üzletek kiépítését egyaránt szolgálja a korszerűbb gyártási technológiát és jelentősen kibővített kapacitást biztosító stratégiai beruházási programunk, amely az év második felében zárul” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Rába ; Fém, gépipar ; Agrár


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;